Болни с коронавирус и в Дома за стари хора в Шумен

129 са новите случаи за последните 3 дни
3
Болни с коронавирус и в Дома за стари хора в Шумен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случай на зараза с COVID-19 е регистриран в Дома за стари хора "Стефан Смядовски" в Шумен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Коронавирусна инфекция е установена при служител от персонала в петък, след изследване с РCR. При последвалите тестове на обитателите на дома са установени още трима заразени. Те са в добро състояние, без усложнения. Предприети са необходимите противоепидемични мерки.

Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус жители на област Шумен през последните три дни са 129, сочат данните на РЗИ. Сред тях са две момченца на по няколко месеца, две медицински сестри, един лекар и четирима преподаватели. Общата заболеваемост е 434 на 100 000 души от населението.

В МБАЛ-Шумен са починали 12 заразени с коронавирус от петък до тази сутрин, съобщиха от лечебното заведение. Сред тях е 32-годишен мъж, който е най-младата жертва на коронавируса в областта.

МБАЛ - Шумен продължава да е една от най-натоварената болница в страната, лекуваща пациенти с COVID-19. В лечебното заведение са хоспитализирани 254 души. От тях 202-ма са с потвърдена коронавирусна инфекция, а на останалите 52-ма се очакват резултат от тестовете им.

В интензивно отделение са седем пациенти, от които шестима са интубирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Ейй не спряхте да облъчвате ората.. За това има проблеми по болниците! Няма особена разлика освен във времетраенето на този вирус и която и да е настинка или грип. Смъртността също е сходна. Да де, ама истерия и масова психоза да има, че нали ваксини има да се продават! МВФ и световната банка с удоволствие ще 'помогат' после на съсипаните икономики..И какво? Тия, които са преболедували и тях още малко ще искат да ваксинират, ако може 2 пъти годишно... ГадоBе еееййй!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че им спряха фитнеса и детските градини, че да не се заразят...
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изтървахте му края