Какво време ни очаква на Коледа, ще има ли сняг за празниците?

Проф. Георги Рачев: На Стефановден ще паднат доста валежи
21 дек 2020 09:27, Анисия Иванова
31

Какво време ни очаква за празниците, ще има ли сняг за шейната на Дядо Коледа и за туризъм в планината?

Няколко дни имаше сутрини близки до 0 градуса, но декември си е топъл, в момента сме 2-3 градуса над нормата. Валежите са достатъчни и ще се напълнят проблематичните язовири. Това каза за "България сутрин" климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му в навечерието на Коледа няма да има сняг, но на 26 декември ще има, около 27 декември ще мине смущение и циклон, който ще остави доста валежи. Снегът ще е мокър, на много места ще има дъжд и сняг и по Балкана ща понатрупа.

"На Стефановден ще паднат доста валежи", допълни той за Bulgaria ON AIR.

В планината може да се карат ски без проблем.

"Ще има ниска слоеста облачност днес, а тези, които искат да видят Сатурн и Юпитер като една звезда трябва да са на високо. Уникално явление е наистина. Такова сближение няма да има много години напред", посочи климатологът.
Днес посрещаме астрономическата зима.

"Декември си отива с дъждове. За януари и февруари има прогнози за валежи - зимата ще е по-топла и предимно мъглива. Такива зими ни очакват занапред. Не само у нас, но и в Европа е така, това е напълно естествено. Вървим към средиземноморски зими - влажни и топли", обясни събеседникът.

Около Нова година, на 31 декември отново ще има смущение - с малко сняг, който ще е по-малко спрямо събота и неделя. Но дотогава има 10 дни, припомни Рачев, възможно е да има промени. Условията за ски ще стават все по-добри, сняг ще има, но въпросът е кой ще кара ските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
4
 
! Отговори
К'ВО ГОВОРИШ БЕ преди 3 години
ОЩЕ МАЛКО АКО СЕ ЗАБАВИШ И ТОЯ СПУСЪК ЩЕ БЪДЕ НАТИСНАТ. ТИ СИ ИЗБРА ПО НАЙ-ГАДНИЯ НАЧИН, ПО МАФИОТСКИЯ НАЧИН ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ, А НЕ ПО СЪДИЛИЩА! НЕДОСЕГАЕМОТО НЕГОВО НИЩОЖЕСТВО!
22
10
 
6
 
! Отговори
К'ВО ГОВОРИШ БЕ преди 3 години
Я ВИЖТЕ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ЗА 12 ГОДИНИ ПО КОЛКО СА ПЛАЩАНИ НА "МАЙКРОСОФТ"!
21
8
 
6
 
! Отговори
К'во ми говориш преди 3 години
И ТИ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРНЕШ ЕДИН МИЛИОН "ОПТИМИЗИРАНИ" БЪЛГАРИ! ТОВА ЗВУЧИ МАЛКО КАТО ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ЕВРЕЙСКИЯТ ВЪПРОС! НЕ МИ ПУКА ... ГРАМ НЕ Е ГРИЖА КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪС САКСКОБУРГИТЕ ... КАКТО НА ТЕБ ГРАМ НЕ ТЕ БЕ ГРИЖА ЗА ЕДИН МИЛИОН МЪРТЪВЦИ ... УГРИЗЕНИЯ? МОЯТА СЪВЕСТ Е ЧИСТА, ТВОЯТА НЕ Е ....
20
4
 
3
 
! Отговори
Има вероятност: преди 3 години
Понеже Сакси нещо ми приказва, че можел да върне парите дето са от МОН ама отидоха наследство за чаветата му, ама аз не съм можел да му върна избития род. А ако ти кажа, че има вероятност Кирил да е жив? Един син - 600 милиона. Не че мога да направя от тебе честен човек, обаче много ме подценяваш! Заложник е в момента сина ти - за да върнеш парите!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да напомня на хидроинженерите тук, че яз.Студена миналата година по това време беше на една педя от мъртвия си обем, а сега е пълен на над 80 % от дебита си. И това само за една безснежна зима.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да напомня на хидроинженерите тук, че яз.Студена миналата година по това време беше на една педя от мъртвия си обем, а сега е пълен на над 80 % от дебита си. И това само за една безснежна зима.
17
1
 
2
 
! Отговори
Чест и почитания: преди 3 години
На няколко човека: Господин Франк Фразета, Господата от Manowar - думата Франк на английски значи честен. https://youtu.be/7z_0IrNHNZQ
16
6
 
3
 
! Отговори
А ако не са глупости преди 3 години
Как си го представяш по медийте да го кажат - 19 члена от династията Сакскобурготи бяха терминирани, избити и погребани като герой за да се поправи грешката от времето на Студената война да се помага на бивши колониални вицекрале, бивши царе, бивши нацисти, бивши убийци, бивши министър председатели - няма бивши такива. Те си отиват от тоя свят и тогава са бивши. Такъв е урокът - к'вото си направил не е било съгласувано с нас! И остава само да плаче ... остава само да си доизживее живота под ДС!
15
6
 
2
 
! Отговори
Забравих да кажа: преди 3 години
Сакскобургите много повече пъти са успявали отколкото ние. Решихме да изравним нещата!
14
6
 
3
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 3 години
Носи се история за стърчащият пирон ... и Фердинант и Борис 3 и Симеон 2 се били канили и много хора са ги чули, че един читав човек да надигне глава от тоя народ в тоя колониален режим, че само да надигнат глава ще ги заковат. Заканили са се едва ли не на целия интелектуален, артистичен, културен елит, че ще ги убиват един по един. И после налииии "Аз добрия цар" - Гроба те чака Симеоне 2 - последният от европейските Сакскобурготи.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кви са тия язовири-празнят се,празнят се,па като завали се пълнят?
12
2
 
2
 
! Отговори
К'во да кажа: преди 3 години
Некво котило са го отглеждали свет време за нещо, после се оказало, че няма как да стане това нещо и че заради това котило и заради това нещо станали свет гадости! някой път се започва начисто, защото в този свят няма място и никога не е имало място за такива котила. За такива кошери "Хелстрьом".
11
2
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Брей, тези в тази смотана телевизия имали и друга говорителка, а не само онази русата *** :))))
10
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 3 години
За Бай *** не са важни язовирите. Важни са ниските сметки. Някакъв извратен егоизъм, примесен с батална простотия, невежество и наглост.
9
6
 
2
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
И за това ли ГЕРБ ли са виновни Радев?
8
2
 
12
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До АнонименА откъде се пълнят тези язовири според теб? Колкото повече вали, толкова по-пълни ще са язовирите, толкова повече подпочвени води ще се вливат там и толкова повече вода ще има от топенето на снеговете. Няма да стане от един снеговалеж, но от два месеца нормална зима резултата ще е точно такъв - пълни язовири.Три зими няма сняг и е нормално да паднат нивата. Не виждам нищо смущаващо в изказването
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Бай *** го вълнува да е топло, за да имал малки сметки (това, че планетата загива от топлината за него не е важно, важното е да има малки сметки), ние мечтаем за онези зими от преди 30 години... Ех, какъв уют беше на Коледа. Снежна бяла Коледа. А сега- мъгла и дъжд. Радвам се, че поне уикендът ще падне малко снежец да създаде отпускарско настроение.
6
1
 
8
 
! Отговори
младен преди 3 години
До 1За топлофикация всяка година е *** студ, че дори и лятото е студено и за това са високи сметките.
5
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Метеорологията не е...предсказание.От как около Земята летят...сателити е така.Те предават актуална снимкова информация за движението на въздушните маси,за валежите,за циклоните,за мъглите,за слънцето,за прелетните птици,за щъркелите,за приливите и...отливите,за минзухарите(къде са...цъфнали),за плажовете(включително и...нудиските),за горите,за езерата,за реките които още...текат,за мръсния въздух над София и Ню Йорк и за още стотина...неща.Това е точна...наука,само трябва да съберем...пъзела.
4
3
 
12
 
! Отговори
Очаквани преди 3 години
Сняг във вид на коронки с нов щам на вируса дошъл от чужбина тъй като въпреси строги мерки забравиха да предупредят и забранят на хората от чужбина да се връщат по селата си за да празнуват и заразяват и обезсмислят напълно въведените мерки и ограничения.ПЪЛНА ПОДИГРАВКА. НЕ СА СЕ СЕТИЛИ или ПОМИСЛИЛИ щом СВОБОДНО ЩЕ СИ ИДВАТ ОТ ЧУЖБИНА ДА ПРАЗНУВАТ ЗА КАКВО БЯХА ТЕЗИ СТРОГИ МЕРКИ У НАС? ДА СЕ ИЗГАВРЯТ САМО.