Проблем с канализацията и варненски квартал е под вода

Второ денонощие улиците са реки
13 яну 2021 07:25, Петя Славова
9

Част от варненския квартал “Виница” е под вода, заради проблем с канализацията. Проблемът е, че шахта бълва като гейзер фекални води. Второ денонощие улиците са реки. Наноси, чакъл клони допълнително затлачват шахтите.

Иванка Яначкова е притеснена дали няма да се повтори ситуацията отпреди два дни, когато посред нощ със съпруга ѝ трябвало да изгребват придошлата до къщата им вода.

"Проблемът беше отстранен първата вечер за два часа, отново се появи, пак работиха и уж беше отстранен. Сега пак продължава да бълва, но този път не към моята къща, а към асфалта", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

След намесата на ВиК екипите, за няколко часа водата е спряла, от шахтата обаче отново извира вода и залива улиците на квартал "Виница".

"Наистина са затлачили главния канализационен колектор на "Виница", но там проблемът е друг, строителните обекти не си почистват терените", заяви управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.

Проблемът е, че новите строителни обекти отвеждат дъждовната канализация в битовата.

"При направа на новите канализации ще започне да се разтоварят части от канализацията и да намалее дебитът", допълни Вълканов.

Екипи на ВиК отново работиха по отстраняването на аварията, а жителите на квартала се надяват повече да няма проблеми с шахтата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Проблемите със канализацията не са от последните години.Проблемите са заложени още 60-70 години, когато започнаха да строят без да мислят и бяха заложени много направо грешнипрактики, които се задълбочиха след 10 ноември 1990 г., коетоне е за учудване, защото строителните фирми са в ръцете на бившата партийна номенклатура на БКП/БСП.
6
1
 
11
 
! Отговори
Курортно селище преди 3 години
След милиони за ремонти на канализацията положението отново е в нюанси кафяво, обаче цъpвyлитe в общината са толкова алчни, че не оставиха дори парцел за гробище и умрелите във Виница ги заравят в гората на един баир над селото(квартала) и сега освен л***на, по улиците може да се появят и скелети.
5
1
 
10
 
! Отговори
pesho преди 3 години
Видими резултати
4
1
 
11
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Направо шведите може и душ да си вземат !!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдбата ни е да сме заложници на ограничено, мързеливо и крадливо ръководство.Ако други народи, живеещи при несравнимо по-тежки климатични условия (например руският) имаха толкова лошо и некомпетентно управление, досега да са изгинали до крак. Нас ни спасяват само и единствено райските условия на 44 -я паралел.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой трябва да контролира строителните обекти не е са ли службите към общината или както винаги те са света вода ненапита???
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеле, шадраван си направили!