Съседи крадат ток от години, институциите: Не е наш проблем!

Нито полиция, нито енергото се заемат да решат проблема
15 яну 2021 10:30, Петя Славова
56
Съседи крадат ток от години, институциите: Не е наш проблем!
Снимка: БГНЕС

Потърпевши от кражби на ток обвиняват съседите си, че "източват електромерите им" от години. Ощетените абонати изровили закопан под улицата кабел, който стигал до оградата на отсрещна къща. Открити били още няколко присъединявания, които незаконно дърпат киловати.

От енергийната компания обяснили на потърпевшите, че техните правомощия стигат до електромера, а от там насетне проблемът е на собствениците на имота, към който има прикачен кабел и препоръчали те да си намерят правоспособен електротехник и да се обърнат към полицията.

Случаят е от центъра на Долна баня. Ирена Драганова държи кафене в града. Затваря го заради пандемията. Въпреки това сметките й рязко набъбват. Тогава открива незаконния кабел, с който се краде ток от нея.

"Оказа се, че години наред сме захранвали няколко къщи, които от години нямат ток, но си светят", обясни пред Нова тв Ирена Драганова. Потърпешвата се обърнала към телефон 112, енергото, полицията, общината.

Оказало се, че всички те знаят, че тези домове не плащат ток. Затова пък всички обяснили на жената, че незаконният  кабел, който е открит под земята не е техен проблем.

По думите на Драганова, полицаи се появили след като станало ясно, че ще има журналистически репортаж, но органите на реда само констатирали нарушението и обяснили, че не могат да решат проблема. Потърпевшата обясни, че органите на реда са й казали, че дори да имало жалба, те щели да предупредят нарушителите и с това ситуацията нямало да се промени.

Драганова добави, че след като тя отрязала кабела, живеещите във въпросните къщи си прикачили ток към друга къща в Долна баня.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъзмутенИ аз съм възмутен но проблема не е от 1989 той е от 1944 с това население. Просто преди 1989 ни беше забранено да се възмущаваме. Можеше да се възмущаваме само на империалистите от Запад. Истината е че Тодор Живков който произхожда генетично от това население ги превърна в ***.
8
5
 
28
 
! Отговори
Капетано преди 3 години
Важно е да има бензин за джипо на Тикво да се мотка насам-натам а съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се!Корабът потъва бавно но сигурно,вода ще има за всички!
7
1
 
48
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
В България, страната на неограничените възможности, кудето престъпленията са узаконени и защото никоя институция не работи !!!
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе че то с братчедите е така от десетилетия и властта се прави на луда.
5
1
 
36
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Ангалска държава!Тез пара зити ще ни унищожат със любезното съдействие на всички управляващи от 1989г насам дето ги развъждат!
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съседи, братчеди, крипто миньори - всичко краде...
3
5
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
Щом имаш гравитация значи вече имаш енергия. Може да се направи устройство което да прави 12 волтов ток в къщи .Аз даже мисля за две устройства от по два киловата .Не е много трудно и ако се направи промишлено производство не вярвам да е повече от 200 лв едното.Това може да направи България енергийно независима а това вече е проблем .
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как да спрат тока на избирателите?
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като не е техен - да се уволнят всички, да се закрият, нали затова им плащат, да решават подобни казуси!!!