Отново за пътищата: Дупки, коловози, липса на асфалт и кал до глезените

В HelpBook получихме молба за почистване на свастика от трафопост в София
10 дек 2020 18:00, Анисия Иванова
34

В платформата на Helpbook.info отново постъпиха множество сигнали, които касаят пътната обстановка в страната. За начало ще ви запознаем с проблемите на красивия курорт Рибарица.

"Искам да сигнализирам за безобразното състояние на пътната настилка в квартал "Гуроньово", село Рибарица, община Тетевен. Пътят не е поддържан от години по никакъв начин - осеян с множество дупки, коловози и кал до глезените. Тук също живеят хора! Изпотрошихме си колите, а пешеходците са принудени да джапат по локви и лепкава кал. Моля своевременно да се постави асфалт и да се сложи край на тази свинщина, все пак всички плащаме данъци!“, ни пише възмутеният потребител.

Друг наш потребител описва окаяното състояние на улиците в квартал "Виница", град Варна. Според него има огромна нужда от инвестиции в инфраструктурата, тъй като голяма част от тях никога не са били асфалтирани и живущите са принудени да вървят през калта и да търпят щети по автомобилите си.

В сигнал към Столичен инспекторат са ни изпратени снимки, от които се вижда състоянието на пътеките в район "Лозенец", които не са почиствани с месеци. Булеварди и пътеки са затрупани с листа, от които едва се виждат, а преминаващите са принудени да се движат в гниещи купчини и мръсотия. Авторът на сигнала иска смислен отговор защо е тази хронична нехайност от страна на съответните органи и защо пътеките не могат да се почистят въпреки платените данъци.

Получихме и снимки, на които се вижда резултатът от вандалска проява върху трафопост в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Огромна свастика е изрисувана върху една от стените му, което поражда възмущение в живущите в съседните блокове. Молбата е да се извърши почистване и по възможност да се издирят и накажат злосторниците.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност да изпратите сигнал до институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
РазБойкови пътища преди 3 години
Всеки който е пътувал до Бургас или Варна по Разбойковите прехвалени "магистрали" е разбрал за какво строителство става дума: през 200 метра участък от 300 метра, който поне веднъж е ремонтиран/преасфалниран. Коловози, товкива дълбоки, че за л.а. е невъзмможно да мине от там. А фирмата-подизпълнител си е получила парите - 70 %. Възложителят за Щрабаг или други. 30% - също. Затова шкафчето на ББ-Т му беше пълно с пачки от по 500 евро и златни кюлчета, а не с тоалетна хартия.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези в Лозенец метли нямат ли? Ако нямат да си наемат фирма за поддръжка около блока както е в нормалните квартали.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааааа не е верно нали видяхме по талевизора какви маркировки е напраскал тулупа.
18
4
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Бойко,Бойко?!Здраво си я разтягал тая Мата Хари,да ти носи пачки и златни кюлчета?!Златна п,ишка имаш Бате!!Гледам,че начесто я споменават по форумите и се в чекмеджето надничат!Ше трябва и тях да ги докоснеш с твойта чудесия,че виж тръгнали жените им в редица да ти носят шарен боб в гърне,поради сиромашия и цинцарство!!Но няма лошо,ще ги окърпиш и тях,човек си ще им влезеш в положението и мераците!Колкот до асфалта,ако всички управлявали до тук бяха асфалтирали колкото теб,щяхме да сме САЩ!
17
1
 
9
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Славчо чалгата оти не даде некой лев? То....така не става...
16
9
 
8
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
НЕ НЕ НЕ МОЛЯ ВИ... УДРЯТЕ ПО НАЙ СКЪПОТО(НЕ ИЗВЕНЕТЕ ШКАФЧЕТО) НА БОЙКО. ТОВА СА НЕГОВИТЕ ПЪТИЩА НЕГОВАТА ГОРДОСТ. СЕРИОЗНО ВСИЧКО Е ТАКА В ДЪРЖАВАТА. СЪЖАЛЯВАМ. НО Е ИСТИНА.
15
11
 
14
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Не мога да я разбера Импексовата БСПдирастия, хем асфалта не се яде, хем имало дупки. Но за отсечката на атобана Чирпан - Ст Загора, БСПдирастите си мълчат като ***, защо я строи СС Момата и Батко на Братко. Сега ще похарчим пак едни 400 милиона, за да я ремонтираме пак, вместо да кърпим дупки. В белите страни такива крадци като БСПдираста СС Момата и Батко на Братко, ги пращат на многогодишна почивка в някоя каторга...
14
13
 
10
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Като асфалтира Бойко - що асфалтира,като не асфалтира някъде - що не асфалтира.Бай *** угодия няма.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всвки е от значени,само дето на улица с по 5 къщи от всяка страна се полага само кърпене на улицата ,а не нов асфалт,това е положението...и пак каквито данъци плащат такива улици ще имат.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виница си е малък 20-хиляден квартал на Варна, какво се оплакват, не са от значение :))
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пуйка МисирковаИ аз така мисля
10
0
 
4
 
! Отговори
цък преди 3 години
До Пуйка МисирковаХе си прав.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квартал който е бил вилна зона, който 30 години е с дупки по улиците, положението на улиците е огледално на платените данъци,така че плашайте си данъците и ще имате улици като в Германия
8
6
 
14
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
До Праведен Явно не можеш да събереш две и две. Парите за ремонта на пътищата се намират в шкафчета на ***.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб-видими резултати!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лие новата отсечка на новата магистрала?
5
17
 
14
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Алоо, другари по-спокойно, нали знаете, че асфалт не се яде, обърнете се към др.Инпексова !
4
2
 
17
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Май открихте топлата вода , джорналистите !И не е нужно Helpbook да ви го казва всеки път .
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квартал Виница, ха ха ха ама те да нямат претенции за граждани? Моля да споделят какви данъци плащат в селския курорт, за да очакват нов асфалт и тротоари
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София не е България!