Първите ваксините в Бургас без странични реакции

Ваксинацията продължава и през следващите дни
19
Първите ваксините в Бургас без странични реакции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията в България започна официално в неделя. Първият българин, който си постави ваксината, беше министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Последваха го и директори на болници. Днес поставянето на ваксините продължава за всички медицински специалисти.

Още по темата

Вчера в Бургас имунизацията се извърши на седем места, от общо 11. Четири лечебни заведения ще се включат в процеса през следващите няколко дни.

Сестра Надежда Попсавова беше една от първите, която получи ваксината срещу COVID-19 в морския град.

„Чувствам се прекрасно и нямам никакви оплаквания. Моят мотив, за да си я поставя беше, че трябва да спасим народа и държавата. Трябваше да направя това, което е най-правилно”, каза Попсавова пред Нова тв.

В отделението по реанимация, в което тя работи, обясни, че могат да се видят неща, които хората дори не могат да си представят.  

Директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров обяви, че вчера са били ваксинирани 125 медици. Никой от тях, по думите му, не е проявил нежелани реакции.

Той обясни, че след въвеждането на строгите противоепидемични мерки се наблюдава спад в броя на настанените в болници.

„Броят спада. Имаме с около 110 по-малко настанени, отколкото в началото на месеца. Към тази сутрин свободните легла са близо 100”, каза още д-р Паздеров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Те страничните реакции няма да са сега и веднага. Ще се появят след година - две или пет.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страничните реакции в медиите в ЕС ще са само за руската ваксина. Западните ваксини няма да имат странични реакции. Нали е ясно за какъв бизнес на най-високо ниво става дума.
13
2
 
2
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Браво, Веси.
12
20
 
4
 
! Отговори
Вес преди 3 години
Аз ще се ваксинирам,записана съм,с ваксина а не витамини както *** повтарят .Хайде плюйте и по мен!Не ме е страх,вярвам в науката,който го е страх да не ходи в гората.Аз не се страхувам!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те освен че им бият плацебо, оставаше и странипни реакции да има. Те са за населението, после няма аутопсия, ходи доказвай че е от ваксината.
10
9
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
хахаха ни ваксини се правят ни реакции има, само дето има нежелание да се самоубиват с с тая незнайна течност... в Америка вече 3 докторки са мъртви, колкото и да криете клиповете по гугъл, скоро ще има алтернативни канали и ще лъсне голямата ЛЪЖА с настинката...
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой го е казал,"Ще дойде време когато телевизията ще бъде обявена за терористична организация".
8
8
 
25
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Нека да минат поне 5-10 години и тогава ще говорим за страничните ефекти на тези така бързо скалъпени ваксини ... в различните страни!Ако това е истина, то защо не се бърза и да се търси лек срещу рака, диабета .. и др. важни заболявания?Защо не се търсят алтернативи за удължаване на човешкия род и без това сега младите двойки създават семейства на 35-40 години, а деца ... и по-късно ...Не вярвам на нищо ..!Всичко е пропаганда ..!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС умее да прекрива и премахва по пътя си всичко, което не е праволинейно и е кривнало от пътя - справка кривите краставици. Стандартът е всичко да е 6.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите ваксини са само 4 000 и нещо, те са фалшивите ваксини за туй ги носят като суджуци, истинските ваксини ще дойдат по-късно.
5
1
 
13
 
! Отговори
Паздер Георгиев преди 3 години
След месец-два ще се види........
4
14
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
*** търпеливо ще изчака 5 години, за да ревне "Казах ли ви!". :D
3
7
 
31
 
! Отговори
Bond преди 3 години
И да има странични реакции, едва ли ще разберем от обективните ни медии.Думата "страничен" е табу за неопределено време по телевизии, вестници и сайтчета.
2
6
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Първия васиниран който поддаде, ще повлече еда дузина с него.А с гаранция некой ще клекне, въпрос на време е.
1
3
 
22
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА МУ ПОНИКНАТ РОГЯ ЛИ