Масовото ваксиниране у нас няма да е преди Великден

Има фази на ваксиниране, но не и ваксини, обясни д-р Миндов
Обновена: 7 яну 2021 09:32 | 7 яну 2021 09:32, Петя Славова
30
Масовото ваксиниране у нас няма да е преди Великден
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В България масовото ваксиниране няма как да се случи преди Великден. Това смята председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

"Фазите на ваксиниране са добре разчетени, но никой не е отчел, че няма ваксини. Не може без ваксини, а само с желание. Ситуацията е такава в цяла Европа", добави той.

Още по темата

Евроагенцията по лекарствата одобри ваксината на Moderna

Д-р Миндов обясни, че личните лекари участват във всяка една ваксинопрофилактика.

„Ако ваксинацията започне през май, мисля че няма да бъдем толкова натоварени. Нещата ще са регулирани и ще има точни механизми, ще са ясни страничните ефекти. Тогава ще се разбере дали в нашите кабинети може да се извършва подобна манипулация”, посочи още медикът.

Той коментира и как ще се развие пандемията у нас след празниците. "Имам обратна връзка с колеги, които съобщават за семейни клъстери (гнезда). Получиха се бумове и в момента са болни цели семейства", обяви д-р Миндов.

Според него пикът няма да е в средата на януари, а в края на месеца и началото на февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Масова ваксинация в разумни срокове ще има в държави като Израел и Унгария, тъй като те не чакат да им дадат ваксини, а си ги осигуряват сами.
28
0
 
2
 
! Отговори
Няма да има преди 3 години
Да направим проста сметка:Да предположим че 50% от населението иска да се ваксинира. Като се взем предвид, че всеки трябва да мине по два пъти (първа и втора ваксинация през 21 дена) стават примерно 5 милиона ваксинации. Ако се ваксинират по 2500 човека на ден (както е сега), за тези 5 милиона ваксинации ще са нужни 2000 дни, т.е. поне 5 (пет) години.Така че до изборите масова ваксинация няма да има. Само ще ни се казва всеки ден колко добре се справя гербаджийската дружинка с Коронавируса.
27
0
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Къде си Бау, пиле шарено? "Не може без ваксини, а само с желание". Капиш?
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен въобще не ме интересува кой -кого лъже , но резултатът е че от една година не мога да ида спокойно никъде.
25
1
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
аз предлагам да спрете тази тема и да започнете да се фокусирате върху ремонта на правителството а не да търсите под вола теле!!! постоянно лъжливи новини и фермани написани за нещо което утре се променя!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като пристигне пролетния грип и, ако всеки на всеки починал през това време се напише в смъртния акт, починал от този грип и той ще е толкова страшен колкото Ковид-19 ! Тази политика на страх показва колко са хората които имат недоразит "апарат" за мислене и зависимости !
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение кога ще бъде масовото ваксиниране, важното е, че парите за ваксини са прибрани на точното им место, земното население е в паника и страх и не мре от Ковид-19, а от нерви страх и безумие които предизвикват "събуждането" на болести в организът и накрая умря от Ковид ! Смъртността не се е увеличила с този измислен грип, тя е същата, увеличила се е само бройката и се увеличава на този измислен грип ! Всичко е до психиката на човек !
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия пикове и измами няма болни от вирус няма нищо стига с тия ваксини всички ваксини са не успешни и ефикаси неви искаме никакви ваксини няма да се ваксинираме никакъв случай няма да се ваксинират хората стига
21
2
 
6
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Аре беЩо направо не се фокусиране към Коледа да започне някъде тази година...Колко ваксини са получени в Гърция и колко в БългарияАре почнете да си вършите работата!Стига сте се подигравали на данъкоплатците
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Масовото ваксиниране у нас няма да е преди Великден"Това ще го четем все по-често през цялата година, защото желащи няма.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината на "Модерна" - ОТРОВА!
18
4
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
"Само внимавайте в гражданската война да не заемете грешната страна защото прошка няма да има!"Не пресолявате ли малко повечко манджата? Война? Кой ще я започне? Срещу кого? Няма да има прошка? Хайде малко поспокойно, че звучите като да Ви пулсира вената на слепоочието...
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето заглавието на едно "очарователно" есе, което промотира концепцията на "новия световен ред", и може лесно да се открие в интернет - "2030 г: аз не притежавам нищо, и съм щастлив".
16
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименМасово ваксиниране няма да има! Хората вече се събуждат и започват глобална гражданска война. ===И мен така ми се мисли. И мен така ми се мисли. Що се отнася до мен, де.
15
4
 
17
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Видяхте ли вчера някой от привържениците на Тръмп с маска- не, няма. Сега, когато Тръмп стане президент ще изчезнат и ковиди и псевдоваксината. Вижте Танзания-още в началото техния президент разкри измамата и сега там НЯМА никакъв ковид. На ваксърчетата-глобалистчета-педофилчета им се вижда края. Удряй здрава Дони!
14
5
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Добре де,не разбираме.Обясни ни с няколко изричения какво означава НОВ СВЕТОВЕН РЕД ? Не е честно медицината подробно ,конкретно и фактологически да обяснява статуквото,а вие да повтаряте само ИЗМАМА.Дайте да ви видим аргументите и аналитичността.Да разбирам ли,че БКП е направила НОВ СВЕТОВЕН РЕД с въвеждането на три задължителни ваксини и ваксинационен паспорт през 60те години на миналия век ?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа квооо сърбия два милиона ваксини българия чака великденможе да умират българите - тоест робите на краваршингтон но ще купуват от където им кажат и когато им кажатайде честита робииии да забравите да целунете *** на банкянския комунистдано бог види и раздаде всекиму заслуженото
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 Подкладки има в Просия, товарищ.
11
0
 
2
 
! Отговори
Да поясним преди 3 години
Нека , казвайки """масово""" не разбираме ' край масите' .....щото тАякс година Великден е три дни преди Гергьовден! ! ! Майко мила. . . . . . .
10
2
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Фашистите слуги на новият световен ред и разпространителите на ковид измамата ще бъда поставени там където им е мястото!Това че вие не разбирате за какво става въпрос си е ваш проблем. Само внимавайте в гражданската война да не заемете грешната страна защото прошка няма да има!