Кметът и жители на Созопол: Няма щети по плажовете!

Зимните бури не са необичайно явление в града, казват местните
15 яну 2021 21:30, Анисия Иванова
3

Кметът на Созопол заяви, че няма сериозни щети по плажовете в Созопол, а зимните бури са обичайно природно явление. Той опроверга твърдението на концесионера, че морето е изяло пясъка, защото местните са протестирали срещу изграждането на предпазни диги на плажа.

Жителите на Созопол се събраха на Централния плаж, за да изразят своето несъгласия с концесионера, че бурното море е изяло пясъка заради липсата на диги. В началото на зимата багерът беше спрян с протест.

"Виждате, че плажът си е на мястото. Виждате, че даже е по-голям, отколкото е. Къде са щетите по пясъка, нали тук говорим за щети по пясъка", коментира кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Още по темата

Според местните дигата спирала дъждовните води да се изливат в морето и така се нанасяли повече щети по плажа.
"Водата идва до дигата и се връща обратно, по този начин те затвориха водостока. Всяка година булдозерът затваря водостока, който минава под асфалта и излиза на плажа. Оттам идва целият проблем", каза жител на Созопол.

Местните казват, че зимните бури не са необичайно явление в Созопол.

"Това са типични неща за Созопол и вероятно не само за Созопол. Защо се опитваме да се бъркаме в работата на природата и да правим сензации от това", попита Аспасия Порожанова.

От Министерството на туризма заявиха, че няма как да допуснат пак багер на плажа и издигане на нови диги.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, пак гледам, и пясъка от плажа го няма. Ако бяха натрупали пясък със багер, щяха да спрат морето да отнесе пясъка. Елементарно.