Спасеният сноубордист: Не се прави така, увлякох се

Той излязал от пистите и карал свободно в "пудрата"
6 яну 2021 09:40,
19
Спасеният сноубордист: Не се прави така, увлякох се
Снимка: БГНЕС

Поредна спасителна акция се проведе в планината, след като лавина падна до 25-годишен сноубордист. Младият мъж влязъл в забранена зона, но се оказал заобиколен от лавини.

Успял да повика помощ, а спасителите го извели по стръмен склон, рискувайки и собствения си живот.

Още по темата

"Категорично не се прави така. Увлякох се от хубавите условия. В един момент взе да става много трудно и се появи лавина, която бе предизвикана от друг човек. Акцията на спасителите бе много добра и аз съм изключително благодарен за техните усилия", каза пред Нова тв сноубордистът.

Той добави, че спасителите трябва да се слушат и хората трябва да си извадят поука от инциденти като този.

"За щастие момчето беше в добро състояние и осъзнаваше какво се случва. Той целенасочено е излязал от пистите и е карал свободно в така наречената "пудра". Намерихме го в доста рисков район, където има много скали. Улеите там са смъртоносни", казват от спасителната служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето момче, ако си се осъзнал, плати си разноските, а следващия път, преди да отидеш отново да се правиш на мъж, плати си и застраховка. А спасителите Господ ги пази!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ПСС и държавата трябва да се занимават със самоубийци.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голямата част от рекламите на ски-курортите са с хора каращи в "пудра" и извън пистите. И това се прави умишлено за привличане на туристи, но отговорност и финансиране за ПСС от хотели и концесионери се не търси.А иначе, всеки си взема индивидуалното решение и риска. Затова и не се сърдя, когато ПСС отложат някоя акция заради лошо време и те трябва да си пазят живота.
13
10
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Тоя ми звучи като "Другарко другарко, обещавам, че повече няма да правя така..."И догодина пак. Хората им казват всяка година да не излизат от пистите, обаче НЕ- живота им е скучен, дай да "берем" адреналин.Аз ако съм на ППС към "Забранена Зона" бих добавил "Зона извън покритието на ППС, рискувайте на своя отговорност!", да ги видим тогава юнаците. Друг е въпроса, че не познавам сноубордист, който да не пуши шашави цигарки.Скиорите сме малко по-дисциплинирани. Дано си е взел поука тоз убавец.
12
2
 
14
 
! Отговори
Лайнка Пръдничка преди 3 години
хубаво, че се е оттървал, ама заради такива кат него спасителите си рискуват живота, щот някой е решил че му е скучно в града и е голямата работа
11
3
 
21
 
! Отговори
D преди 3 години
То докато не стане белята акъла не идва. Всеки си мисли, че на него не може да се случи.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера, а и в момента на сайта Банско ски тече постоянно предупреждение за лавинна опасност. На сайта на ПСС също дават за Банско лавинна опасност. Има табели за забрана навлизането в тези райони. Застрашил е живот и на спасяващите го! Санкциите трябва да са дарконови. Конфискация на екипировката. 900лв.дори и да има турист. застраховка. И тежък обществено полезен труд. Па може и някоя и друга дървена глава да поумнее. И медии, моля да сте по-критични и с друг тон към такива. Те не са жертви!!!!
9
19
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Всеки на 25 е правил простотии, не се правете. Хубаво е че всичко е завършило с хубав край. Ще му бъде като обица на ухото. А вие дето храните, ако не сте карали ски или сноуборд, не знаете какво е. Всеки греши. Това е все едно да кажете, че никога не сте карали кола на повече от една бира.... не вярвам.
8
13
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ако беше служил кат войник в казарма,щеше да е...дициплиниран,та пушак са...вдига.Първите 1 -2 месеца старшината на ротата това му е...задачата,да счупи фасона на самонадеяните пухкави...мамини голишарчета;нататък е по...лесно.
7
3
 
13
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Масрафа се плаща от пострадалите. Преди много, много години по изключително нелеп начин си счупих крака точно до драгалевски манастир в гората. След 3 часа дойде един спасител с джип без обезболяващи и добре че бяха приятелите ми, да му помогнат да ме качи в джипа, точно на 200 метра по надолу на пътя. За да ме закара до Пирогов, родителите ми платиха 350 лв на ония години. Което си беше доста пари.
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са наркоманни, сега ще се самозагубят още такива наркоманччета, за да ги дават по телевизията!
5
5
 
26
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Матряла нивгиш не е виновен:" Лавината беше предизвикана от друг човек" - редовият 80-процентник винаги ще намери оправдание.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ти беше хубаво,нали
3
4
 
41
 
! Отговори
бг преди 3 години
този за да си направи кефа излага на смъртна опасност живота на спасителите .Докога това ще продължи безнаказано! .Поне разходите трябва да се плащат и като се съберат пари от такива тиквеници да се купи хеликоптер с който да се спасяват други кефаджии!
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жив и здрав си , момче, това е важното.Грешки всеки е правил.Горе главата, благодари на Бога и напред!
1
7
 
33
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Кой ще плати масрафа?