Професор: Коронавирусът атакува сърцето на много нива

Вирусът уврежда вътрешния слой на кръвоносните съдове, заяви той
9 яну 2021 11:54, Петя Славова
25
Професор: Коронавирусът атакува сърцето на много нива
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"Коронавирусът поразява сърцето на много нива. При резонанс на сърцето се вижда, че често има  увреждания на тъканта на миокарда.  COVID-19 е болест, която уврежда вътрешния слой на кръвоносните съдове". Това заяви  пред Нова тв проф. Борислав Георгиев, началник на отделение по кардиология в МБАЛ НКБ.

Той сподели, че се чувства добре след ваксинацията. "Не смятайте, че ваксината убива. Благодарение на ваксините вече не съществуват много тежки болести, с които нашите прабаби и прадядовци се срещали. Ако всички се ваксинираме, ще прекъснем връзката на разпространение на коронавируса", поясни проф. Борислав Георгиев.

Той препоръча хората, които имат болно сърце, да се ваксинират. "Преди години не исках да ходя на работа януари и февруари, защото болниците бяха пълни с хора, които имат усложнения от грип", коментира Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Магьосника преди 3 години
в чесъна има Allicin и Ajoene които блокират Транслацията и Репликацията на вирусаникотина намалява и блокира ACE2алкохола в ниски количества се явява Алкален Буфер и помага при Ацидоза
19
3
 
5
 
! Отговори
крому ела преди 3 години
лекар шмекер,свястен лекар няма всички са шмекери,търгофси,продажници,обирджии и ходят редовно в ЛАС ВЕГАС ПЕГАС и МОНТЕ КАРЛО
18
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много реклама - калпава стока. И дървен професор. Доктореееее! Аз съм на 51 г. Никога не пия скапаната ви химия! Нямам грам излишно тегло или сланина. Коронката я карах 2 пъти. Няколко дни криво настроение и толкоз! Пуша цигари по кутия и нещо. Пия редовно. Ям много лук и чесън. И люто. Ще скъсам на произволна физическа дисциплина 90% от младежите. БТВ - не съм ваксиниран против НИЩО! Майка ми е истински лекар и ме опази. Нарушавайки комун. Закони!!! А ти си продажен Моше ник
17
2
 
7
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
До ДългияПичага, ти сигурен ли си че не си се увредил от многото антикоагуланти, които са ти налели? На мен личния лекар ми каза да пия по един аспирин протект сутрин ако искам. Аз честно казано не съм пил, жена ми също. Не съм го карал леко или асимптоматично. Имах бронхопневмония, която премина без усложнения. Хипохондрията обаче е голям симптом. Един колега след като преболедува се скъса от изследвания, защото уж се бил задушавал. Излезе че нищо му няма.
16
5
 
6
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Кефи ме каква дандания стана, за да направят грипните ваксини задължителни. Сега като минимум всеки човек на тая планета ще се боцка минимум веднъж на година, а аз давам идея за пролетен грип, есенен грип, летен грип, както и сутрешен, обеден, вечерен и нощен грип. И официалния поздрав от "make money" да стане "честито ваксиниране".
15
3
 
3
 
! Отговори
Абе.. преди 3 години
...кой коронавирус, нали сега от както Ангилизите се отцепиха ( дано колектива нали... ) , си имат и нова мутация, демек по-готин корона вирус. Ми уточняване ги тия работи бре ....
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой коронавирус?
13
6
 
9
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Ама пичуи не се ваксинирайте бе, никой не ви кара. Ваксинацията не е задължителна.Но не се опитвайте да убедите и останалите да не го правят. Приличате ми на обратните- никой не ги пита, но те непрестанно ни обясняват, че са онеправдани.Само не знам кат решите лятос да върите НА Гърция как ще идете без ваксина. Тогава ще си я слагате с отвращение
12
2
 
10
 
! Отговори
Дългия преди 3 години
SARS Covid e представител на групата коронавируси. Те са познати от поне 40 години. Този обаче действа по определени механизми, които тепърва се проучват и описват от клиницистите. Всеки един вирус може да нанесе щети на сърцето иначе. Много се дразня, когато определят заболяването като грип. Не е грип. Грипът те поваля веднага и си ***. Този вирус действа подмолно и когато те удари, вече е свършил куп поразии. Влоших се на ден 5 след първите симптоми. все едно карах лека настинка преди това.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боледувал съм от такъв грип, много преди изобщо да споменат ковида. Със задушаване и тахикардия.
10
3
 
9
 
! Отговори
Дългия преди 3 години
Намирам иронията за неуместна. Според друго проучване, което в момента чета, 81% от КОВИД заразените изкарват заболяването асимптоматично, както е било при вас. Може само да се радвате. При мен не беше така. Но КОВИД уврежда кръвоносните съдове, имайте предвид. Смята се, че всички преболедували са изложени на повишен риск в дългосрочен план от исхемии, тромбози и т. н. Нищо не е сигурно. На мен ми инжектираха анти-коагулант в продължение на 11 или 12 дни.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди години не исках да ходя на работа януари и февруари, защото болниците бяха пълни с хора, които имат усложнения от грип"--------Е, тогава ваксините помогнаха ли?
8
4
 
8
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
До Дългия Прекарах Ковид-19 преди месец и нещо и нямам никакви проблеми. Това нормално ли е? Жена ми само губи обоняние за седмица и също сега е без оплаквания. Явно нещо с нас не е наред, щом не сме с тахикардия, хипертония и мозъка не ни се е смалил!?
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирайте се с вакса за обувки, досега няма случай на ваксиниран със вакса за обувки да е пукнал от Короната.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сърцето кардиологът е напълно прав. Грипният вирус също уврежда сърцето, и ето че той го признава и това.За ваксината не съм напълно съгласен че е идеална, но тези които искат да се ваксинират и имат сърдечни заболявания могат да се ваксинират.Като чета черната хроника, почти всички починали с коронавирус имат и някакво сърдечно заболяване. С други заболявания като диабет са по-малко.
5
4
 
12
 
! Отговори
Ваксър преди 3 години
Браво докторе щом си ваксиниран нема страшно, не ни мисли нас, чака ни многопластова хибридна атака на много нива. Ти си следи графика да не изпуснеш следващата доза.
4
4
 
16
 
! Отговори
Дългия преди 3 години
Аз преболедувах КОВИД и всичко написано е вярно. Вирусът атакува организма на всички нива. Прави ти тотален бодичек. В една научна статия четох, че дори хора, изкарали атаката безсимптомно са заплашени в дългосрочен план, защото патогенът въпреки това е правил поразии. При мен 40 дни по-късно все още има някои проблеми. Правя често тахикардии, нещо което никога преди това не ме е тревожило. Изобщо, пазете се. Не е майтап и по-добре изобщо да не го срещаш.
3
9
 
15
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Професор, експерт, професор, експерт....Роднина, милиционер, роднина, милиционер....Бacи що професори и знайни и незнайни експерти сме имали!!!
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В съседната статия пише за мозъка,и само на половин сантиметър пише за сърцето.А бе вие за какви ни вземате бе? За некви с извадени мозъци ли бе? Аз не съм се прибирал от март в къщи,и живея в най-смъртоносният район в света.Не познавам нито един българин полен или преболедувал.На кой ще ги рзправяте тия? Ай сиктир.
1
8
 
11
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Тази "ваксина" няма нищо общо с ваксините на нашите дядовци и баби, до колкото вече е политкоректно да се изказваме така по полове. Аман от нагли и антинаучни манипулации!