Снежната покривка в планината край Габрово достигна 40 см

Пътната настилка на прохода Шипка е обработена
14 яну 2021 11:54, Красимир Ангелов
11
Снежната покривка в планината край Габрово достигна 40 см
Снимка: БГНЕС

Снежната покривка в планинската част на община Габрово надхвърля 40 сантиметра, съобщават от местните власти.

В прохода "Шипка", който се преминава при зимни условия, както и в курортната планинска местност Узана, температурата е минус 7 градуса.

На Шипка пътната настилка е обработена, в сила е забрана за движение на автомобили с обща маса над 12 тона.

Градските и междуградските автобуси на общинския пътнически транспорт се движат по направление. Няма населени места без електроснабдяване.

От общината предупреждават за опасност от надвиснали ледени висулки, както и за плъзгащ се сняг от покривите на сградите. Съветът на администрацията е хората да избягват опасните места, а водачите на автомобили да не паркират там, където могат да паднат ледени късове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Много мрънкатеНе през април, през май или юни.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да вали още сняг! Честит Васильовден!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честита Нова Гражданска 2021 Година! С пожелания за здраве, успехи и благополучие за г - н Министър Председател Бойко Борисов и семейство му, за г-н Български Президент Румен Радев и семейство му, за лидерката на БСП г-жа Корнелия Нинова, за кмета на София г- жа Йорданка Фандъкова, за лидера на ПП Атака г- н Волен Сидеров и семейство му. С пожелания за здраве и благополучие и за целия български народ. А тази новина е много хубава!
8
0
 
5
 
! Отговори
Много мрънкате преди 3 години
В Русия първите снегове обикновено падат в края на Септември когато ние още се разхождаме по къси ръкави и ходим на плаж. А пролетта идва чак през Април. Снеговете през зимата достигат дебелина над 2 метра.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 и 6Снегът покрива всички недъзи причинени от хората. Е да, за кратко, но е красиво. Целият ми рид и аз винаги сме живяли на морето. Баба ми е разказвала за снегове закриващи прозорците на къщите и хората ходили в тунели прокопани от тях. И се радвали, защото са знаели, че ще има добра реколта през лятото. А аз голям сняг не съм виждал на родното си място
6
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Хич не сте прецакани ! :)Положителните страни на снега са единствено визуалната красота.От там нататък започват проблемите.... ХахаРини,стържи,чисти.Вечно мокри крака,вечно сушене,вечно нямане място за паркиране .Вечно вдървено ходене и хлъзгане...И още...и още...:)
5
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Аз пък благородно ви завиждам за моренцето !!! :)
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блазе им за снега. Ние по морето сме прецакани трета поредна зима.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StrikerМрън, мрън! Всичко е обработени и нормално за зимни условия. Пак намерихте за какво да плюете. Зайо с шапка, без шапка все не е угодно.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипират ни ! Убиха ни със снежна покривка ! ХААРП !Рептилоеврейските масони заедно с Бил Гейтс видяха,че ги разгадахме и не им мина номера с ваксините и сега ни кастрират чрез природата !.Събуди се,народе !ГЕРБ оставка !Съд,затвор !
1
8
 
8
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Лелее, зимата има сняг!? Ееегасиии! И е студено!? Е, съсипаха я тая държава!