Плаващо сметище и по река Струма под Невестино

Кметът: боклукът идва от Земен и перник
18 яну 2021 14:05, Ния Христова
22
Плаващо сметище и по река Струма под Невестино
Снимка: БГНЕС
Проливните дъждове в Кюстендилско са образували подвижно сметище по река Струма под Невестино, сигнализират природозащитници, предаде БНР.
 
Боклуци, дървета и клони са се събрали при повредения мост между селата Чeтирци и Ямен.
 
Дънери и клони, пластмасови отпадъци, бутилки и найлонови торбички са натрупани при моста. От общината в Невестино казаха, че веднага когато водите спаднат, мостът ще бъде възстановен. Но са категорични, че за натрупаните боклуци по реката общината няма вина.
 
Кметът пети пореден мандат на Невестино инж. Димитър Стаменков за проблема с боклуците по реката в този участък:
 
"Реката носи от Земен, от Перник тоя боклук, от общинския квартал дето отгоре до долу е пълен, р. Бакница е пълна с шишета, с пластмаси".
 
Кметът коментира и казаното от министъра на околната среда Емил Димитров на парламентарния контрол в парламента в петък, че община Невестино хвърля отпадъците си в реката, така:
 
"Това са глупости. Де да го знам. То не може да приидеш, как ще хвърлиш боклука в реката. Тя реката носи отгоре боклука от Земен от Перник. Тоя боклук е от тях, оттам".
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Някога Славен народ...Славен....славен....Колко да е славен???
18
1
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
ѝс жслодъ сред нашия народ има прекалено много 80%-ови !!!А и като цяло, покрай промените, чалгата, мутрите , нашият славеннякога народ се изциг-ани...
17
0
 
1
 
! Отговори
СЕЛТАЦИ С ПРЕТЕНЦИИ преди 3 години
А , СВОГЕНСКИЯ КМЕТ , СЕ КРИЕ КАТО СУЕК НА БАИР....И НЕ СМЕЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ , ЩОТО САМО БОЯДИСВА ТРОТОАРИТЕ И ОГРАДИТЕ У СВОГЕ ....АМА ГРАДА Е ОС РАН ОТ ВСЕКЪДЕ С ***!ИДЕТЕ И ВИЖТЕ!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги,когато отида някъде на излет и се образува някакъв /оклук ,си ги събирам в една торбичка и си ги изхвърлям при първия видян контейнер и това ми носи страхотно удоволствие за да знам ,че поне Аз не съм от тези *** които мърсят майката природа.
15
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 3 години
Не са виновни селяните, а техните Извозващи *** Фирми на тоя и оня. Вземат, извозват и хвълят близо до реката. Един по- силен дъжд - и са в реката. В Италия боклукоизвозването е приоритет на мафията.
14
0
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Има много уж закрити сметища, но се ползват незаконно. Вижте разследване на Димитър Димитров за *** на Неделино.Много интересно е.
13
2
 
8
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Много са ми интересни селяните. Обществена тайна е, че селският *** се изхвърля в дерето, а кофите пред портите им седят като музейни експонати ( човек ще си помисли, че им събират такса за всеки килограм *** ), и когато *** им изплава и се появи по новините и "сакън! не сме ние! от другото село са!" Кого си мислят, че лъжат и заблуждават? Явно за тях е много по-важно да "пазят имидж", пък това, че са на,с,рали цялата природата няма никакво значение.
12
1
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Хем го създаваме,хем искаме да се справим с това замърсяване.Хвърляме пари на вятъра.Ако не замърсяваме тези пари ще ползваме за други,по умни неща.Не само реките.Вижте градската среда,градинките,улиците,паркингите,повсеместно е затрупано с отпадъци.Всеки хвърля където му падне.Важното е,че сме ,,Велики,,А,за бездомни кучета и котки да не говорим.Там сме първи в света.
11
1
 
5
 
! Отговори
СЕЛТАЦИ С ПРЕТЕНЦИИ преди 3 години
...АМА ВСЕ БОРИСОВ И ГЕРБ СА ИМ ВИНОВНИ!САМО ГЛОБИ И НАКАЗАНИЯ ЗА ВАС , ЦЪР ВУЛИ НИЕДНИ КРУШОВСКИ...!
10
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Крадците изсекоха горите, напълниха реките с ВЕЦове и ***, усвоиха парите за почистване на речните корита, и това е крайния резултат. Подпечатано от ГЕРБ и ДПС! Браво, другари!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа,още поне година ще го чистят и ще "плава" ! 220 000 лева е само първата вноска към фирмата , поне 2-3 Милиона ще се отплават към нечие чекмедже
8
3
 
3
 
! Отговори
СЕЛТАЦИ С ПРЕТЕНЦИИ преди 3 години
ВИЖТЕ СЕ , КОЛКО СТРУВАТЕ , БЕ..!!!*** ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!СРАААААААМ!!!!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно, че не можем да се справим с това, но пък може да се превърнат в плаващи атракционни салове за туристи. Положително такова чудо няма да са виждали. Арт инсталации - Саловете на Борисов.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С очите си съм виждал МНОГОКРАТНО как примерно в Дупница директно с количка си изсипват *** в реката. И това го правят почти всички навсякъде.Няма оправия!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повсеместно безхаберие, това което е останало от населението вече е обръгнало от постоянните кражбите на властимащите и не го интересува в каква к.чина живее.
4
0
 
3
 
! Отговори
До до 2 преди 3 години
Ти като яде да не умря бе
3
1
 
1
 
! Отговори
ХРИСТОС преди 3 години
РАЗРУШЕТЕ ТОЗИ ХРАМ И АЗ ЩЕ ГО ВЪЗДИГНА ЗА 3 ДЕНА
2
9
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Еми като е населена с такива като теб каква да е???
1
3
 
16
 
! Отговори
Цялата преди 3 години
страна е е едно голямо сметище!!