Жители на села останаха без редовен транспорт до Русе

Автобусните линии, които обслужват хората, са разредени
16 дек 2020 08:48, Ния Христова
3
Жители на села останаха без редовен транспорт до Русе
Снимка: Pixabay
Жители на села са останали без редовен транспорт до Русе. От известно време автобусните линии, които обслужват хората от селата, са разредени. Много от тях не могат да отидат на работа или пък да се приберат обратно, предаде Нова Тв.
 
Най-засегнати са хората от село Червена вода, повечето от тях са медицински сестри и санитари в COVID отделения на русенски болници.
 
"Проблемът е от много време. Не можем в неделя и в празничните дни да отидем на работа. Търсихме съдействие от кмета на Червена вода. В рамките на 3-4 дни проблемът беше решен. Сега обаче пак се оказва, че няма да можем да пътуваме", разказа Катя.
 
Превозвачът обясни, че не може да обслужва всички линии в селата в областта.
 
"За този проблем разбираме от Вас. През вчерашния ден не беше входиран сигнал при нас. Аз също разговарях с превозвача и той ми каза, че няма пътуващи. Тук става ясно, че има желаещи, а няма транспорт. Ще направим среща с превозвача и със зам.-кмета и смятам, че ще вземем решение", заяви Георги Игнатов - директор на дирекция "Екология и транспорт" - Община Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Младите хора са двигателя на един град. Когато те започнат да напускат този град, всичко започва да боксува, не само транспорта...
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така им се пада , нали и нашето село така остана без автобус - мине някакво нелегално такси 5 мин преди автобуса, а той празен , като му изтече договора не го поднови и сега нито автобус нито таксита.
8
8
 
3
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Айде, няма нужда. Да се оправят без автобуси.
7
4
 
4
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ха-хаНе се излагайте! Кой управлява частните превозвачи, да не би президента? Само простотии пишете, за да заработвате стотинки!
6
7
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Хайде, хайде. Ако някой пътува от Червена вода към Русе, то е или общински или държавен служител. Т.е. с осигурени доходи. Червена вода е едно от богаташките села в региона. Цената на горивото до Русе и обратно е около 3 лева при цена на бензина 1.65 лева.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Провадия е така благодарение на участието на общинския кмет и общинската администрация.Пълно безхаберие!!
4
14
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
За това положение трябва да благодари те на резил дента. Той поиска това. Нали от всичко разбира.
3
2
 
17
 
! Отговори
русенец преди 3 години
То и с градския транспорт е така - почти ги няма. Но то и пътници няма. Градът умира със страшно темпо. Половината средни училища са закрити, а работещите работят с непълни паралелки. Хората се изнасят към места, където не виждат какво дишат.
2
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При фигурант- фашиста румен радев ветото е така.
1
3
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
дами и господа управляващи виждате ли чувате ли