Извънредна сесия в Бургас по въпроса с водната криза

Спешната среща ще цели да предотврати апокалиптичния сценарий
10
Извънредна сесия в Бургас по въпроса с водната криза
Снимка: БГНЕС

В Бургас, по искане на БСП, ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет днес. На нея ще бъдат изслушани представители на Mинистерството на околната средa и водите, ВиК дружеството и кметът на града Димитър Николов, съобщава БНР.

Поводът за извънредното заседание е заплахата областния град да премине на воден режим само след 5 месеца.

Още по темата

Миналата седмица от парламентарната трибуна в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров алармира, че Бургас се приближава към водна криза. Тогава той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната.

Министър Димитров предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2, че никой нищо не прави по въпроса" и подчерта, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Малко по-късно самият Димитров увери премиера Бойко Борисов, че водна криза няма да се допусне, като докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Бургас обаче местната власт е притеснена. "Да бъдат изслушани и министърът, и шефът на местното ВиК дружество, областен управител, ако трябва, кмет на Бургас, и да се набележат какви действия трябва да се предприемат оттук нататък, за да се предотврати този апокалиптичен сценарий", заяви депутатът от БСП Николай Тишев.

"Искаме институциите да работят в една посока, а не гражданите на Бургас да бъдат заложници на интересите", добави Тишев.

Извънредната сесия е насрочена за 14,00 часа днес.
   


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До до № 6/8

червен е на николов господаря... ама де неграмотните влечуги като теб да го вденете.
9
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"... и подчерта, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод." - и какво?
Имаше една кадърна зам министърка, която работеше с обективни данни и мишката-министър я махна, за да може коалиционнаия партнер на тиквата - дпс да влачи и от там/ПУДООС.
8
4
 
0
 
! Отговори
до № 6 преди 1 месец
дао № 6 : Пяна имаш на устата, избърши се ! Виждаме ти за какво ставаш - за нищо ! Е можеш да плюеш и да лъжеш :) Ама така подсигуряваш на Николов четвърти мандат ! ЧЕТВЪРТИ , мило , нещастно червено *** :) И ще го има :)
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядо викаше, кашлица и немотия не могат да се скрият. Че и с язовирите така.Всички виждат, че са празни, само гербавите викат, вода има
6
2
 
7
 
! Отговори
Бургас преди 1 месец
Нека моите съграждани сами да разберат, че този кмет - Николов за нищо не става/ освен за кражби/ За 12 г. нито един инвеститор, населението сериозно намаля , само централните улици се чистят и се ремонтират, като се правят с павета, защото обичаният ни кмет има личен интерес да се слагат павета , а не асфалт. Без вода, няма живот, няма туристи, но кметът е задоволен.
5
2
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
РЕВИЗОРО ОБЯВИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВОДНА КРИЗА В БУРГАС И СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ПРИ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ...... ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ !!!!
КАКВО ЛИ МУ НАПРАВИХА ГАВАЗИТЕ ПО ПЪТЯ ?
4
1
 
6
 
! Отговори
Спукана тръба преди 1 месец
Да назначат комисия, която да прави пеперуда и индиански танци за дъжд, защото положението много скоро ще се размирише.
3
3
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 месец
КВА ВОДНА КРИЗА КАТО БУРГАС Е ДО МОРЕТО. ИЛИ НА НЯКОЙ ХОРА ОТ МНОГО КРАДЕНЕ НЕ ИМ ИДВА НА АКЪЛА ДА ПОЛЗВАТ МОРСКАТА ВОДА.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние от София сме готови да предоставим вода от Искър, за да захранят язовир Камчия. Кога ще започнат да копаят за тръбата? И да попитаме... 300 млн. достатъчни ли са или да завишим малко парата?
1
0
 
9
 
! Отговори
селтак преди 1 месец
Бургас ще се оправи ,защото от герб ще пуснат помпите ,и от Ч. Море ще напълнят Камчия !!Велика е нашата тиква ,която но води само към гибел !