Сачева: Едва 20% от хората в социални домове искат ваксина

Според Сачева мерките няма да бъдат разпускани преди края на януари
11 яну 2021 10:45,
120
Сачева: Едва 20% от хората в социални домове искат ваксина
Снимка: БГНЕС

Броят на хората в социалните домове, които искат да се ваксинират, за момента не е висок. Желаещите да се имунизират на този етап са едва 20%. Предполагам обаче, че с течение на времето ще има промяна в този процент. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV.

"Не трябва да правим генерални изводи от случилото се в Сандански. След тази история вероятно по-малко хора ще се опитват да нарушават реда за ваксиниране", добави още тя.

Още по темата
Според Сачева мерките няма да бъдат разпускани преди края на януари. По-скоро тогава ще се вземе решение какво да се прави занапред. Фокусът на социалното министерство в момента е помощите максимално бързо да стигнат до хората, посочи министърът.

"Ако бъдем поканени на консултациите с президента, ще участваме, но не знам да има такава покана", каза Сачева. "Видяхме, че той започна консултации с особен вид политически субекти, включително такива, които са в процес на заличаване. Така че в момента президентът опитва да промени датата, защото доста прибързано я каза без консултации и анализ", добави тя.

"Нас нито една дата не ни притеснява, но вече беше обявена датата 28 март, имаше голямо напрежение за предсточни избори, това е първата възможна дата, нека да бъде спазена", допълни Сачева.  

"Ежедневно се работи по подготовката на изборите. Специално за карантинираните се обсъждат няколко варианта, нама още оконателен вариант. Президентът трябваше да мисли за всички тези неща, преди да обяви датата 28 март. Най-важното за нас е запазим здравето на хората и да подготвим избори, в които хората да имат доверие", каза Сачева.

На този етап е ясна коалицията ни с нашите партньори от СДС. Предстои да се обсъди формата, сега трябва да се фокусираме върху успешното завършване на управленския мандат, смята министърката.

Агенцията по заетостта е за да търси работа на хората. Около 230 000 души намериха работа по време на пандемията. Няма никакво изкуствено задържане на безработицата, тя в момента е около 6,7%. Обвиненията на БСП, че безработните се разпитват, за да бъдат разколебани да се запишат, са абсурдни, допълни още тя.

Възможно е 50 лв. помощи за пенсионерите да продължат и след март, но това тепърва ще се обсъжда. Тези пари са свързани със здравна грижа, ще продължим да ги даваме, докато има здравна криза, каза още Деница Сачева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% от българските бабаити се боят от спринцовка...
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева кога ще се ваксинира
87
0
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
20% от възрастните, 20% от учителите, 20% от лекарите... Относителната бройка е една и съща на хората искащи ваксина. Явно не опира до учени и невежи. Опира до това, че 80% от хората независимо от интелекта и социалния им статут нямат доверие на Биг Фарма и родното правителство.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами разбирам ги хората... Появява се тая Злобил и им показва една спринцовка.... Питам се как не са побегнали?
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е вопиюща посредственост, с камара дипломи от ПУЦ.чистопородна Калинка, със змийски,стъклен поглед......
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РЕПТИЛ -100 %
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една дума може да я опише тая - човекомразка ! Има и други подходящи думи за нея свързани с оголеменото й туловищв, но ще ме баннат за тях.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яаа, на сороските *** им спуснали нови опорни точки:"Аз па искам ваксина - пускайте я свободно !Искам си нормалния живот -работа,магазини,почивки ,приятели !това сега не е живот ,по-добре да пукна от ваксина от колкото да живея до края си така"
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и там не могат ги накарат, смятай. Предполагам, че при другото население желаещите са под 5%. Вчера си говорих с един де работи в държавна институция - правили списък на желаещи ваксина, питам колко човека са в списъка, вика - един, и всички го бъзикали, че ще чакат да видя какво ще стане с него
80
0
 
10
 
! Отговори
А ве преди 3 години
тоя вирус не умря ли вече. Обадете как става разнасянето на вируси.
79
2
 
0
 
! Отговори
Не преди 3 години
ве не искат ваксина искат да не ходят заразители.
78
2
 
17
 
! Отговори
Тома Бикова преди 3 години
*** Деница е много секси.
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Така е и с нас. Предпочитаме да пукнем от "вируса" отколкото да се ваксинираме.
76
2
 
8
 
! Отговори
Наденица сачева преди 3 години
Всички трябва да се ваксинират, имунизират и маймунизират, веднага.А до края на успешния си мандат ще докараме колкото се може повече хора до социални помощи, вече сме взели мерки за това.
75
2
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
ти дето копираш чужди коментари и после отдолу добавяш си пълена Марула !
74
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева: Едва 20% от хората в социални домове искат ваксина- Пак са много. Не искаме да ви гледаме вече тъпитe физиономии, махайте се, не го ли разбрахте?!
73
7
 
20
 
! Отговори
До man преди 3 години
По зле от от това няма накъде. Вижа вална един ден дъжд и цялата държава е мазало. Гарантирано от ГЕРБ.
72
4
 
15
 
! Отговори
man преди 3 години
Убеден съм, че едно управление на Корнелия Нинова ще е много сполучливо.Няма да има кризи, за всичко си има план. Петилетен.
71
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига се правихте на социални и стига предизборна политика с лекари и пенсионери! Пускайте ги за желаещи и стига се назлъндисвахте! Желанието да е водещо, а не професията! Видя се, че има доста полуинтелигенти и ***, които възприемат антинаучно поведение и вярват в чистата глупост и суеверие! Ново средновековие идва!
70
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само 20% са искали да се ваксинират.Аз смятам, че тези проценти са доста завишени както и подкрепата за вашето некадърно управление.Напълно съм убеден, че когато падне това мафиотско правителство ще намалят и бройките на заразените.Да не казвам, че дори ще изчезне и този измислен вирус.Много странно там където има продажни правителства там има и най голям бум на заразени.