Проф. Кожухарова: Може да има и още една вълна на вируса

В началото на лекия спад на вълната сме
17 дек 2020 09:39,
30
Проф. Кожухарова: Може да има и още една вълна на вируса
Снимка: Кадър Нова тв

В момента сме в началото на лекия спад на вълната от заболелите с COVID - 19. Много вероятно е да има и още една вълна. Това заяви пред Нова тв епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

"Трябва да мине още време, за да видим ефект от мерките. По-разумно е да следим броя на хората в интензивни отделения, а не новозаразените. Това е най-обективният показател. Проследявам данните за смъртността на милион население. Там страната ни не е на първо място", поясни професорът.  

Според нея у нас няма ясна стратегия за справяне със заразата.

"В началото нямаше никакъв план. След това ни бяха обявени мерки. Все още обаче очаквам да видя план за действие конкретно за пандемията от коронавирус. Засега се действа по план за пандемия от грип", твърди проф. Мира Кожухарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Още една вълна след ваксината:)))....
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри некадърни. С една епидемия не могат да се справят.
25
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вчера България е на второ място в СВЕТА по брой на починалите на човек от населението след Сан Марино, които имат двама починали при 38 хиляди население. От 1 ноември обикновено е все така - всеки ден България е все сред първите в СВЕТА и ни изпреварва някоя държава с един починал и малко население. За първото място в СВЕТА за 14-дневен период се конкурираме със Словения, която е с два милиона население.
24
0
 
6
 
! Отговори
Бабетката преди 3 години
е без маска, дошла е в ТВ-студио, явно не се плаши?!Защо тогава дрънка глупости и по висока заявка плаши хората.Горе-долу половината население на страната е със сериозни емоционални разстройства по темата. Казвам го без ирония.А нещастният сезонен грип не може да се дореди от ковида.Истината е, че в болница не те поглеждат, ако не си с корона.Точат парите за този вирус, а хората си *** от какво ли не - не на последно място от стрес.
23
0
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
До КолумбТова дето го говориш са просто приказки чути от някъде. И са си просто това празни приказки! Сравни статистиката! Починалите от заразените в световен мащаб са по-малко от 3%, в България е 3%. Колко мислиш е смъртността на грипа? М? Не ми говори глупости!
22
1
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Много приказки....Малко мисъл....И това е професор?
21
0
 
5
 
! Отговори
Саботажи преди 3 години
Положднието е ясно- или стоите затворени в къщи и бизнеса ви фалира(или работодателя) или се ваксинирате масово и се връщате към стария си живот!В Бълтария категорично има политически интереси епидемичната криза да продължи поне до изборите!Те пропагандират и антиваксърството.Чакам президента да се ваксинира пръв и да даде пример,какъв е начина да излезем от епидемията!Саботьор ли имаме на Дондуков?
20
2
 
7
 
! Отговори
може би преди 3 години
Стига с тъпите мерки. Българите не сме овце! 40% го изкараха вече тоя ковид грип!
19
0
 
3
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Летете, летете Ковид ескадрониЛетете към нашите светли бъдниниНека поръсим поредната вълна КоронаСолта на новите ни съдбини
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късни мерки и очакват резултати. В големите супермаркети месеци наред струпване, никой не пази дистанция, пускат всякакви типове (само на 2 места досега се ми мерили температурата преди да вляза). Чак миналата седмица се усетиха да пуснат всички каси, че да не се трупат хората. Тези си нямат идея с какво си имат работа.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само да попитам професорката .А чувалите с трупове кога?
16
2
 
1
 
! Отговори
Колумб преди 3 години
Според нея у нас няма ясна стратегия за справяне със заразата. - СъгласенЗасега се действа по план за пандемия от грип - Съгласен. Но е неправилно, тази гад има хиляди пъти по висока смъртност и няма да изчезне скоро. Трябва добър здравен и икономически дългосрочен план, а тук нямаме такъв.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказано е дека виросот не е вълна, а частица.
14
0
 
13
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Точно така, до достигане на диктатурата,малко остана.СЗО от вчера излезе с предложение и в къщи да ходим с маски.Смешници.Бясна съм.Взимайте тези пари и да се приключва вече.То не бяха детски площадки с тупове, то не бяха глупости.Дано третата,четвъртата и следващите вълни ви отнесат.
13
0
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Трайте бе !!Затяга трябва здраво, за да може да има Сезон Лято (2021)...
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че сме в спад е заблуда. Вижте колко теста се правят. Все по-малко и по малко. За вчера са едвам 6100. А преди 2 месеца превишаваха 10 000 дневно. Така ако продължаваме, може да пишем че сме я преборили епидемията. Реално аз вече почти не познавам възрастни хора, които не са или не са били болни.
11
2
 
1
 
! Отговори
От 9 преди 3 години
Поправям грешката. Нашето дистанционно обучение Е едно от най- добрите в Европа!
10
1
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ти къде ги търсиш специалистите, в днес.бг или бгмама?
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиша до разумните, не до философите с кръчмарска професия. С оглед доста сложната обстановка, препоръчвам родителите на малки ученици да подадат до директорите заявления за Обучение в електронна среда и след 4 януари, ако неадекватното правителство заповяда да влязат в училище, техните деца да учат безопасно вкъщи. Всичко се наваксва, живот и здраве не! По отношение на дистанционното обучение мога да кажа по преки наблюдения е , че но е едно от най- добрите в Европа.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тея вълни.