Сняг затвори пътя към Бяла, жълт код за цяла Северна България

Пътят Русе-София е затворен от 3.00ч. тази нощ, има закъсали тирове
8 дек 2020 09:51,
12
Сняг затвори пътя към Бяла, жълт код за цяла Северна България
Снимка: БГНЕС

Натрупал сняг затвори пътя към Бяла, Русенско, съобщи БНТ. Жълт код за опасно време е обявен в почти цяла Северна България днес. Синоптиците предупреждават за очаквани валежи от сняг и дъжд в 12 области на страната.

Най-сериозна е ситуацията в Русенско. Пътят на изхода на Русе в посока София е затворен от 3.00ч. тази нощ заради снегонавявания и закъсали тирове с изтрити гуми.

Ситуацията на изхода към Варна е нормална. Пропускат се леки и тежкотоварни автомобили. Тази сутрин за кратко е имало блокиране на пътя Русе - Силистра, отново заради закъсал тир, но в момента там ситуацията е нормална.

По пътя Русе - София има заобиколен маршрут от Две могили и Иваново. Шофьор коментира, че почти всяка зима се случва едно и също и за Русе това е нормално.

Към момента няма данни за селища, останали без ток и вода. Ситуацията в Русе е под контрол.

Градският транспорт се движи още в ранните часове. Основните улици и булеварди са разчистени. За почистването на пътищата се грижат около 25 почистващи машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
До коментар 8. - от Малдивите - - там си се скрил от #корона_та, само глей' некой комар да не те запознае със # зика_та............... Кофти късмет ще е :-(
9
0
 
4
 
! Отговори
Сарказъм преди 3 години
Пак ни изненада зимата
8
2
 
1
 
! Отговори
от малдивите преди 3 години
ке па сатука нема снег само едни мацки по монокини ме черпя с дайкириа как ми се ще да завали поне малко снежецна северния полюс нема ли малдиви
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ikarЗащо още на границата не ги проверяват за износени гуми? Най-после мисирките разбраха, че товарните автомобили нямат зимни гуми. Просто трябва да имат грайфер. Още през соца "братска"Унгария на границата спираше нашите мадари "ръсещи"масло по пътя или натоварени неравномерно. После защо са им такива пътищата. Пред мен кара наклонил се, всеки ,момент ще се обърне. Той, че няма акъл, ясно. Но камери, ДАИ, КАТ?
6
1
 
8
 
! Отговори
afgfv преди 3 години
Ей ,мухляри,дежурните ***,всички сменяме гумите и подлежим на санкции ,само че хилядите тирове никой не ги санкционира,нещо за това да се изкажете,даже не сте прочели статията,че пътят е затворен ,заради аварирали тирове!!!!!!!!!!!!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е с 4х4, няма проблеми с проходимостта и спирането, изключваме тея кавали с летните гуми обаче!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разни разбирачи дето карат с летни гуми и си мислят че немало проблем у снего требе да бъдат съдени!
3
1
 
16
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Някои шАфИори живеят назад във времето, някъде около Петровден!
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това е заради коронавируса!
1
1
 
22
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Защо на вход - изход от градовете няма полиция, която да контролира нередовните шофьори. Всяка година разни *** с изтрити гуми и без вериги блокират движението или пък чакат да ги изтеглят. Докога?