Жителите на Омуртаг отново на протест

Хората планират да блокират пътя София-Варна край града
22 ное 2020 12:44, Ния Христова
17
Жителите на Омуртаг отново на протест
Снимка: Pixabay
Жители на град Омуртаг отново излизат на протест срещу безводието. Местните хора имат питейна вода само веднъж седмично и то за няколко часа. Хората планират да блокират пътя София-Варна край града - нещо, което към момента не им се позволява от полицията. 
 
Иван Миланов живее в Омуртаг от половин век. Проблем с водата винаги е имало, но сега ситуацията за местните хора е нетърпима.
 
"Пускаха я през ден, през два, през четири. Сега – през една седмица. Много е трудно в тоя дни, когато говорим за COVID-19. Искат чисти ръце, чисто тяло. Как да стане? По една седмица не се къпем", заяви Иван Миланов, жител на Омуртаг, пред Нова ТВ.
 
Аварийно решение на проблема все пак имало. От ВиК – Търговище открили още един водоизточник край село Кипнилово, откъдето идва водата за Омуртаг. Включването му щяло да стане бързо.
Още по темата
 
"В рамките на 24 часа бихме се справили с изграждането на една бърза връзка. За късмет, довеждащият водопровод минава на 12 метра от мястото на водовземане и с моторни помпи ще можем да вземаме вода и да вкарваме във водопровода. Така, двете зони на града, ще могат да разчитат да получават вода през ден", посочва инж. Явор Миланов, който е управител на ВиК-Търговище.
 
Държавата, обаче, трябвало да разреши водовземане. От ВиК и община Омуртаг са изпратили искането до МОСВ, но още не са получили отговор. А докато получат такъв хората от Омуртаг вече протестират по улиците.
 
"Цял живот. Откакто се помня, откакто съм родена в този град е това безводие. Трябва нещо да се направи", заяви проетстираща.
 
В Омуртаг живеят около 4 хиляди души. Безводието засяга града и околните села, които не са имали вода от месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
От Района преди 3 години
Омуртаг е 15-20 хил. не е 4.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като блокират пътя ще дойде ли водата ;)Тия са огромни глуупаци :)))
14
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Нека хората от Омуртаг се преселят в Перник. Там няма проблеми с водата.
13
1
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Това е то нашата ж'урналистика. За Перник приказваха всеки ден, а за Омуртаг я се сетят веднъж в годината, я не. Кой ще си развали рахатлъка за да дойде от София до Омуртаг. А и на Бойко джипа не стига дотам.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отлагай днешната работа за утре. Цял живот са били на режим и сега е зор в пандемията.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обадят на доган
10
5
 
5
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Бойко Борисов ще бъде запомнен от историята с прозвището си ***!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депесето да мraт от жажда!
8
0
 
10
 
! Отговори
Саки преди 3 години
Там нали е бастион на ДПС. Защо не си протестират пред летните сараи на хидроинжинера бай Доган ? Значи гласуваме си винаги за етническата ни партия,но проблемите да ни ги оправят българите.
7
2
 
4
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Единственият начин е тези от ВиК-то да кажат какъв е проблемът и колко ще струва, после събират засегнатите и им казват , че може да се реши ако цената се раздели на абонатите и им се разхвърля в месечната сметка. В наше "село" смениха централната тръба от язовира до помпената и казаха че са толкова милиона ? и няколко години във фактурата имаше един ред където пише "подновяване на тръбопровод 7?" - като се изплати вече ги няма тези +7?
6
1
 
2
 
! Отговори
Бойков фен преди 3 години
към 5. А *** от частно-държавните медии ще го съпровождат ли?
5
1
 
4
 
! Отговори
Протокол на кабинет преди 3 години
Моля да не се допуска при никакви обстоятелства блокирането точно на този път в понеделник. Премиера, съпроводен от един министър и двама зам. министри, ще пътува с джипката към следващата строит.площадка.
4
2
 
6
 
! Отговори
Журналистика? Кога? преди 3 години
Това че държавата нарушава исконни човешки права, естествено не е топ новина за медиите...По важно е вожда какво ще изпъpди.
3
4
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Където е пипнал Бойко има само суша, болести и смърт.Избирайте си го още! Малко ви е. На това му се вика естествен подбор.
2
1
 
10
 
! Отговори
Коко Кольо преди 3 години
Като няма вода, пийте Кока-Кола бе.
1
4
 
9
 
! Отговори
БЕЗОТГОВОРНА ДЪРЖАВА преди 3 години
Източиха язовирите за да произведат ТОК, който да ни продават. Сега няма вода, ама има ток - може да умрете на светната лампа :)