Липсващ път в родопски села край Пловдив изкара хора на протест

Проект показвал, че отсечката била ремонтирана за 4.5 млн. лв.
21 яну 2021 09:40, Петя Славова
24
Липсващ път в родопски села край Пловдив изкара хора на протест
Снимка: Кадър, Нова тв

Жители на няколко родопски села край Пловдив готвят протест и блокада. Причината е липсващият път, който е единствената връзка, свързваща населените места.

Осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. След дъждовете от последните дни част от пътя е пропаднал. Жителите от засегнатите села са изпратили писма до премиера Бойко Борисов и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в които са описали проблема с републиканския път.

"Пътят от години е в лошо състояние. Всяка зима става все по-зле. По-лошото е, че започва да се свлича към реката. Постоянно подаваме жалби към различни институции, а отговорът винаги е, че няма пари", каза местен пред Нова тв.

Хора от селата разказват, че пътят е в лошо състояние от близо 20 години. Затова отправят призив към управляващите да разгледат отсечката. Според тях линейка трудно може да достигне до населеното място, а доставката на хранителни продукти също била ограничена.

През 2009 г. е започнал проект за 4,5 млн. лева за пътя. Обявено е, че са направени канавки и водостоци, каквито обаче, по думите на кметския наместник на село Ситово, няма.

"Този път е частично ремонтиран през 2009 г. и процедурата е прекратена. До село Лилково няма трайна настилка. Направена е част от отводнителната система и подпорните стени и е поставена трошено-каменна настилка. В момента след дъждовете се е активирало свлачище. Надяваме се от другата седмица да започнем аварийния ремонт", коментира директорът на Областното пътно управление инж. Йордан Канев.

Той допълни, че към този момент средства за цялостен ремонт няма. Ще се търсят пари за трайна настилка.
 


24
Още по темата: Пловдивпътотсечка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Вер Верени преди 1 месец
До Teнгрианин
Даньо, Даньо нерде Ямбол нерде Стамбул. Като едно си знаеш барем да беше прочел че тук кметовете нямат думата. Ама празна глава, най силно дрънчи и най шум вдига.
20
0
 
1
 
! Отговори
Крива ряка преди 1 месец
"Причината е липсващият път, който е единствената връзка, свързваща населените места."
Завиждам за този джурналистически бисер. Хем липсва хем е единствената връзка. Жалкото е че тези прекрасни села само на 30 км. от Пловдив са в трагично състояние.
19
0
 
5
 
! Отговори
против лъжкините преди 1 месец
До Против лъжците

е затуй, ти Ленке Трандафорова и дъщеря ти отдавна сте загубили доброто си име. За кривите колела няма прави пътища, затова все в обора стигате.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ako prigotvat hubav babek, sudjuk, vino, rakia za nankov, che ima mnogo gladna bulka i shefka...moje da imat i hasvalt, halva, sherbet za bonus...;-)))
17
4
 
0
 
! Отговори
Против лъжците преди 1 месец
Този сайт е собственост на " Investor Media Group", която притежава множество сайтове и телевизия, които имат интересни публикации. Ако искат да запазят доброто си име, трябва да се отърват от такива " журналисти" като Петя Славова, която в заглавието на този материал пише две лъжи : " липсващ" път и " изкара" хората на протест.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 км от града само в БГ се води много далече. Това е просто абсурдно! Хората на запад за нищо го нямат това разстояние. И то си е нищо, ако има нормален път.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
После защо всичко живо е в града. Ако има нормални пътища до селата сума ти народ ще си живее там. Колко още години трябва да минат, за да го осъзнаят?
14
3
 
3
 
! Отговори
Teнгрианин преди 1 месец
Винетка отдавна са сложили. А път има, но не е асфалтиран. А не е асфалтиран, защото последните 10 години кметове на община Родопи са едни личности с нежни имена като Жозефината (бившия) и Чикийката (настоящия). Които са си назначили за кметски наместници пърхащи калинки около тях
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еййй, тези майни много космополитни, еййй! Значи на мен Камчи, Аврен, че и Балчик са ми вилна зона, ама не съм знаел досега. Вие знаете ли че Ямбол и Сливен са на около 30 км?
12
0
 
0
 
! Отговори
БГ трол преди 1 месец
И винетка трябва за този път, сигурно.
11
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
До До Тъпото
Дааа,до Пловдив,през тези...дупки и завои 3 часа на ден не ти мърдат отиване и...връщане.До Пловдив са в Родопската яка селцата,да не ги изброявам на 10-15 км,а тези които са в равнината,са си...направо в Пловдив.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонеимен преди 1 месец
Нали асфалта не се ядял бе що протестират,да ходят при *** да им обясни как не им трябва асфалт.
9
3
 
2
 
! Отговори
До Тъпото преди 1 месец
35 км си е баш ОКОЛО Пловдив, това ни е вилната зона. Има хора, които пътуват ВСЕКИ ДЕН през лятото от Ситово до Пловдив и после се качват за да избегнат жегата. А ти, хубав псевдоним си си избрал... като ти прочетох коментара разбрах защо :)
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се търсят пари за трайна настилка... Велком оф 21-сенчъри
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проядоха асфалт.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
30г Само Кражби !
Вижте им палатите за милиони около София , вижте им хотелите по морето и планините, и сметките и палатите в Чужбина - Милиарди окрадени и продължават да крадът !
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема страшно Бойко като дойде на инспекция у село Бойково да го посрещнете с погача и за два дена ви е направил път.
4
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Лилково,Ситово -туй не е...край Пловдив,туй си е баят далеч от Филибето.дълбоко в Родобите на 30-40 км на 1300 метра надморска височина.Боко да отиде с Тойотата и хората да го посрещнат с...цветя и рози...цъфнали през януари.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минавал съм по тоя път преди 10тина години. След разклона за Ситово е най-зле. Страшничко е.
Ама дали въобще може да се оправи не знам.
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то гербавата шщайка освен да краде друго неможе и да иска
така са