Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!

Страната ни има договори за 4 ваксини от 4 фирми
5 дек 2020 09:38, Петя Славова
199
Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!
Снимка: БГНЕС

Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме решени да изправим целия ресурс на държавата, за да достигне ваксината до всеки български гражданин - той да бъде информиран за ползите и да вземе информирано решение. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна. Това коментира в "Панорама" по БНТ министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Още по темата

Всяка ваксина се поставя от лекар, защото такива са правилата. Всички лекари, всички фелдшери, които могат да бъдат ангажирани, ще го направят, ще създадем мобилни екипи, категоричен е проф. Ангелов.

Здравето няма цена, всеки един български гражданин трябва да има същия достъп, какъвто има всеки един европейски гражданин във всяка една стран на ЕС, не можем да отнемем това право, допълни министърът.

Имаме договори за 4 ваксини от 4 фирми, те са представени на парламента. Няма нужда да запишем една обективна истина в закон, това е политика в целия ЕС. Няма нужда България да става прецедент, когато трябва да бъдем единни.

Проблемът с коронавируса може да бъде първата, може да бъде последната възможност, около която българските политици да се обединят и да не търсят дивиденти, смята проф. Ангелов.

Започва атаката на човечеството срещу коронавируса - ние ще го победим, благодарение на ваксините, категоричен е здравният министър.

Относно статистиката за повишаване на смъртните случаи у нас, министърът обясни:

Следим всяко едно число с изключително сериозна загриженост. От анализа, който наблюдаваме, виждаме, че голяма част от българските граждани имат много придружаващи заболявания. Нещо повече - България е на водещи места по сърдечно-съдови заболявания. И това не е извинение, а означава, че българската нация има много сериозни здравословни проблеми.

Аз поех ангажимент, който ще изпълня - ще представя план за здравето на нацията, който ще съдържа линията на човешкия живот от раждането до смъртта и необходимостта от допълнителни здравни събития в областта на профилактиката, които да подобрят демографските показатели на нацията.

Това, което виждаме в момента, е онова което може да даде нашата здравна система. Нямаше подготвена здравна система в света - считате ли, че Швейцария не се е подготвила навреме, та интензивните легла свършиха, попита здравният министър.

От първия си ден като министър поисках решение за обезпечаване на здравната система, но каквото и да направим - ние имаме достатъчен брой легла, имаме апаратура, нямаме недостиг на медикаменти - имаме лекарства, ремдесивир, центрове за плазма. Проблемът е с персонала, призна министърът.

На въпроса забави ли се затварянето, той заяви:

Направихме го навреме - можехме да го направим и искахме да го направим, но го отложихме защото, заболяваемостта към онзи момент беше ниска. Увеличаването на строгостта на мерките започва, когато достигнем нива на заболяваемост не по ниска от 600 на 100 000.

Министър Ангелов коментира и положителните антигенни тестове, които не влизат в статистиката.

Не можем в момента да приемем антигенните тестове, защото това не среща разбиране от всички професионалисти. Аз повече от всеки един искам да бъдат признати антигенните тестове, ако специалистите кажат, че те могат да бъдат приравнени към PCR, само че нашите и европейските лекари не дават тази препоръка.

Обещах да има електронна рецепта и електронно направление до Нова година и ще го изпълня, категоричен е професорът.

Тази епидемия иска всеки един човек да се превърне в лекар - да носи маска, да спазва дистанция, да спазва дезинфекция. Това иска вирусът - всеки един да стане лекар, за да може обединени да се изправим и да победим този невидим враг, това е гаранция за успех, смята здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
4
 
! Отговори
Пояснение от РОДОПА преди 3 години
Ако от 4ти км подтвърдят че гербоидалните метастази са двулични, това ажтоматически ли ги предопределя като двудупетни та да им бъцат по две ваксини , едната в първото лице и втората във второтодупе. Отделно ще се индексират ли килограмите на метастазирания курнавирусонясЪлшебек, колко е почече маста, лойта и сланината толко по големо шише треа да се изцвръка в туловището от куранаВирусът обичал да се заселва в сланинистите мръФки, майнЪ.
118
0
 
1
 
! Отговори
маке преди 3 години
Значи и до нас !
117
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харчете пари напразно. Има две три хиляди зомбита дето я искат,купете за тях. Мислещ човек няма да се ваксинира.
116
2
 
12
 
! Отговори
Pro- staka преди 3 години
В САЩ бивш конгресмен демократ вече предложи пари срещу инжектиране на ваксина .Условието за да ги бият ваксините (за които практически никой учен от страните НЕ знае какви тестове и резултати се се получават от тях ) е 1,500 долара ,без задаване на въпроси за тях.Никой не го еня за вас , вие сте просто едни торби с пари за фармацевтиката.Айде честита Ковида и ЧЕСТИТА КОВИДНА ГОДИНА ДА ЖИВЕЕ МАМОНА *** ЯКО
115
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните лъжи, пак се разчита на късата памет на българинът.
114
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А нема нужда!!
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
mRNA ваксина досега не е имало и тестовете са малко. Дори в САЩ където уж са либерални пускат ваксините първо на малцинствата. Замислете се защо.
112
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито един управляващ няма да си сложи ваксина. Замислете се защо
111
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм пас, и не съм само аз, война ще става ако трябва
110
1
 
24
 
! Отговори
J преди 3 години
"Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме решени да изправим целия ресурс на държавата, за да достигне ваксината до всеки български гражданин - той да бъде информиран за ползите и да вземе информирано решение." Този министър трябва да знае, че информиран избор означава не само да изопачиш истината за да заблудиш офцата да си сложи ваксината, а че човек може и има право да избере и да не си сложи ваксината, след като се информира за нея.
109
3
 
20
 
! Отговори
SP преди 3 години
Лекарите не лекуват, за да има голям брой починали, за да ни принудят да се ваксинираме периодично !!!
108
2
 
27
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Ваксината за мен ви я преотстъпвам.Късмет...
107
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тях не ги е грижа за вас! Лъжци.Убийци.Контрол и манипулация отнемане на права и свобода.Тровят ви с ваксини.В БОГ няма болести и страх има Любов и свобода.
106
3
 
34
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
следващото правителство което и да е то ще отмени всички измишлъотини нагерб хората над 70 години са с много болести и лекарства как ще ги карате насилада се ваксинират това да не е контр лагер не може ек да ми налага крути меркитъи като българия е в нато и ес без референдум
105
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ваксинирането ще е доброволно. Но вече няколко авио компании обявиха, че само ваксинирани хора ще бъдат допускани до техни полети.Гергана Паси предложи законопроект в който само ваксинирани Българи да имат право да напускат държавата. Ще измислят и още много правила и закони и накрая ако не си се ваксинирал ще имаш единствено право да си седиш вкъщи..Инъче казват който иска да се ваксинира..
104
1
 
26
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Мдааа, ваксината, която трябва да се съхранява при повече от МИНУС 80 ГРАДУСА, ще стигне до всеки фелдшер и село, в годно състояние! Убеди ме! Толкова ме убеди, колкото ме убеждаваш как здравната система е върха, легла има, а тия дето умират пред болниците и в линейките не съществуват! Как точно ще се отрази тази ваксина на хора, които ВЕЧЕ са заразени, но е твърде рано тестове да го отчетат? Как точно ще се отрази ваксината на онези 1/3 от българите, по негови думи, които вече са го изкарали?
103
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 108 преди 3 години
Аз ги видях !...Ти гледай Бойко !
102
0
 
23
 
! Отговори
сорос преди 3 години
ваксина трябва да е на доброволен принцип който иска нека да се ваксинира
101
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Докато чакаш страничните ефекти, виж преките - по 150 умрели на ден. Това не ти ли е достатъчно. Не се страхувай, вътре няма чипове, предоставени от Бил Гейтс.
100
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ НА БОКО!!!12 000 000 ваксини за 6 000 000 българи!НАГЛИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ ОТ ПП ГЕРБ!!!