Откриха опасни отпадъци с живак, изхвърлени на незаконно сметище

Институциите в Пловдив са на крак заради подадения сигнал
Обновена: 29 яну 2021 10:16 | 29 яну 2021 10:11, Ния Христова
6
Откриха опасни отпадъци с живак, изхвърлени на незаконно сметище
Снимка: БГНЕС

Откриха опасни отпадъци на незаконно сметище край Пловдив. Изхвърлено е голямо количество луминесцентни лампи, които съдържат живак. Сигналът по случая вдигна на крак местните институции и полицията, които започнаха разследване. 

"На място установихме строителни и битови отпадъци. Съставихме констативен протокол и написахме писмо до пловдивския общински инспекторат. Във вторник тази седмица получихме нов сигнал за изхвърлени опасни отпадъци", обясни Надя Чолпанова пред Нова ТВ.
 
"Лампите са с ненарушена цялост, но въпреки всичко те съдържат живак. Мерките, които предприехме, бяха незабавни. Собственикът на терена трябва да ги премахне", добави главният еколог на Пловдив Вяра Колева. 
 
Санкцията за депониране на опасни отпадъци е в размер от 10 000 до 50 000 лева. Срокът за премахването им е до 1 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, много опасни отпадъци, бе! На времето като ги сменяха в завода, в който работех, ги хвърляха да се счупят и да намалят обема. След това измитаха отпадъка и на депото. Вътре в една лампа живакът е по-малко отколкото в един термометър. Ама напоследък всичко живо се втренчила в отпадъците, сякаш не ги е имало и преди.
3
0
 
1
 
! Отговори
Т.е. ,... преди 3 години
До Момо,... Баце-то е ларш , неговите фирми / близки до него/ с кеф ще си делнат !Има ЗАКОНИ , АМА НЕ СЕ СПАЗВАТ , ЩОТО СА ВСЕ ''НАШИ'' ХОРА .....
2
0
 
1
 
! Отговори
питане ! преди 3 години
Дали е само там , или се призна че в Бг има доста такива места , с ''лиценз'' за *** от цяла Европа !
1
0
 
3
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Ако собственика на терена няма никаква идея какво е изсипано в имота му и кой го е направил, отново ли изчистването ще е за негова сметка?