Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"

Димитър им подарил запалката си, а те го нападнали в гръб
54
Младежи пребиха без причина мъж в Пловдив след "дай огънче"
Снимка: Pixabey

Мъж беше пребит от група младежи в Пловдив, докато се прибира към дома си. Случката се разиграла на улица "Прохлада" в квартал "Изгрев", точно срещу специализираното училище за деца с увреден слух.  Потърпевшият твърди, че е нападнат безпричинно, след като младежите му поискали "огънче".

В неделя около 21 часа Димитър се прибирал сам към дома си в квартал "Столипиново", където живее от години. Както обикновено за по-сигурно и същата вечер минал покрай  училището за деца с увреден слух. Изненадващо обаче този път бил пресрещнат от група младежи, които го спрели на улицата.  

"На входа на училището имаше 4 деца. Поискаха ми "огънче", дадох им. После направих две-три крачки и пак ми поискаха. Върнах се и им подарих запалка", разказва пострадалият пред Нова тв.

След това мъжът се обръща и тръгва по пътя си, но в същия миг е нападнат в гръб.

"Взеха да ме бият. През това време им говорих, че не са хубави тези работи. Не знам поради какви причини изведнъж спряха. Поне 20-30 удара понесох. Два пъти паднах на земята. Изправих се. В един момент спряха и побягнаха", споделя още Димитър.

Потърпевшият описва нападателите си – 7 младежи на видима възраст между 13 и 16 години. В групата имало и две момичета. Димитър твърди, че е жертва на непровокирана агресия. Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ. По улицата не минавали и други хора.

Още същата вечер мъжът подал жалба в полицейското управление в квартала. Извадил си и медицинско свидетелство. Нараняванията са по лицето, гърдите и краката му. Според полицията става дума за хулигански действия, извършени от обикаляща по улиците група  младежи. От МВР съобщиха, че служителите от детска педагогическа стая издирват и установяват децата, участвали в нападението.

Криминалистите проверяват по списък непълнолетните лица, които се водят на отчет при тях с цел проверка на тяхната съпричастност и установяване на извършителите на побоя. А Димитър ще търси правата си в съда.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен #14
…в днешните времена е трудно да плащаш за добрината си. Ако си лош - не плащаш нищо…
===
Абсолютно точно твърдение! И аз се убедих, че когато опитвам с добро, от другата страна го вземат за овчедушие.
37
4
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Само да вметна, не че утешение, но като бях в САЩ нашите мили, сладки "роми" ми се видяха като цветя в сравнение с тамошните "афроамериканци"!!!
Тук те нападат една група, докато там само от един ме хваща шубе ако ме погледне накриво - ми много от тях са като Майк Тайсън и подобни!!!
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младежите да внимават много, да не им се случи някой път мъж вместо огънче да им даде ток с напрежение от 6kV!
35
0
 
9
 
! Отговори
Изгонени са от Индия преди 1 месец
именно заради тези техни привички - да не работят, да не плащат данъци, да рушат и замърсяват. Да причиняват зло като отговор на сторена им добрина - това е една от висшите им ценности, осмислят това като голям героизъм и тарикатлък, заради проявата на които получават уважение и признание в очите на близките си.
Тук са се довлекли след турците, защото приемането на исляма им е давало някои привилегии.
Бай Тошо пък взе, та събра още от тях от съседните държави, на мястото на избитата интелигенция
34
0
 
10
 
! Отговори
Не са младежи, преди 1 месец
а са деца от ромски произход, оставени да се шляят без надзор по тъмно.
Деянието им не е хулиганска проява, а тяхна етническа традиционна ценност - без нужда да нападнеш, нараниш, ограбиш или унизиш човек, който не е ром.
Защото според тях "роми" (хора) са само биологичните единици от тяхната общност.
Останалите не са роми, т.е. не са хора.
И друга причина - те са потомци на номадски народ, който се е изхранвал винаги с просия и грабеж, разрушавайки всичко, покрай което минат пълчищата им.
33
0
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
Ето тук трябват сериозни мерки и наказания, срещу подобна токсична ***. Да оставят маскарада и коронясването вече и да се заемат със тези проблеми.
32
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Деца, чийто родители са цоциалисти.
Те така си възпитават отрочетата - твоето си е твое, чуждото - общо!
31
2
 
4
 
! Отговори
Са преди 1 месец
Ако продължава миграцията на умните хора от България към западна Европа, тук ще останем с мнозинство интелектуално изостанало население.Ако не се вземат мерки,скоро ще започнат и да убиват за забавление. Има заявка от много мои познати и приятели ,че ако ГЕРБ и ВМРО спечелят изборите да напуснат страната. Както виждам нещата ГЕРБ ще спечели със сигурност и вместо ВМРО ,ще е ДПС. Което мисля че няма да е много по-добър вариант въпреки че е малко по-добър.
30
0
 
1
 
! Отговори
анонимус преди 1 месец
За това... само тренировките лекуват. Не са нужни помощни средства - имаш крайници вместо оръжия! Правиш им главите меки и ги пращаш на родителите им за превъзпитание!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деца на избиратели на ГЕРБ ...
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е без причина. Това от всякъде си е престъпление по расова подбуда
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въоръжавайте се и винаги бъдете готови да биете и осакатявате мaааaнгaли защото иначе няма оправия с тях. Дори на произволен принцип да ги нападате в квартала ще има полза за обществото. Тея животни непрекъснато трябва да бъдат мачкани
26
0
 
12
 
! Отговори
DDD преди 1 месец
Те заради такива отворковци ходя с уред-помощник на колана... Огънче ще ми иска пик.льото!... Само пердах!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
джъст джипси тингс
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е казал поета - такива със сабя да ги погалиш зад врата
23
0
 
17
 
! Отговори
от Пловдив преди 1 месец
В кв.Изгрев до кафявите е страшно. И през деня може да те оберат.
22
8
 
11
 
! Отговори
Бойха Тулупев преди 1 месец
Моят сладък електорат;))) какви са мамини, какви са убавци, пу-пу-пу, а така, удряйте здраво, лошите българи, те требе д абъдат бити и обирани, па вие, татини сладки мои, след 2-3 годинки, при урните за вашият Баце;))) и а след години, ще сте новите управляващи!
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е без причина. Дай огънче и дай цигара са двата шафа на престъпниците да те спрат .
Следователно съда трябва са се отнесе към тях сериозно и да наложи сурови присъди.
9
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде спи Хелзинският комитет!Човекът подстрекава младежите да пушат цигари !Снимани са без знанието на техните родители и уровнат авторитета им сред обществото!Ало комитета спите ли ,нарушават поне 10 права на родните честни и добри роми!Веднага да се пусне жалба в Страсбург за расова дискриминация!Веднага
19
1
 
36
 
! Отговори
Чочоолу преди 1 месец
Къде е ген. Стойю Чочоолу сега?Да дойде с една танкова дивизия в Столипиново !Ще ги на..с....е.....рът всички плазм-одии там.Сегашните политици вече не са мъже ,те са евролиберални демократи с джендърски по-лови белези без т.опки.И ще си скимтят от канцелариите ,ще се ослушват като шушу-миги и тихо и кротко ще трупат кюлчета със злато и бали евра откраднати пак от нас!Тове се нарича съвременна България!