Заможни българи търсят къщи с дворове край София

Интересът им насочен към Горна Баня, Банкя и Лозен
18 яну 2021 17:15, Петя Славова
68
Заможни българи търсят къщи с дворове край София
Снимка: БГНЕС

Къщи с по-голям двор близо до столицата търсят хората с пари за бягство от пандемията. Нарастващото търсене насочва вниманието към нови локации, които до момента са били извън полезрението на купувачите - Банкя, Горна баня и Лозен, съобщава "Монитор".

След временното "замръзване" през пролетта на 2020 г., пазарът на луксозни имоти у нас показва устойчиво развитие. Данните на агенция за луксозни имоти показват ръст на запитванията и сделките през летните месеци и есента.
Обемът на трансакциите доближава миналогодишните нива, което е показателно за възвръщане на активността.

Единствено в сегмента над 1 млн. евро има спад на сделките тъй като хората, които могат да си позволят подобни имоти, очакват намаление на цените.

Още по темата

С появата на по-големи жилищни проекти и самостоятелни имоти от висок клас тези райони все по-видимо привличат клиентите, интересуващи се от извънградски имоти с повече пространство и уединение.

В някои случаи купувачите се насочват и към по-отдалечени локации, но с добър достъп, като голф игрищата в Правец и Разлог.

Интересът е към къщи с голям двор, самостоятелни или в рамките на затворени комплекси. Има търсене и на парцели за строителство, но с квадратура над 3 дка. Желанието на хората, които купуват подобни имоти, е да си подсигурят място, където да избягат от града в случай на ново затваряне.

В други случаи целта на покупката е да се смени апартаментът с по-голям, за да има повече пространство за обитателите му. При наемите се налага тенденцията за удължен престой – много често договорите са за сезонно ползване, например за 6 месеца.

Промяната в ежедневието се отразява върху изискванията им към жилището на заможните българи. Задължително става условието то да разполага с кабинет, особено при хората от корпоративния сектор. Клиентите държат също на обособена кухня и достатъчно лично пространство за всеки член на семейството. Модерните жилища отворен тип поетапно се трансформират в такива с по-обособени площи. Това води до оптимизиране на помещенията в дома според нуждите на членовете на семейството заради обучение и работа от дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: покупкаимотипандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с клозет на двора...
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да си купя още един имот край София, ама нямам желание.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 2Неудачник имам си много добра представа какво има купил съм си къща и си гледам кефа, а ти си пиши колкото си искаш.
18
1
 
7
 
! Отговори
Pesho преди 3 години
До ПрограмиститеМи стани програмист - лесно е. По цял ден тракаш по клавиатурата, хем си на топло, светло и сухо!
17
0
 
25
 
! Отговори
Кодер преди 3 години
До 9.Ами да, те програмистите до 25-та си година карат на мара шепова само, мазоли и на двете ръце изгледали филмите на интернета, и така са набрали, че като ги хванат тия бивши манекенки и HR-ки им отпарят сливите като скъсан терлик.И ония невиждали такова отпаряне и веднага се омъжват за програмистите.И в София бъкано после от малки програмистчета, и после кой ще ни стигне по най-умни на глава от населението. След 20-30 години полвин София програмисти.
16
1
 
19
 
! Отговори
V преди 3 години
Бързууу свършиха имотите в България .Държавата с най бързо изчезващо население .А що не казвате че ще поскъпнат като имотите в Мюнхен та да са натискат да купуват докато са още за без пари :)
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звънни ми имам интерес - двустаен в банишора
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разменям къща 80 кв. два етажа с двор 450 метра с. Герман за апартамент в София.
13
1
 
14
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 години
Пари има, но не за коччини. Я ми посочете свестен имот до 100 км. около София, който да си заслужава парите?
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заможни българи... Някакви пишман търговчета с по мильон, които нямат бъдеще. Децата им по цял ден са пред компютъра, един ден Боко ще им измъкне килимчето изпод краката и край. Бягали от оандемията ....
11
2
 
19
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
В Банкя има една голяма къща с голям двор, а и собственика живее сам като куче.Питайте го, може да ви стане хазяин.
10
3
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Ти май нямаш и бегла представа какво има на 50-60 км от София по магистрала Тракия, ама си раздаваш акъл по навик? Защото ти е в излишък предполагам.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На лятос ще има и къщи за продан, няма страшно. Всичко ще изкарат банките и ЧСИ-тата, само да изтече кредитната ваканция. Отначало все още ще задържат по-хубавите имоти за тях и свои познати, но като станат офертитите прекалено много - всичко на тезгяха. Още се правят на тарикати - питаш за апартамент в нов блок - всичко разпродадено било, само първи и последен етаж не са. А в блока няма никой! Скоро всичко ще дават, само да се навие някой.
8
21
 
6
 
! Отговори
Програмистите преди 3 години
тоя пазар го движат програмистите.масовият програмист сега е между 28 и 40 годишен - повечето женени за бивши манекенки и HR-ки и вече с деца. Не им стига мястото в апартамен и вече търсят къщи в София.Не са милионери но масово имат по няколко стотин хиляди лева и купуват имоти.
7
3
 
24
 
! Отговори
трибири преди 3 години
Почва се стригането на овцете... Набълбукахте се яко с непродаваеми имоти, сега се почва - паспорт, застраховка, повишаване 300% на данъците, увеличаване на такса смет, платено паркиране ... топлофикация... липса или некоректни наематели...такси за поддръжка...още ли си мислите,че сте направили удара на живота си с вашата"инвестиция" ? Сега като почнат да ви дерат кожата живи разни банкери ще се почувствате наистина "успял" инвеститор...
6
0
 
22
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 3 години
Моя интерес е насочен към Дондуков 1 и 2.Там искам да си взема имот, така с хубав вътрешен двор.Шестте апартамента нещо ми отесняха.А тоя с псалмите и асансьора ми омръзна вече.Изчетох там всички псалми по стените, и не ми се повтарят, аз така бавно чета, ама вече стигнах да ги повтарям.Та затуй един имот като хубавец заможен с големи уши мисля, че заслужавам, с един голям хубав вътрешен двор.Па като ми омръзне, ще се разходя до Белия Дом за "работна закуска" и набиване на канчето.
5
3
 
28
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Богатите да си стоят в София ,защото ще ми осер-ат селото !!
4
1
 
31
 
! Отговори
Гошито преди 3 години
Нещо зачестиха имотните статийки, примката се затяга... Чудно ми е само как има още шарани дето кълват на гола кукичка...*** и те свършват.
3
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Тьпунгери...Вместо да се въоръжат и да си решат проблема с гербаджиите и НОЩ генерално, бегат като мишки по тъчлинията. И като ти кажат, че и в къщи с децата требва да стоиш с маска, каво ще правиш, бре!
2
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да купиш имот в Горна баня вече си е чиста глупост в Банкя и Лозен все още има какво да се намери истината е посока по магистрала Тракия на 50-60 километра от София.