Валежите отслабват и спират на места, иде студ

В Западна България дъждът ще спре, облачността ще се разкъса
12 яну 2021 07:30,
6
Валежите отслабват и спират на места, иде студ
Снимка: БГНЕС

Валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще е близко до средното и ще е без съществена промяна.

Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: студдъждзимни условия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер Боко Тиквата слугува на ***,плаща с парите на българите три милиарда за транзитен газопровод.А за пътища,мостове и язовири-му дреме.Шкафчето му е пълно.
4
1
 
7
 
! Отговори
Да, .... преди 3 години
От както започна зимата моите щастливи кокошки които са на сухо и топло, те спряха да носят. Имам два хубави петли, красиви, много добре пеят и сутрин ме будят.За жалост нямам яйца, явно на като деня е малък и кокошките ми спряха да носят.Обичам да си опека три яйца върху хартия; слагам хартията върху селската печка, чукам яйцата и те хубаво и бързо се опичат. Така едно време баба Еленка правеше ...Спомени от детството.Добре че има погребения на село и по този повод да си виждам с хората.
3
0
 
6
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 3 години
ХОРА не се радвайте на нещастието на ХОРАТА
2
0
 
9
 
! Отговори
оф ... преди 3 години
При нас на село всичко в двора подгизна. Къщата се руши, а тя е на 154 години, кирпич.Консерви имам изобилие; сушени плодове в 7 чувала; от три седмици не носят!Ток плащам символично (12 лв); щом е светло действам из къщата, в останалото време съм до печката или с котките и 3 песа в леглото. По цял ден ден слушам Хоризонт/Христо Ботев.Гледах времето в руския сайт Гисметео и се ужасих, голям студ ни чака; незнам дали ще избутаме зимата.По цял ден пия червено вино и билков чай.
1
2
 
13
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Аз съм си на село, работя онлайн, имам наденици и вино навън е снежна приказка! Поздрав за хората от града, лек път, ах ах ах!