Масово тестват учителите за коронавирус, идват и нови ваксини

Тестването ще е безплатно и доброволно
Обновена: 25 яну 2021 06:58 | 25 яну 2021 06:58, Ния Христова
51
Масово тестват учителите за коронавирус, идват и нови ваксини
Снимка: БГНЕС
От днес започва масово тестване на учителите за коронавирус. Мащабното проучване в системата на средното образование ще се прави с бързи антигенни тестове и ще се извършва поетапно.
 
Тестването ще е безплатно и доброволно. Целта е да се види скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено обучение от 4 февруари.
 
При положителна проба се карантинира целият клас. Следващ в процеса на тестване е персоналът в детските градини.
 
"Където са готови ще започнат. За нас е по-добре да бъде по-близко до връщането на учениците от прогимназиален и гимназиален етап в училище, т.е. да е по-близко до края на месеца. Това е доброволно, една допълнителна възможност за учителите, което ще позволи и да се направят анализи и един израз на това, че образованието ни е най-важно", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев.
Още по темата
 
По-малко от половината от учителите и непедагогическият персонал в училищата обаче са пожелали да дадат проби за наличие на вируса.
 
Още по-малък е процентът за желаещи ваксина, поставянето й сред учителите предстои. По последни данни желание да се имунизират са заявили 23% от педагозите. В системата на висшето образование 30 на сто от академичните преподаватели са пожелали ваксинация.
 
Тази сутрин в 7:00 часа у нас пристигнат нови 14 040 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер/БиоНТех".

Общо до края на март се очаква у нас да бъдат доставени 255 хил. дози от вече одобрените ваксини на "Пфайзер/БиоНТех" и "Модерна", достатъчни за ваксиниране на около 127 хил. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 3 години
Warnings about PCR TERROR ..Терористи обсебени от масови убиiци провеждат исключително нагли анtи човешки диверсии с използване на дигитално холограмни оръжия. Властите вместо да конфискуват оръжията вкл инсталирани в смартфони подрепят ударно терора с трилиони долари и евра ограбени от народите вкл нашия.Бъркането в гърлото и носа с мръсни ръкавици води до трайни нелечими засега увреждания на горни дихателни пътища и охраната на устната кухина.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е малко безсмислено, те са стояли вкъщи. Нека поработят 1-2 седмици и тогава трябва да ги тестват
17
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентен човек, способен на критично мислене, НЯМА ДА СИ ПОСТАВИ тези псевдо-вексинни вещества, чиято ефективност беше представена с лъжи и извъртания, и чиито ефекти изобщо не са тествани. И като бонус - идват мутации от всички континенти, и ще ги обезсмислят до 100%.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега броят на ваксинираните в България е ПЕТ пъти по малък от страните в ЕСЕС-1.9% ваксинираниБългария-0.38% ваксинирани
15
4
 
19
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Къде са ваксините веСтига лъгалиПускайте ги за който желаеЖивеем в свободна страна
14
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая нещо масово. Браво за министъра, за НОЩ, за ГЕРБ и за правителството
13
4
 
34
 
! Отговори
два въпроса.. преди 3 години
1.Ако съм ваксиниран,защитен ли съм,здрав ли съм?2.Ако маската ме пази,защо да се васинирам?
12
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПО- ТОЧНО 250 ХИЛЯДИ ОТ ПФРИЗЕР/БИОНГЕЙТСХ И 5000 ОТ МОДЕРНА!ОТНОВО СЕ АКЦЕНТИРА, ЧЕ ЩЕ Е В КРАЯ НА МАРТ!!!!ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЛЪЖЕ НАСЕЛЕНИЕТО ДО ИЗБОРИТЕ, ЧЕ МАСОВОТО ВАКСИНИРАНЕ ЩЕ Е СЛЕД ТЯХ КОЕТО Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА!
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се добие реална представа, тази седмица има смисъл да се тестват единствено учителите преподаващи от първи до четвърти клас, както и децата. Чак след това да решат и за останалите 3 випуска, които смятат да пуснат присъствено от следващата седмица. Добре би било и тях да го тестват след първата седмица, учители и деца, както и при положителен да карантинират всички контактни лица.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов невероятен успех на тиквената шайка!14х. ваксини!Нещо нечувано е това!Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха...
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е на водещо място в Европа (без силно пострадалите в началото Италия, Испания, Белгия) по смъртност спрямо регистрирани случаи. Също така е на едно от последните места в Европа по брой тестове на глава от населението. Но нищо, продължавайте да се самоуспокоявате.
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Вълчев, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда. Нагъчкани по 25-30 деца 6 часа дневно, после в градски транспорт пак нагъчкани в пикови часове. Хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж, но на хартия имат 4 пъти дневно дезинфекция на всички повърхности.
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избрани бройки по 10-12 от училище и то главно от администрацията масово тестване ли се нарича?Направете го, като в Австрия, 10-12 деца в клас, допускане в училище само след отрицателен тест. Тестовете се извършват ежеседмично от мобилни екипи на всички, деца и персонал. При положителен се карантинират всички контактни без изключения. Тестовете са безплатни за всички.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Даскал ПандоАма, ние си учим вкъщи "малките кресльовци" ..... даскале
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама колко са 14 000 ваксини бе?!Те са само за проба.На България и трябват 14 милиона ваксини!Какво се мотат?!!!Накрая народа ще скочи и не за друго а заради ваксините ще ги линчува властимащите!!!!
4
7
 
20
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
до 3:Ами учете си ги вкъщи!!! Ама ви дойде изнанагорно и чакате с нетърпение да ви се махнат от главата малките кресльовци
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Че ваксинациите са вредни, че трябва да се "живее с природата", че "властите" се опитват да ги прецака, че трябва да се ходи на врачки, знахари и леячи на куршум, че Путин е чудесен човек, а неграмотността е ОК.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще научат децата в училище от такива учители?
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои се притесняват, че темпа ни за имунизация бил бавен :)))На тоя "прозорлив" народ нищо му не трябва. Само им дай да фолософстват: "аз не знам как е, ама знам, че и така не е".И така.