Празниците идват, държавата мина на онлайн доставки

Шаранът за Никулден идва с куриер
5 дек 2020 15:20, Петя Славова
10
Празниците идват, държавата мина на онлайн доставки
Снимка: pexels.com

Заради пандемията от COVID-19 потребителите у нас масово се насочиха към онлайн поръчките, а търговците прехвърлиха бизнеса си в мрежата. Така традиционният за Никулден шаран, маслото за колата, сутрешното кафе, постните ястия за Бъдни вечер и дори коледната пуйка вече пристигат в българските домове с куриер, съобщава "Монитор".

Анкета на Българската стопанска камара (БСК), проведена сред бизнеса за изминаващата година, белязана от COVID, сочи, че 21% от търговците вече са се насочили изцяло към онлайн продажби.

Ограниченията за пътуване в чужбина пък са ударили и бензиностанциите, които също са сред обектите, предлагащи своите продукти в платформите за доставка. Маслото за автомобила, течността за спирачките и антифризът пристигат до входната врата за около час като услугата ще ни струва 3 лв.

В случай че по време на изолацията пък сме решили да се поглезим с домaшно спа, винаги можем да поръчаме някой от комплектите за вана, с които дрогериите съблазняват за идните празници. Важно условие обаче остава поръчката да бъде на стойност над 20 лв., като доплащаме още 2 лв. за услугите на куриера.

За да бъде почивката пълноценна, към домашните спа процедури непременно трябва да се добави и чаша ароматно кафе. За това са се погрижили от нашенския клон на международна верига кафенета, предлагаща опцията за онлайн поръчка. Освен от топли напитки през студените пандемични дни малки и големи се нуждаят от ежедневна доза витамини. Според оферта в мрежата доставката им от верига аптеки в столицата е напълно безплатна.

Още по темата

С наближаването на празниците пък назрява и въпросът как по време на пандемия да приготвим идеалната трапеза за своето семейство, а отговорът му също се крие в мрежата.

 "Онлайн" менюто за Никулден излиза минимум 16 лв. За тази цена получаваме супа с три вида риба и филе от лаврак с гарнитура картофи. За да стигне поръчката до входната ни врата обаче, трябва да броим още 3 кинта за доставка. В необятните дебри на интернет не липсват предложения и за традиционалистите - любители на шарана. Близо два килограма от сладководната риба, пълнена с ориз и ядки, ще ни излязат около 35 лв. Още петачка ще дадем за доставката до вкъщи.

Между 25 и 40 лв. пък ще излезе менюто от 7 постни ястия за предстоящите коледни празници - пълнени чушки с боб, зелеви сарми, боб по манастирски, царска туршия, тиквеник, ошав и питка с паричка. Цената зависи от грамажа на поръчката.

Собствениците на затворените ресторанти и заведения обаче не са единствените, които прибягват до мрежата в търсене на клиенти по време на пандемията. Големите търговски вериги също предлагат своите кулинарни услуги на българските домакини. Те изкушават с четирикилограмова пуйка за празника, пълнена със зеле и ориз, на цена от 69 лв. Печеното прасенце пък излиза 390 лв. за 10 килограма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да си поръчам онлайн доставка на 1000лв, че ги свърших (лихварите не се броят)
7
2
 
9
 
! Отговори
ДядоСтаниславУчинДол преди 3 години
Мога ли да си поръчам онлайн едни налъми от пазаря в Плевен, 49-ти номер, че много кално в двора, даге ?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно тези които са без работа заради вируса дали ги топлят онлайн доставките.
5
4
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ЗАБРАВЕТЕ ОНЛАЙН И ОНИЗКЛУЗИВ. ВЪВ ДОМА НЕ ДО ПУЩАЙТЕ НИКОГО ОСВЕН ДОМ. КУЧЕ...... ПОСЛЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ЩЕ ИЗКАРАТ И ВАС И ДОСТАВЧИКА ВИНОВНИ..
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куриерите вече не смогват с доставките. Така, че рибата поръчана за Никулден, ще пристигне евнтуално за Ивановден.
3
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Модерна работа.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И само да ми пуснат по телевизора пак Коледата невъзможна,ще ми дойде в повече и ще отида да нашляпам ония от телевизията!
1
7
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ми то при толкова шарани с маски - за какво да си и купуваш онлайн?