Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата

Той отрича да е взимал наркотици, предложил да го тестват
3 дек 2020 09:06,
276
Депутатът от гей партито бягал по улука, с кървави ръце и екстази в чантата
Снимка: БГНЕС

Йожеф Сайер, унгарският евродепутат, заловен на оргия в Брюксел, се е спуснал с кървави ръце по водосточна тръба, за да избяга от полицията. Властите обявиха, че на партито с около 25 мъже е имало още двама души с дипломатически имунитет, чиито имена обаче не са разкрити, съобщи Ройтерс.

59-годишният Сайер, който е от партията "Фидес" на унгарския премиер Виктор Орбан, е подал изненадващо оставка от Европарламента и политиката още в неделя, а за скандала се разбра във вторник.

Още по темата

Апартаментът, в който се е провел купонът, се намирал на горния етаж над затворен гей бар на улица "Стенстрад", близо до централния площад на Брюксел. Той бил щурмуван от белгийската полиция в петък след сигнал от съседи за силен шум и възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

За да се измъкне, Сайер пробвал да избяга по тръбата на улука, но случаен човек издал на полицаите, че е видял мъж да напуска събирането на първия етаж на сграда по необичаен начин. Малко по-късно полицаите залавят беглеца, който бил с окървавени ръце според прокуратурата и най-вероятно се е наранил, докато бягал. В раницата му били открити наркотици, а самият той не успял да представи документ за самоличност.

Придружили го до мястото, на което живее, където се идентифицирал като S. J., роден през 1961 г. Показал дипломатически паспорт, допълват от прокуратурата.

Политикът, който от 2004 г. ръководи делегацията на "Фидес" в Европарламента, обяви, че е бил на партито, и се извини, но заяви, че намерените наркотици (екстази) не били негови.

"Не съм използвал наркотици, предложих на полицията на място да ми бъде направен официален тест, но те не пожелаха", коментира Сайер.

Първоначално евродепутатът обяснил оставката си с нарастващото психическо напрежение, което усещал от ежедневната политическа борба.

"Това бе безотговорно от моя страна", заяви той и изрази готовност да плати дължимата глоба.

Йожеф Сайер е един от авторите на спорната конституция на Унгария от 2010 г., която беше критикувана от борци за човешки права с аргумента, че създава зловредна среда за представителите на ЛГБТ общността. Правителството на Виктор Орбан, което е остър противник на хомосексуализма, иска да забрани на еднополови двойки да осиновяват деца.

Провинилият се евродепутат е женен за видна унгарска адвокатка и съдия, а двамата имат дъщеря. Той четири пъти е бил депутат в унгарския парламент, а още 4 - в Европарламента.

Други двама души, на възраст 43 и 33 години, които поискали дипломатически имунитет, били открити на партито сред многото мъже.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Махай се, ходи в Сърбия или Македония (защо не и в Турция), като не ти харесва ЕС.
14
2
 
13
 
! Отговори
ХАЯСКО преди 3 години
Дреме му на Орбан, отговорността за постъпките на всеки е индивидуална. Тоя напуска, идва следващия.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария и Полша отказаха да подпишат милиарди на ЕС за вируса ,заради корупции на ЕС за големите пачки ,и ясно са прави ,да не мислите че там на тая улица и адрес полиции и европейски институции не знаят кво се случва )кой знае кои още депутати са били там
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов бил ли е там ?
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 пъти депутат - този е нагледна демонстрация, защо понякога трябва да се забрани да изкарваш по повече от 2 мандата.
10
14
 
12
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ясен пример какви хора управляват скапания ЕС. Светло бъдеще за ЕС, въприсът е ние какво правим там? Скоро ше има и др издънки, и всички ще искат да се махат от там.
9
7
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
Подла атака на мрания ЕС срещу слънчевия Орбан и неговите другари. Меркел е виновна и разбира се кукловода Сорос.
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е късно да се изложиш. Тук, в България, ако се обадиш на полицията, че има купон и се нарушават здравните мерки *** жална. Всичкото матриал ще се настрой срещу тебе. После питаме, ама защо ни е такова положението. А за индивидите с обратна сексуална ориентация няма какво да кажа повече. Да правят каквото им харесва, но да не ни занимават с наклонностите си и да реват за приволегии. И да не се развяват голи само по пера по улиците.
7
5
 
34
 
! Отговори
Долу ЕС преди 3 години
Което само доказва, че брюксел развращава и там се занимават с простотии. РИМ си е отишъл поради същите причини, бюрокрация коруоция извращения интриги и незаинтересованост какво става в империята. Ей за това ЕС ще си иде, разврат корупция и компромати
6
0
 
53
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Горкият човек, бил изтощен от политическите борби. Ами да стане кофражист тогава. Там от студ и бачкане нямаш време да се изтощиш.
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компрометират само Унгария ,че Орбан ги прави на луди целия ЕС ,другите гейчета от парламента ги скриха )
4
1
 
35
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Е, ,,обективните" и ,,независими" медии няма ли да пуснат нещо и за останалите участници в оргията?
3
0
 
18
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Това ЕП си е голям СЕИР по принцип...Е на и депутати с нужните имена си имат...
2
6
 
36
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Белгия е най-пеераската страна на света , и имнно за това са избрали там да се помещава ЕП. !!
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ачо Пиратката сигурно и той е бил на партито?