Тирове с неподходящи гуми отговорни за блокадата край Бяла

До момента са съставени три акта на шофьори от Румъния и Турция
8 дек 2020 17:22,
24
Тирове с неподходящи гуми отговорни за блокадата край Бяла
Снимка: БГНЕС

Неподходящи за зимните условия гуми са отговорни за блокадата от закъсали тирове около град Бяла. Снежната покривка в Русенска област е 22 см, обстановката в момента е нормална, няма населени места без ток и вода.

Рано тази сутрин пътищата от Русе към София, Варна и Силистра бяха блокирани от аварирали тежкотоварни автомобили. На четири места в района на град Бяла имаше закъсали тирове, които били без подходящи за зимната обстановка гуми.

Още по темата
"Товарните автомобили подлежат на контрол от Държавната автомобилна инспекция. Те бяха информирани в разговорите ни с ОД на МВР още тази сутрин за проблемните  автомобили и екип на ДАИ беше изпратен да контролира ситуацията и наложи необходимите санкции", каза пред БНР областният управител Галин Григоров.

Малко по-късно стана ясно, че от Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" са съставили три акта на шофьори на тежкотоварни автомобили от Румъния и Турция.

Контролът на камионите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: камионигумитировеБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Този преди 3 години
До 1.Колега нещо се бъркаш.Зимни гуми за камиони има и то отдавна.Просто не са задължителни.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чака камиона на Дунав мост 2- 8 часа и защото няма какво да прави си смвня гумите. Да се пързаля в БГ. Така ли?
16
0
 
1
 
! Отговори
Дядо ПОП преди 3 години
До @15 така си е! Все шофьорите им виновни.......то при малко сняг с гребло не става ...Трябва да се пръска с фимикали,ама кяра ,кяра ще е по-малко.............
15
1
 
5
 
! Отговори
дядо Мраз преди 3 години
Забранете ги тези тирове най накрая ! Само създават неприятности и разбиват пътищата. Качвайте ги на БДЖ товарни и готово.
14
6
 
18
 
! Отговори
Снежанка преди 3 години
Значи, тирът си минава през цяла Европа, където пътищата са почистени, и изведнъж в тикволандия се оказва с неподходящи гуми и в неподходящи условия. За зимата в бг най-подходящи са гуми дюрекс с дълбок грайфер и аромат на тиква.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турска работа срама нямате еййййй
12
4
 
13
 
! Отговори
Ле Нин преди 3 години
Ами зашо пътят не е почистен? Не личи да е минавал снегорин, още повече, че снегът вече е спрял, ама на нашите пътни служби, все друг им е виновен. Дето се вика на крива ракета космоса и виновен.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт"Едно време в камионите носеха лопати, кирки, копачи, лостове и вериги за сняг... Нямам спомен за зимни и летни гуми. Все пак бях дете и не разбирах всичко."Има ситуации на пътя при които нищо от посочените по-горе инструменти не помага. Когато пътят е изчистен, не се кара с вериги. Но ако нямаш зимни гуми, имаш многократно по-дълъг спирачен път, което е предпоставка за катастрофи.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се пускат през границата превозни средства с неподходящи гуми? Нали като не успее да спре може да загинат български граждани! Това по никакъв начин не е редно!
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ЗНАЯТ ЛИ ВОДА4ИТЕ НА ТЕЖКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА 4Е ТРЯБВА ДА ЛЕТЯТ КАТО НАВАЛИ СНЯГ !!!!!!!!!!! КОИ ЩЕ ТИ ПО4ИСТВА- ВАЖНО Е ПАРИ ДА СЕ КРАДАТ !!!!!!!!!!!!!
8
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Едно време в камионите носеха лопати, кирки, копачи, лостове и вериги за сняг... Нямам спомен за зимни и летни гуми. Все пак бях дете и не разбирах всичко.
7
2
 
8
 
! Отговори
do 5 преди 3 години
защото ей такива като теб после ревът, че по границата се проверяват и им накърняват човешките дадености !
6
8
 
0
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Решавам листовки за да си изкарам книжка за камион и на въпрос: "Каква е минималната дълбочина на шарката на гумите" , за моя изненада верният отговор е че няма такава , стига заводските надписи да са си на мястото. Проверих и в правилника и там същото пише, не знам как е за Бг.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При мен няма сняг.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, тези всичките са минавали граница... Защо не са проконтролирани още там. Провери му гумите и ако не са ок да отбива.. На това му се вика превенция. А не после 300 чакат един. Да закъса може всеки ама при тези камиони това е всяка зима и никой не си взима поука от държавната администрация.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимката трябва да си луд та да си мислиш че при тоя снаг без да е изринат ще стигнеш дето си тръгнал.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тиквените пътища, трябват тиквени гуми, а не зимни, или летни. Първо се пълни на сикаджията чекмедженцето, а после се рине сняг, ако дотогава не се е стопил.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За камионите няма такова нещо като летни и зимни гуми.Така също по закон има единствено минимална дълбочина на грайфера.Единствено при тежки зимни условия тежкотоварните камиони са длъжни да слагат вериги на задвижващите колела.А по принцип актове пишат и за *** броня