Кметът на Калофер: Поемем си вината за това, което се случи

Заплатата му била 1200 лева, а глобата - 1500
Обновена: 10 яну 2021 19:58 | 10 яну 2021 19:55, Нели Христова
75
Кметът на Калофер: Поемем си вината за това, което се случи
Снимка: БГНЕС

Виновен съм пред всички, поемем си вината за това, което се случи въпреки пандемията в Калофер. Това обяви кметът на града Румен Стоянов пред bTV.

На 6 януари отбелязахме Кръщението на Божия син. Празникът тази година беше по-различен заради епидемията от COVID-19. В Калофер се изви традиционното мъжко ледено хоро в нарушение на противоепидемичните мерки и пред публика.

До последно заявката беше, че мъжкото хоро няма да се състои или поне не във вида, в който в бил до сега. Противно на това - калоферци влязоха във водите на Тунджа и спазиха обичая с хвърлянето на богоявленския кръст, след което се изви и леденото хоро.

Румен Стоянов сподели, че е призовал хората да спазват мерките, но е доволен, че властите не са се намесили при леденото хоро.

"Имаше кордон от полицаи, които не трябваше да пускат хората във водата, но те влязоха. Никой не може да спре хората, полицаите няма как на такъв празник да започне да дърпа хората", защити органите на реда градоначалникът и заяви, че е готов да плати цялата глоба.

"Заплатата ми е 1200 лева, а глобата - 1500 лева, защото имам санкция от полицията. Подписах документ, че няма да има организация на събитие, но имаше под някаква форма", коментира Стоянов.

Кметът на Калофер сподели, че е призовал хората да са с предпазни средства, но самият той от еуфория е забравил да сложи своята.

Той коментира и предстоящите избори като каза, че в много от малките населени места може да има проблем с набиране на членове за секционни избирателни комисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo, i na mejdudarjavno nivo bg admin da pravi taka, kato toz alkoholiziran bg kmet, nai-veche s Germania, Russia, Turkiye, USA...davai EZaharieva, IGeshev i ti kato tosi pianica kmet! obestavai, pa ne izpalniavai, pa plastai ot djoba si globi! :-))) i za vladikata Nikolay plastai globi Geshev!
52
2
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Тошо: Тошо, твоето мислене е от времето на другаря Йосиф Висарионович. Нямало как да празнуваш ако има риск дори за един човек? Ами тогава не трябва да се празнува изобщо. И на банкет да се съберат хора (в т.н. къщи за гости, а не в ресторант, за да угодят на министър Ангелов), пак някой може да пострада от препиване или преяждане. Хайде стига глупости!
51
1
 
1
 
! Отговори
Не срещу народа преди 3 години
В Калофер живеят достойни българи, които си пазят традициите. А който тръгне срещу народа, него Андрешко ще го остави в блатото.
50
2
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Докато се занимаваме със заплати и глоби, нивото ни ще е такова, каквото е - нискоКъде е най-важното, къде е най-чистото и според самия Ботев, къде е Човекът с неговата сила , чест и борбеност!?!?Той, за съжаление е доооста по назад от парите и глупостта! Няма как да празнуваш при риск дори за един от тези хора, събрали се на реката!Разбирам, иска се време за да се промени мисленето на този народ и да започне да цени собствените си ресурси, на първомясто Човекът!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Ботев роден в Калофер е описал народопсихологията ни в стихотворението " В Механата " !
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който не му харева празника ,да се изнся на палатка!Откъде накъде ще им държите тон на хората какво да правят и то в родния си град,ако искат и челна стойка ще направят,това не е ваша работа?
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ден е не само български празник,но и християнски и се празнува и Богоявление, Йорданов ден
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сериозно ли вервате, че от такова хоро ще се разболее някой? Ще се заразят докато се гмуркат в реката ли, как си го представяте?
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че това честване е толкова българско колкото са и шопската салата и мусаката
44
4
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
И да плати разходите по лечението на всички заболели. Чиста предизборна пропаганда си е това-аз им казах, ама те не слушат. Иначе от сутринта празника започнал от къщата на кмета, където мало. умниците участници се алкохолизираха от сутринта. Можеше и малко по-свито и смирено, не да се бият в гърдите. Дано да няма заболели след този вид събиране... Полицията, слаба работа, както винаги
43
0
 
11
 
! Отговори
Фък преди 3 години
Онзи ден на ритуалната ваксинация на Мутафа и Ангелов имаше не по-малко журналисти и оператори един връз друг, но не ги глобиха!
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО НА КМЕТА! Защо ще го глобяват, на 3 март глобиха ли Резидента на Шипка?
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета сега да плати на всичките "юнаци" теста. И ако се окаже, че поне половината да болни - до отива 6м в затвора.И да спрат новините на турски вече, че ме дразнят.
40
8
 
4
 
! Отговори
Норге преди 3 години
Лежал съм гол до кръста в снега в продължение на 40 минути. Пълзял съм в реката(с дрехи) на минус 23 градуса. И всичко това без да съм изпил и капка алкохол! Трябва ли да се възхищавам на гнусните пияни селяци, които всяка година търсят своите 5 минути слава с някакъв измислен обичай, който няма никъв друг смисъл, освен да донесе някакви дребни стотинки за ден два на село Калофер?
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоХвани са за косата и се удари отземи!Ако имаш такава...
38
1
 
4
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
И като е толко ербап айде да събере по сто, там кой колкото е готов да плати глобата на Софийските ненамквиси и с тия пари да направи нещо за града. Сигурно имате в Калофер я некой мост за рехабилитация, я некой път дупчасал, я гробищата са за разширение, помпена стапция.за отпадните води, водопровод некой от бай Тошево време, старото училище.да потегнете, градския парк да се освежи... Нещо? Или сичките тия работи са задължение на*** държава? Дето и глоба иска?
37
3
 
1
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Стига бутахте тоя нещастен държавен служител в очите на хората. Този е поредната калинка, дето не става. Сега е готин, защото е въпреки на София, но като дойде време да свърши работа за калоферчани те сами ще исках да го разфасоват на площада.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета си поема и вината и ракиите и мезетата..и му дреме на оная работа
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До фактИма заповед, която нарушава конситтуцията и не е длъжно да се спазва тази заповед.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един достоен българин е кмета