В Стара Загора подготвиха алея за живите коледни дръвчета

Този път тя е разположена в парк "Загорка"
5
В Стара Загора подготвиха алея за живите коледни дръвчета
Снимка: Община Стара Загора

Първите живи коледни дръвчета от празниците вече са засадени в специално обособен терен в парк "Загорка", съобщиха от общината.

Първата елхичка беше посадена още в първия ден на 2021 година.

"На парцела има предварително направени дупки, които улесняват всички желаещи да допринесат за изграждането на още по-зелена Стара Загора", обясни Николай Стоев, началник на звено "Озеленяване и комунални дейности" на Община Стара Загора.

Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени именно сега, непосредствено след като са изпълнили своята роля и са красили домовете на хората. След това те трябва да бъдат обилно полети с вода.

Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на общината. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

Инициативата на кмета Живко Тодоров се провежда за трета поредна година. След миналогодишните празници десетки станали ненужни коледни елхи и борчета бяха засадени в част от парк "Артилерийски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
тТт преди 3 години
"Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на общината."Смея се с глас какви сте нагли популисти!!! Колкото полагате усилия за дръвчетата по Аязмото - много изсъхнаха, понеже даже не се и поливат. А по центъра? Ами грозните пънове от изрязани дървета из целия град?! Аз ли да ви уча как да ги извадите или унищожите? Станахме града на пъновете и бетон до бетона последните 10 години!!!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колегата е прав. По принцип иглолистни дървета за град много много не стават... Те са за гора. И все пак някоя елхички, ако изобщо се хване в такава местност и на толкова ниско, не е зле за цвят!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе сади си ги като искаш,но когато боровете пораснат ,нищо няма да расте одолу и около тях,ни трева,ни цветя,ни храсти,ни гъби,ни нищо.Затова гората трябва да е смесена(борови и широколистини дървета) или широколистна,борови може да садите само около върховете ,където е студено и няма широколистни дървета.Аз съм от планината и знам по-добре от теб,имаме прекрасно разнообразие от широколистни дървета и храсти,ако не ги доунищожат секачите.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ги садили тези борови дръвчета, под боровете и около боровете нищо не расте, всичко умира, засадете някой български дъб,бряст,липа,орех,върба,акация,бреза или плодни дръвчета,какво ги садите тия борове?Гората трябва да е широколистна или смесена,за да расте и нещо отдолу и има био разнообразие!