Д-р Увалиев: COVID-19 е лечима болест, ако се "хване" навреме

При нова вълна ще има проблеми с настаняването, смята той
29
Д-р Увалиев: COVID-19 е лечима болест, ако се "хване" навреме
Снимка: Кадър Нова тв

Големият риск, ако настъпи нова вълна, е по отношение на тежкоболните. Отново ще имаме проблеми при настаняването им за лечение. В последните няколко седмици напрежението по отношение на новопоявилите се пациенти намаля. За съжаление, това в интензивните отделения остава. Това коментира пред Нова тв д-р Николай Увалиев от "Аджибадем Сити Клиник - Младост".

Д-р Увалиев призова да се спазва социална дистанция. Посочи, че е добре при първите оплаквания да се потърси лекарска помощ.

"От три месеца съм в областта на коронавирусната пандемия и мога да ви кажа, че това, което научих е, че това заболяване е лечимо. Най-важното обаче е да се хване моментът, в който промените са обратими", каза още лекарят.

Той също се е имунизирал с ваксината срещу коронавирус. Сподели, че е имал само лека болка при мястото на поставяне.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
прав си, но много късно го казваш...
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мислех че е вирус а то било болест.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига тия ваксини нямат никакъв ефект само лъжате за пари никой няма да се ваксинира....
21
6
 
9
 
! Отговори
хм преди 1 месец
А бе защо всички забравят,че това не е болест,а под формата на вирус си е чисто биологично оръжие!?Това е чужд изкуствен организъм,нямащ нищо общо с нашия свят!Нормално е да няма лечение!Всичко опира до отделния човек!Накратко,духът е изпуснат от бутилката и връщане няма!Очаква ни много лошо бъдеще!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъй като коронавирусът не се лекува , всъщност докторите лекуват усложненията от него с антибиотици и правят терапия кислород. В този ред на мисли какво значи да го хванем на време, след тест и само с температура ти казват да си стоиш вкъщи и лекуват по телефона, даже преглед не правят? Говорят се глупости от докторите, които те много добре знаят, че на практика не се случват.
19
2
 
8
 
! Отговори
Do 18 преди 1 месец
Последният човек, който говорише като теб и ми обясняваше как всичко е ала бала изкара 2 седмици в болница заради Ковида с кислородна маска, а сега едвам прави десет крачки без да се задъха
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова е лечима, че има хора които не знаят, че са я хванали и си им минава без проблем... Бре че страшна болест..
17
3
 
8
 
! Отговори
Попай преди 1 месец
Да, някои даже не разбраха, че го изкараха и че вече са покойници, продължават нагло да живеят
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Аха..поредният нафталинов гений :) 1 година по света умират хора(някои бяха много богати и влиятелни),и никой не знае как да лекува това нещо!Въпрос на шанс е...ама нашия знахар вече е прозрял истината!ЛЕЛЕ-МАЙКО!!"

Мястото на нафталина е в гардероба на баба ти. Скрий се и ти там, да не те пипне страшния вирус!
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха..поредният нафталинов гений :) 1 година по света умират хора(някои бяха много богати и влиятелни),и никой не знае как да лекува това нещо!Въпрос на шанс е...ама нашия знахар вече е прозрял истината!ЛЕЛЕ-МАЙКО!!
14
3
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
ВСЯКА ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ СЕ УНИЩОЖАВА ОТ СОБСТВЕНАТА ВИ ИМУННА СИСТЕМА!!!! ЦИТОКИНОВА БУРЯ СЕ
ПОЛУЧАВА ПРИ ВСЕКИ ЕДИН ОРГАНИЗЪМ, КОЙТО Е ПОЗВОЛИЛ ВИРУСИТЕ ДА УНИЩОЖАТ ИМУННИТЕ МУ КЛЕТКИ!!! ТОЕСТ ПРЕДИ ВСЯКА СМЪРТ ОТ КОЙТО И ДА Е ВИРУС. Направете си сами идводите.
13
7
 
7
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
С какво, препарат против Въшки или този против Малария или ваксината против Туберкулоза, които както се доказа научно нямат никакъв ефект. Лекувате вторични бактериални усложнения. Вирусни заболявания, не можете да лекувате по конвенционални начини. Просто карате като при всяка настинка, с капки за нос 7 дни, без капки 1 седмица. Иначе продължавайте да тъпчете хората без бактериални инфекции с Антибиотици, та да може като им потрябват наистина да не действат.
12
5
 
4
 
! Отговори
абсурд преди 1 месец
Докторе.ти май си поредния ***
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Витамин С, аспирин и леген с гореща вода и морска сол, лекува всеки грип
10
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Докторе, и на тебе ли трябва да ти обяснявам (ако са ти предали думите буквално, защото вече подозирам че ако не го чуем човека наживо, думите по сайтовете ги изкривяват и редактират както им хрумне)?
Коронавирусната инфекция не се лекува, само се подтискат симптомите!
На английски това се нарича "management", докато лекуването на английски е "treatment".
Тук в случая нямаме "treatment of COVID-19". Както няма и английски щам - доктор Кантарджиев вече го каза макар и късно!
9
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ти като си толкова умен, чака да се влошиш и да си изкараш всички усложнения, успоредно с което да изпозаразиш всичко наоколо ти, защото си гений, така ли? Освен завършен егоист нищо друго не си.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен 8
Явно не си много умен.
Никъде по Света НЕ лекуват всеки хванат с положителен тест.
Що мислиш, че руската ваксина те чака произведена да я вкараш и да си я сложиш.
7
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Че той се хваща навреме с тестовете, ама да си стоим в къщи и да чакаме да се влошим - нали е така засега. Вкарвайте руска ваксина, не ме интересуват политиките ви, руснаците имат традиции, и като нямат лъскави вещи, не трябва да се отричат тотално заради всички знаем какво. С това темпо колко години ни трябват, виждаме, според информацията как Англия е ваксинирала почти колкото цялата ни страна!?
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки е прав за себе си , хората търсят помощ и биват връщани от спешното че не са толкова спешни за постъпване в болница , след някой ден стават спешни но е късно . Докторите също се страхуват и лекуват от разстояние по телефона.Само с температура не приемаха в болница ,затова и толкова безсмислени жертви дадохме . Има едно съсловие , което при едно кихане и веднага два екипа доктори са при тях.
5
5
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 1 месец
С какво ще лекуваш ковид 19 като още лечение не е измислено ?
Ти си най-добрия!!