За 20 дни 13 души паднаха в Гребния канал в Пловдив

Всички са спасени, отървали са се само с уплаха
22 дек 2020 10:32,
16
За 20 дни 13 души паднаха в Гребния канал в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Само за 20 дни 13 души са паднали във водите на Гребния канал в Пловдив, съобщава БНТ. За щастие всички те са спасени и са се отървали само с уплаха.

Гребният канал е любимо място за спорт, разходка, понякога и за риболов. Една от емблемите на града. Но през последния месец там са регистрирани няколко случая на паднали във водата хора по различни причини - невнимание, спасяване на домашен любимец, търсене на някакво по-различно преживяване.

"За нас е стряскащо това, което се случва в последните дни. Нашите наблюдения са, че повечето случаи са поради невнимание или безотговорно поведение. Гребният канал има доста обозначителни знаци, че има опасен, хлъзгащ бряг, но въпреки всичко посетителите си позволяват да се разхождат по него, без да преценят опасността", заяви инж. Димитър Палашев, директор на ОП "Общинска охрана" - Пловдив.

Такова нещо досега не се е случвало според него. Затова е нужно да се даде гласност и хората да внимават повече.

В момента нивото на водата е около 1,35 метра. Ако човек падне не може да потъне, но не трябва да се подценява факторът температура на водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
факт преди 3 години
Не са ли виждали метални заграждения мрежи
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината са паднали от простотия да си правят селфита и да се чекнат одупени за инстата. А който иска да се трепе, си е лично негов проблем и той ще си намери начин и с петметрова ограда, така че няма смисъл да ни загрозяват канала с огради.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравко Димитров, Едварт Христов и Цонко Солаков да умрат от Ковид дано, тия са проектантите на гьола заради който са изсекли дърветата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Да ви светна преди 3 години
Чревените *** ,дето за всяка тема търсите да изкарата Бойко виновен-за ви светна- канала е ите-внучето паизточен наполовина,тоест в момента е дълбок около 1 метър.И никой и преди и сега не хохи там да се самоубива или дави! Просто-тия са си идиотчета,паднали поради простотията си! На едните-кучето паднало в канала и те двамата тръгнали да го вадят, ама се оплели ,на други-внучето паднало,щото политнало,а те дремят,па се сетили бабата и дядото и те цамбурнали след него.Така че-*** всякакви
10
1
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 3 години
Епа че падат, като са пияни на кучета...
9
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ СА ПАДНАЛИ!!!ПОВЕЧЕТО СЕ ХВЪРЛЯТ НО НЕЗНАЯТ, ЧЕ Е ПЛИТКО И НЕ МОГАТ ДА СЕ УДАВЯТ!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
спиш преди 3 години
ката въриш на пред
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е пунта мара бе.Сега ще направят протест уж ''спонтанен'',ще чуе Борисов,не че негови хора няма да го направят публично и ще усвои едни пари за ограда.Примери бол.Ограда за диви прасета с Румъния.Ограда за емигранти с Турция.Източване на едно гориво от кораб в морето потънал от години,там милиони заминаха две години поред.Водопровод за Перник от София през Бучино.Ремонт след ''случаен'' пожар на магистралата за Гърция.Има и още....
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каналвид-20 - опасно заразен!
5
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ами направете му ограда на тоя канал бе!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** колкото искаш.
3
1
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Заспал и глупав.Върви и иска да мине през водата, да пипне водата от канала.И хоп- цамбурне в студената вода.Добре, че е плитко през зимата-1,20-30 метра та се отървава само с една студена уплаха.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат да се самоубият от мизерията и стреса! За 20 дни 13 човека паднали, да бе случайно!
1
1
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Баси и слепоците!