Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба

Собственикът смята, че е неправомерно и отказва да плати глобата
14 яну 2021 08:28, Ния Христова
47
Автомобил на частен паркинг повече от месец е с поставена скоба
Снимка: БГНЕС
Автомобил на частен паркинг във Варна вече повече от месец седи с поставена със скоба. Неговият собственик смята това за неправомерно и отказва да плати глобата.
 
На 11 декември Светослав Стефанов оставя автомобила си на паркинга на един от търговските центрове във Варна. След като приключва с пазаруването, намира колата си с поставена скоба.
 
"Помислих, че е станало някакво недоразумение. Слязох, за да го изясним. Оказа се, че се налагат глоби, навсякъде е написано. Казах им, че тези табели мога да ги нарисувам и аз или да ги поръчам някъде", разказа той пред Нова ТВ.
 
От МВР уточняват, че полицията няма право да поставя скоби на превозните средства, а само да съставя актове или фишове за глоби. Става ясно, че скобата не е и на Общината и възниква въпросът има ли право охранител да закопчава коли. Въпреки, че на паркинга има указателни табели Светослав е убеден, че не е нарушил правилника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на някой му заключили колата и станала новина.Баси и новинарските сайтове.Какво ни занимавате с нерешените недоразумения на правната ни с-***?
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да иде да изреже скобите и да си вземе колата нямат право да му я задържат после като искат да го съдят че е спрял неправилно те нямат основание да се разпореждат със чужда собственост и да глобяват!
40
4
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Всяка вещ оставена в рамките на частен имот се счита за безстопанствена, и собственика може да постъпи с нея както намери за добре. Точно по този параграф ми се разминаха 4 счупени стъкла на един тарикат дето ми паркира в двора.
39
0
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Надписът паркинг за хомосексуалисти е значително по ефективен от знака паркирането забранено...
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се оправят сега като са толкова дребнави и се карат за 2 лева за час. Той ще ги осъди, че са му сложили скоба и няма да си ползва колата месец-два,а те ще го осъдят,че не си е платил глобата,защото е останал повече от предвиденото време. И всички заедно ще платят на адвокати пари колкото за 1000 глоби.
37
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Какво нецензурно се откри в думата мести / м е с т и/???
36
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
... проблема е, че собственика на колата е ползвал мястото въпреки ясното указание, че не е място за други освен посочените в табелките. Ако е считал, че табелките са там неправомерно е трябвало първо да подаде сигнал в община, полиция или прокуратура за това и там да установят има ли нарушаване на ползването на местата. За сведение, има и части от тротоари, които са частично частна собственост, защото собственика не е сложил ограда и с времето в района са свикнали, че целия тротоар е общински.
35
3
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тук колко от коментиращите гледаха репортажа? Има си табелки, прочел ги, но въпреки това си паркирал колата без разрешение. Ако аз си вкарам колата на някого в личния му двор, няма как полиция да ме накаже, защото не съм в нарушение, въпреки, че преча на собственика. Ако дойде паяк, би трябвало той да мести колата след като се увери, че собственика на колата го е извикал, но собственика на двора не е собственик на колата и паяка не следва да мести чуждо имущество. Казуса си е заплетен, но ...
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе да зима един флекс и да реже, щом властите нямат нищо общо!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не е ли по-лесно да сложат една бариера и за всеки надскочил безплатния период - да си плати, както е по цял свят.
32
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
В момента в градчето има Фекалка, не е от най-големите.Цели 3 автомобила и пречат да мине по тясната улица.Обаче като си платиш на правилния човек, можеш да нарушаваш всякакви правила.Смятате да подавате сигнали ?!Глас в пустиня !Накрая ще имате проблеми.Може да ви се случи случка ...Това ли е европейска България в 21-век.
31
1
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
в една цивилизована държава, ако мислиш че си прав, а отсрещната страна е крива, свързваш се с адвоката си и завеждаш дело...но тук става въпрос за България...
30
3
 
5
 
! Отговори
До Владо преди 3 години
Ами те хората са сложили табели за тези дето могат да четат!Оня си паркирал колата за сума ти време..що не си е платил глобата?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бас хващам, че става дума за бензиностанция, там слагат скоби, вероятно е паркирал за няколко часа и са го заключили
28
3
 
12
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До Коментар 24Ами да си сложт бариера и да взимат такса, както повечето магазини - 2 часа безплатно, после плащаш. Да видим кой ще си паркира там колата за постоянно.
27
3
 
23
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Елате в Благоевград да видите как паркингът пред Лидъл/ който е на жп гарата/ се използва за безплатен обществен паркинг. Оставят си колите за цял ден и отиват на работа, дори в друг град. В магазина има 50 човека, а на паркинга-100 коли.Това си е манталитет, скъпи сънародници, манталитет. Български манталитет. Всичко да ни е безплатно, ама да е хубаво.
26
2
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
В градчето Лятото хотели предлагат безплатен паркинг ... на улицата.Не всички хотели, само на нашите хора, дето са си платили и така е години наред.При скорошен пожар, местихме автомобил на ръце!Пази Боже !!Мафиотска държава !
25
6
 
20
 
! Отговори
Частен флекс преди 3 години
Поставянето на скоби е незаконно и не може да бъде оправдано със каквито и да е табели, правилници и наредби. Същото се отнася и за вдигане на автомобили, които НЕ пречат на движението.
24
7
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Ами има цели квартали дето си оставят колите паркирани на паркингите пред молове,Кауфланд и,Практикери и т.н!Все едно някой да си остави колата у вас на двора!Не става така!Да си е платил глобата а не да се прави на телевизионна звезда!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има пари и време - да заведе дело. Има вероятност да му свалят скобата, да му платят разноските и да му се извинят.