Изоставени коли, паркиране на тротоара, агресивни кучета - сигнали от Helpbook

Платформата ви дава възможност да изпратите сигнал до институциите
20 дек 2020 14:30, Анисия Иванова
11
Изоставени коли, паркиране на тротоара, агресивни кучета - сигнали от Helpbook
Снимка: Pixabay

Проблемът с популацията на бездомни кучета във Варна ескалира през последните месеци. Отново получихме обезпокоителен сигнал в платформата на Helpbook.info за нападение от глутница.

Ето какво пише в сигнала: „Бих искала да сигнализирам за безстопанствени агресивни кучета в района на кв. Виница, между ул. "Тодор Хаджистанчев" и ул. "Найден Райков". Днес, докато разхождах домашния си любимец в горепосочения район, бях нападната от 3 на брой бездомни агресивни кучета.За щастие успях да се измъкна от ситуация с помощта на случаен минувач, станал свидетел на случващото се. Надявам се да бъдат взети навременни и адекватни мерки, тъй като проблемът с бездомните кучета в района е отдавна и неведнъж съм била нападана от тях“.

В друг район на същия град ситуацията с паркирането очаква благоприятно разрешение от отговорните органи. Сигнализираха ни за обособен паркинг, който в голямата си част е от години превзет от изоставени автомобили. Молбата е да се вземат адекватни мерки, тъй като паркирането е истинско изпитание за живущите в квартала.

Отново получихме оплакване за нагло паркиран автомобил, запречващ обособена част от тротоар, предназначена за преминаването на хора в неравностойно положение в град Русе: „За пореден ден не мога да мина през ниската част на тротоара с дъщеря ми, която е с инвалидна количка. От сутринта го чакам да си премести колата, за да мога да изляза. Моля общината вече вземе мерки. Изпратила съм поне шест сигнала за две седмици. Благодаря за съдействието“! Ние от екипа на Helpbook.info също с нетърпение очакваме отговорните органи най-сетне да се намесят, тъй като подобно неглижиране е недопустимо.

В столичния район „Витоша“ строителни дейности кипят с пълна сила, а оплакванията от неспазването на часовете за почивка продължават. Живущите наоколо са лишени от спокойствие дори в часовете определени за това, тъй като работата с тежка механизация не се прекратява до късните часове на денонощието и отново започва в ранни зори.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 месеца
Мечтата на либерал-зелените!!!Слаба държава,слаба или никаква дисциплина и ред,слаби или никакви наказания-раждат престъпност,самоуправство и т.н.
8
3
 
9
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 8 месеца
Вече 30+ години България не може да се справи с агресивни кучета, разкъсващи хора по улиците.НЯМАМЕ ДЪРЖАВА !Лошото е, че и туристите го знаят, затова си пускат техните пceта на воля, да хапят ...Пресен пример - преди ~ месец в Несебър !Джурналята нищо не разгласиха ... защо ли ... ?!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Снимката.... направо кърти!!!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че то по нашия край на друго място, освен на тротоара не се паркира. А гаражите се ползуват за други дейности. Изобщо няма нужда от "платформата", която да изпраща сигнали до институциите след като самите институции въобще не си гледат работата.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На снимката маркови кангали
4
0
 
8
 
! Отговори
VD преди 8 месеца
Първо нямам органи, които да съзират тия неща, дори и да има имат извинение, че нямат персонл.Второ - когато направят като една нормална държава всяка глоба да е равна на 10% от месечното възнаграждение на провинения, ТОГАВА ще има спад до минимум на всички гадости... Тук говорим за обикновените граждани и селяни естествено, не за държавниците и другите постове, дето се дават нещата под масата.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В София е пълно с улични кучета. Както в центъра, така и в крайните квартали. Даже особено в крайните квартали е лудница.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако дивият селянин с опел или фолксваген комби с китеника на таблото не си паркира талигата в детската площадка това ще предизвика ранна смърт на децата ,жената и цялата му рода ! По-принцип детската му мечта е да паркира колата на стълбището пред апартамента ама астрата и голфа не влизат в асансьора.
1
1
 
23
 
! Отговори
Даа! преди 8 месеца
Лафът на прехода , ФЪФ Бг :''ТУКА Е ТАКА'' . , и до там !В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНА ДЪРЖАВНОСТ , САМО ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ ДО ДУПКА !