Приложение насочва Спешната помощ в Русе къде има свободни легла

Електронната система обаче невинаги дава вярна информация
Обновена: 25 ное 2020 16:35 | 25 ное 2020 11:14, Ния Христова
0
Приложение насочва Спешната помощ в Русе къде има свободни легла
Снимка: БГНЕС
Ново приложение показва на Спешната помощ в област Русе в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19. Дигиталната система е една от първите въведени в страната. Идеята на приложението е да се спести ценно време на спешните медици при избор на болница. На практика обаче се оказва, че свободни легла няма. 
 
"В момента приложението показва, че в УМБАЛ "Канев" има свободни легла и също така болница "Юлия Вревска" в Бяла има свободни легла и онкодиспансера, където са си направили COVID-отделение показва, че има свободни легла", каза д-р Иванка Маринова, директор на ЦСМП - Русе, пред Нова ТВ. 
 
Излиза, че до пристигането на линейката в съответната болница места за прием на пациенти вече няма.
 
"Системата е направена за улеснение, но в повечето случаи информацията не е актуална и не върши достатъчно работа", обясни Маринова.
Още по темата
 
Електронната система функционира денонощно. Приложението е разработено и е предоставено напълно безвъзмездно от софтуерния инженер Владислав Симчев. Той твърди, че работата с него е бърза и лесна.
 
Няколко секунди са необходими от страна на администратори в петте болници да въведат информацията, така че спешните медици да могат да се ориентират в ситуацията. Много често обаче екипите на Бърза помощ и техните пациенти се оказват чакащи ред пред спешните отделения на някоя от болниците.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари