С коронавирус по празници излиза солено, е-направления - няма!

Личните лекари нямат достъп за PCR тестове, обясни пациент
29 дек 2020 20:21, Петя Славова
9

Да останеш без право на безплатни медицински услуги по време на празниците. Зрители на Bulgaria ON AIR сигнализираха за липса на достъп до електронните направления за PCR тестове през почивните дни.

В навечерието на Бъдни вечер Владимира Иванова проявява 3 от симптомите на COVID-19. Така тя има право на електронно направление за PCR тест. Такова обаче не може да получи.

"По време на празниците не само моята лична лекарка, а всички лични лекари нямат достъп до издаването на електронни направления", коментира Владимира Иванова.

В крайна сметка тя си прави антигенен тест. Пробата излиза положителна и се самоизолира у дома. Състоянието обаче не се подобрява. Напротив.

"Исках да си направя рентгенова снимка, кръвна картина, тъй като вдигнах температура до 38. Както знаем, Ковид-19 може да ни изненада с тиха пневмония и без да се усетим да сме стигнали до това заболяване на белите дробове. Аз съм здравно осигурена. Затова ли съм работила, учила и действала всячески, за да може да се окаже в един момент, че не мога да си осигуря 2 направления?", попита Владимира.

Според представители на пациентските организации нейният случай не е изолиран - има сигнали, че системата за електронни направления за PCR тестове не функционира и в делнични дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Столичанка преди 3 години
Тя каквато здравната система, такива - и мерките ... Резултатите се виждат! Какви ли не мерки се взимаха, но не и правилните ... То не беше всеобща карантина, забранен бе да се ходи на училище .... То в чистия въздух по-малко вируси се въдят ... А пък нощес като почне малоумното гърмене, познайте какво ще има за дишане утре сутрин! Така е, щом училището е вредно, все повече и повече простаци ще има да тровят въздуха над София ... Те - не съм чула някой да ги е забранявал - явно са безвредни!
6
2
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Споко, няма да има много болни по празниците. На 01.01 я има 200 души, я няма.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 - Извинявай като казах 'подарък' малко по друго имах предвид. В някои клиники за "добър ден" ти взимат по толкова - не за томограф ренген и ПСР...
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3 . Ми спектър например.теста го прави някъде другаде ама беше към 120 лв. Къф подарък бе човек тва са две снимки и некъф смотан тест.Отиде и цялата пенсия добре че съм аз да и дам пари да изкара до края на месеца.В коя друга държава две снимки и тест за грип струват колкото 1 пенсия.И моля те не си мисли,че цял живот ще си млад,здрав и богат.Ти кво беше?Програмист на 15000 евро месечно или седмично?пхах
3
4
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Важно е Жипката да върви бе! И Мисирките да я следват. Кой ти гледа некакви 'направления'?
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...че системата за електронни направления за PCR тестове не функционира и в делнични дни."-----У нас всичко при откриване е фанфари , хвалебствия , колко добре е всичко , колко добре се справяме . Ама реалността както обикновено е съвсем различна
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 - кажи коя е тая частна клиника? За това което казваш - не е 'одиране на кожата' а подарък!