Балтов: Броят на смъртните случаи не намалява с очакваните темпове!

Според него, това е защото има хора, които не се изследват
20 дек 2020 12:00, Петя Славова
38
Балтов: Броят на смъртните случаи не намалява с очакваните темпове!
Снимка: БГНЕС

"Броят на новите случаи на COVID-19 и на смъртността не намаляват с очакваните темпове след въвеждането на нови мерки, защото има скрита заболеваемост. Има заразени хора, които предпочитат да не се изследват, не позволяват да ги обхванем - да карантинираме тях и близките им", заяви пред bTV директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"Хората смятат, че са безсмъртни, докато не прекрачат прага на болницата, тогава разбират, че не са", коментира още лекарят.

Още по темата

Спешната болница "Пирогов" е едно от местата, в които ще започне имунизацията срещу коронавируса още на 27 декември. В лечебното заведение вече има хладилник, който може да поддържа температура от минус 70 градуса, каквато е нужна за съхраняването на първите очаквани ваксини на "Пфайзер" и "Бионтех".
В лечебното заведение ще има и денонощен кабинет за хора, които евентуално ще имат алергични реакции на ваксината.

Директорът на "Пирогов" обяви, че би се ваксинирал първи, но тъй като е преболедувал вируса, чака инструкциите от ЕМА кога е препоръчително да се имунизира.

Според него страхът от ваксините е породен от антиваксърска кампания, която стартира преди кампанията в подкрепа на ваксините и фалшивите новини, породени от конкуренцията между компаниите, които пускат на пазара препаратите за имунизация.

Проф. Балтов е убеден, че този проблем скоро ще бъде преодолян. По думите му хората, които не са в първите групи за ваксинация у нас, ще могат да се имунизират след средата на март.
Ваксините ще ни позволят да живеем нормално след около 6 месеца, след като се създаде колективен имунитет", надява се още лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Salt преди 3 години
Че не ви излизат сметките, ясно. И после да не ни пробутвате пак овъртяните в калчища прогнози за ваксинация и имунитет на *** и на пульо. Хо Хо хо
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Броят на смъртните случаи не намалява с очакваните темпове и за това отваряте детските ясли, градини, и пускате малките ученици до 4 клас от 4 януари. Щото 67 учители починаха - точно толкова и лекари починаха и ви се виждат малко............... А учителите са възрастни. Децата не могат да спазват дистанция дори и да искат поради спецификата на тяхната възраст. Те са трудно контролеруеми, нямат задръжки, нямат и изградени волеви навици. За това пуснете ги и да се омеши всичко, а след 20.01 л-еш.
29
1
 
9
 
! Отговори
Сина преди 3 години
Хората не са толко прости вече да си правят тестове, защото ако са положителни ги заключвате вкъщи, и не могат да се лекуват по никакъв начин. Единствения вариант е да са много зле и с линейка към болницата да отпътуват. А Балтов, да не забравяме, че този ред го създаде Мутафчийски, с което лиши хората от лечение. За това са прави да не се тестват. т. т
28
1
 
0
 
! Отговори
Илона преди 3 години
До ФактиPfizer, умнико. И акъл тръгнал да дава.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върти се някаква пропаганда че ваксината създавала по-силна устойчивост срещу инфекцията от преболедуването...Моля ви се, проверете - известни са само няколко такива случаи. В животни. Не достатъчно изследвани за да се твърди със сигурност. Във всички останали случаи имунитета от преболедуване бие каквато и да е ваксина.И Балтов разправя Аз преболедувах, ама ще се ваксинирам. И как да му вярваш после? Балтов срещу световната наука и факти. Бетер македонец...
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОМРЪЗНА МИ ОТ И...ДИ....О...ТИ , КОТАТО МАРТ МЕСЕЦ ВИ НАЛОЖИХА МЕРКИ....РЕВНАХТЕ , ЗАПУШВАЛИ ВИ УСТИТЕ , ОГРАНИЧАВАЛИ ВИ СВОБОДИТЕ....КОГАТО ОБЛЕКЧИХА МЕРКИТЕ, ....РЕВНАХТЕ ТРЯБВА ПО СТРОГИ МЕРКИ...НИЩО НЕ РАЗБИРАТ....НА ВАС ВИ ТРЯБВА ЕДИН НЕКАСТРЕН ПРЪТ , ЧЕ ДА ВИ ЗАУСУКВА ЧОВЕК СЪС КЕФ.....ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА , АКО ИЗОБЩО ИМАТЕ ТАКЪВ......
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактиВ допълнение, който и доктор да попитате, за такова кратко време не може да е създаде ваксина. По тази причина и повечето доктори не искат да се ваксинират. Колкото до видните политически личности, които си правят публично ваксина, сигурни ли сме, че при тях , е същата ваксина, която ще е и за нас? Всичко това е за пари, и никой не може да ме убеди в противното!
24
0
 
10
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Предходните ваксинирани 100 Хил. вече няма да имат имунитет и ще трябва да се ре-ваксинират. Освен това никой няма да знае дали е успешно ваксиниран, освен ако не се тества за антитела. Също така никой няма как знае колко ще бъдат устойчиви антителата, които организмът му е произвел - може да останат 2 месеца, може 6, а може и изобщо да ги няма. Така че тази ваксина не е решение, а е политически ход за замазване на картината докато вирусът се само ограничи, както в крайна сметка правят вирусите.
23
0
 
8
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Четох подробно за ваксината на Prizer и Бионтех. Най- общо казано тя вкарва фалшива вирусна РНК, която цели да излъже организма, че е заразен и той да образува антитела. От друга страна както вече знаем антителата, които образуваме срещу Ковид - първо не са устойчиви и и остават максимум до 6м, второ не всеки ги образува - аз познавам поне 5/6 човека, които боледуваха и нямат такива. Тоест тази ваксина ще даде една крайно съмнителна и краткотрайна защита. Докато ваксинирате едни 100 хиляди,
22
9
 
6
 
! Отговори
КОРОНА ВИРУС преди 3 години
За многото заразени и ТРУПОВЕТЕ, БЛАГОДАРЕТЕ на ХВЪРЧИЛОТО ФИГУРАНТ,НИНОВА,ЧАЛГАРЯ СЛАВИ,МАЯ,глупаците...и ВЕСЕЛЯЦИТЕ от ПЛОЩАДА......да ви е честито......по зле ще става...
21
6
 
5
 
! Отговори
Много ясно преди 3 години
Защото хората видяха че няма смисъл да си правят PCR - така или иначе болници за тях няма. И затова си умират вкъщи.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ще намалява броят на смъртните случаи, професоре! Та нали вие, професорите (и пишман такива) знаете, че покрай един установен с Ковид-19 има поне още 2-3 заболели от същия вирус, но или останали само преносители, или заразени леко болни, или болни, но нежелаеещи да се обявят за такива поради никезлък или страх да не умрат пред или на стълбищата на болниците. За да се източат те са необходими поне 2-3 месеци. А Боце от Банкя искаше още на 21 декември да спре ограниченията! АМАН!
19
2
 
7
 
! Отговори
пир преди 3 години
Има настроения с/у ваксините защото ти Боко и нежният министър ги рекламирате т.е. хората си мислят че има нещо гнило.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ранен достъп до квалифициран лекар който да следи болестта.Няма Ремдисивир за ранно лечение.Няма антикоагуланти.Вируса си прави каквото иска.Двама трима само от елитни болници ви баламосват всеки ден.Как пък никой не пита тези от провинциалните болници-доктори и сестри.Идокога ще избирате прости хора да ви управляват и лъжат.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест, проблема не е в броя заболели, а че просто сме некадърни. Не ги виня лекарите на 100% условията и възнаграждението са обидни. Управниците много тактично извъртяха нещата, че хората са виновни, че не спазваме мерките и за това има трупове всеки ден, защото не носите маски. Не защото с години здравната система е занемарена. То всяка система е така и за това нищо не изпъква като проблем. Ама да, ние сме си виновни, но не защото не спазваме мерките. Какво стана с протестите?
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стаден имунитетСтадният имунитет е нещо устойчиво, а имунитетът, изработван от ваксината, е временен, максимум за 6 месеца.Каква е разликата между стаден имунитет и този от ваксина. Може ли да обясните. Нова медицина ли ще пишем. Много ми е интересно. Или организма разпознава и си казава - тово е ваксина и ще имам 6 месеца имунитет или това е нормално заразяване и ще имам 1 година имунитет. Хайде да спрем с откровените глупости.
15
1
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Не само Балтов, но и другите лекари да си обличат защитните облекла и да отиват да лекуват болните. Имам предвид генерала от МВА, министъра на здравеопадването, предшественика му и настоящ министър на финансите и другите. Няма как да се появяват по телевициите и да дават статистическа информация за броя на заразените, излекуваните и починалите. За това си има НСИ и НЗОК, които обаче пък си нямат пари.
14
4
 
2
 
! Отговори
Продължение преди 3 години
Затова елате при заразените в Пирогов да ви обеззаразим с една ваксинка.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, брато, слагай защитния костюм и отивай да лекуваш заразените. Стига си обикалял от ТВ на Тв.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"страхът от ваксините е породен от антиваксърска кампания" Що не си *** зайката, ***! Хиляда милиона пъти се написа от какво е породен страхът, няма да го пиша пак! И не, не е от чипове или от отрова във ваксините. От много по-ясни и конкретни и измерими неща е.