33-годишна почина от COVID-19 дни след като роди здраво бебе

Тя постъпила в родилното с положителен тест за коронавирус
Обновена: 1 дек 2020 13:43 | 1 дек 2020 13:43, Нели Христова
31
33-годишна почина от COVID-19 дни след като роди здраво бебе
Снимка: Pixabay

Млада майка си отиде след битка с COVID-19 в Благоевград. 33-годишната жена, която родила в събота, издъхнала в реанимацията на МБАЛ-Благоевград след усложнения на коронавирусна инфекция.

Младата жена, която се казва Илиана, постъпила в родилно отделение на болницата с положителен тест за COVID-19, съобщи Struma.com. Там тя е лекувана от вируса, а лекарите решили, че раждането трябва да бъде чрез секцио. Оперативната интервенция протекла нормално и без всякакви усложнения.

"Жената беше приета в десети лунарен месец, със симптоми и доказан COVID. Настанена беше за лечение, направихме секцио и бебето е здраво. Няколко дни по-късно състоянието й рязко се влоши. Преместихме я в реанимация с тежка дихателна недостатъчност и за съжаление почина", казва директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Причината, според лекарите, е тежката коронавирусна инфекция, защото около раждането не е имало никакъв проблем.

Според първоначална информация родилката не е имала някакви съпътстващи заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съболезнования на близките! Не трябва да оставят нещата така и да си търсят правата. В България има много не кадърни лекари, както по принцип има във всяка сфера, но лекарската м афия трудно може да се пребори, особено когато има защита от най-високи нива в държавата.
9
9
 
12
 
! Отговори
Т преди 3 години
Оставили са човека да чака тест, вместо да му окажат адекватна помощ, той е починал от инсулт, а за достоверността на тестовете, особено бързите всички сме наясно.
8
30
 
4
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Ам па де ще продължи детято рода. Само дано не е кекаво кат майка му и да настива постояно. Ще бозае от бащата сега до кат той му доведе друга майка.
7
29
 
21
 
! Отговори
Т преди 3 години
Кажете сега истината! Колко ви плащат да има жертви от коронавируса? Близък на познати отива в спешно със съмнения за инсулт (неясен говор, настъпил внезапно) и никакви симптоми на ковид. Вземат го с линейка със защитни облекла, след два часа казват на близките , че е починал и има положителен ковид тест. Погребан е без да бъде позволено на близките да го видят и да организират церемония. Видели са затворен ковчег и служебно погребение. Кога са направили този тест в спешното?
6
2
 
22
 
! Отговори
Аз съм преди 3 години
Ами... Когато е с толкова тежка инфекция, има опасност при опвративна намеса. От самото раждане организмът отслабва, а когато е заразен с такава инфекция е много теудбо да се възстанови. Просто комбинацията от операция, която сама по себе си е тежка с вирус, който също не е лек, е довела до това. А не можеше ли да се изчака още няколко дни преди да роди жената, поне да поотмине коронавирусната инфекция 😔
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалки, страхливи лекари.
4
9
 
45
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Короната прикрива много ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ!!!
3
7
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
След като се проведат следствените мероприятия, нека съдът да вземе под внимание организираните опити за прикриване на убийството.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно изключена ли е версията за лекарска грешка, неадекватно лечение, постоперационна инфекция? Ковидът циркулирал с кръвта и разваля кръвоносните съдове, но у бебето, което има обща кръвоносна система с майката, го няма... На улицата може да прескочи от два метра, но и бебето, което е живяло в корема на болен със сериозна инфекция, го няма...
1
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мирише на лекарска грешка отвсякъде.