Пациенти с кръвоизливи в Дупница, самолекували се с аспирин

Според лекар аспиринът изобщо не е безобидно средство
4 дек 2020 09:28,
27
Пациенти с кръвоизливи в Дупница, самолекували се с аспирин
Снимка: БГНЕС

Все повече пациенти пристигат в Спешния център в Дупница с получени кръвоизливи, вследствие на грешно самолечение с аспирин вкъщи.

"Аспиринът е медикамент, който се разпространява в аптечната мрежа. Като лекарствено средство той се продава със съответната писмена инструкция. В нея е изрично посочено как трябва да се взима и какви са страничните ефекти", обясни пред Нова тв д-р Красимир Орозов от ЦСМП - Дупница.

Според лекаря аспиринът не може да бъде определен като безобидно средство за лечение.

"Когато се злоупотреби с определено лекарство, има странични ефекти. Тези при аспирина могат да бъдат различни. При здрав човек може да предизвика раздразнение на стомашната лигавица, което да се прояви в различна симптоматика, дори и болка. Ако човек има язва, например, аспиринът може да доведе до голямо раздразнение, болка и кървене", добави д-р Орозов.

Лекарят препоръча пациентите да се консултират със своя личен лекар преди да започват прием на определени лекарства.

Спешният център в Дупница има много заразени медици. Там лекари и медицински сестри правят всякакви жертви в името на това медицинската помощ за хората в града да я има.

"В момента отсъстват петима лекари, шест медицински специалисти, санитарка и шестима шофьори, които са с коронавирус. Натовареността е доста. Пациентите обаче са обслужени", каза старшата сестра Йорданка Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
****оти! Не прекалявайте с лекарства и билки за разреждане на кръвта, че от една дребна рана ще кесите по болниците. Кръвта трябва да може да се съсирва за да ви запази живота. Ще се докарате до болестно състояние от което се умира, само защото се пазите да не умрете.
2
0
 
22
 
! Отговори
Както е тръгнало преди 3 години
Хората ще се самолекуват и в болниците. Малко по-трудно ще бъде само с операциите под наркоза.
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ни лекуват по тeлефона ще се самолекуваме със каквото намерим. Бялата мафия ни убива.