Заблудено диво прасе предизвика катастрофа на АМ "Тракия"

Кой плаща щетите след инциденти без виновни?
15 дек 2020 10:24, Ния Христова
61
Заблудено диво прасе предизвика катастрофа на АМ "Тракия"
Снимка: Pixabay
"Разсеяно прасе" стана причина за пътно-транспортна злополука. Животното било в района на АМ "Тракия" близо до отбивката за Костенец. Глиганът попаднал под гумите на два преминаващи автомобила. При удара им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.
 
Предположенията са, че "заблуденото прасе” е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно. Оказва се, че липсата на "автокаско" при подобен инцидент го вкарва в графата "случайно събитие" и застраховка не се изплаща.
 
"Беше късно вечерта. Изпреварвайки в рамките на ограничението на пътя се появи диво прасе. Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата и отбих в аварийната лента", разказа Ивелин Тодоров пред Нова ТВ.
 
"Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности", казва още той.
 
Ивелин разказва, че полицията също е дошла на мястото. По думите на шофьора на репатрака те взимат прасето. Собствениците на колата смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В "наистина" европейските държави високоскоростните пътища (аутобани, магистрали и всичико, което е "зелено') са обезопасени с огради срещи пресичасти диви и питомни животни!Пример Австрия - по аутобана от Виена до Братислава мрежите около пътя са с различен размер (за малки животни и за едър рогат ***)! Има и спец. мостове, където да пресичат животните!НО ние слагаме само асфалт, и което е на дала.вера го слагаме в джобовете на ... Абе к'во да си говорим;)
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специален поздрав за дружба 1 софия наи залухавите.от 7бригата волуяк наи големите маистори
8
1
 
25
 
! Отговори
. преди 3 години
Преди месец на АМ Тракия, рано сутринта, ромове с Бургаска регистрация теглеха с въже ромове с Ямболска регистрация. Тегленият автомобил нямаше светлини. Изпревариха тир точно пред мен, докато се теглят с около 90 км/ч. При мъгла. Но коммент
7
1
 
19
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Няма ограда, съд за АПИ.
6
12
 
8
 
! Отговори
Бубу преди 3 години
Винаги ме е било страх на магистрала Тракия, както си карам с 120-140 да не излезне нещо подобно!!!!! Не трябва ли да се отстрелват до санитарния минимум диви прасета, мечки, вълци, сърни!!??! Все пак човешкия живот по живково време най важният, за разлика от демокрацията, където живота на животните е по важен!
5
1
 
9
 
! Отговори
ники преди 3 години
Прасето защо не е имало "Гряжданска отговорност"?!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АПИ плаща щетите след заведено и спечелено дело! Мантинелите и загражденията са тяхна отговорност! На гражданите е да си платят винетката...
3
1
 
36
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Дефиницията, за път наречен : магистрала, отхвърля наличието на животни, хора, мотопеди, трактори, самоходна техни.... и какво ли още не, на въпросния път.Отговорност за това носят "стопаните на пътя! Така, че човекът спокойно може да съди тях, за немарливо изпълнение на техните задължения. Още повече, собстеника на автомобила заплаща добросъвестно : гражданска отговорност, тол такса, данък автомобил и какво ли още не.Само в България никой, за нищо не носи отговорност, но такси се събират!
2
0
 
25
 
! Отговори
Grom преди 3 години
А дали АПИ не следва да си поддържа оградите?Завеждаш иск срещу АПИ и стискаш палци след няколко години все пак да получиш частично удовлетворение.
1
1
 
33
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
И като се постави знак, прасетата няма да излизат ли?!