Чакане с часове: Опашки се извиха за лифта за ски пистите в Банско

Скиорите се пропускаха на групи при спазване на противоепидемичните мерки
31 яну 2021 21:15, Анисия Иванова
55

Огромни опашки за лифта за ски пистите в Банско. Скиорите се пропускаха на групи при спазване на противоепидемичните мерки и необходимата дистанция.

Любителите на зимните спортове напълниха и днес пистите в Банско. Въпреки притесненията на хотелиерите за отменени резервация, потокът от туристи беше огромен.

Стотици бяха желаещите скиори да се качат на пистите в Банско – за лифта обаче се чакаше около два часа.
Според фирмата концесионер на курорта, опашките се образуват, защото кабинковата линия е само една и капацитетът ѝ не може да поема наплива от туристи.

"Вече 12-а година чакаме втора кабина да ни разрешат да направим и затова се образуват опашки. Предприели сме всички мерки да има дистанция, в кабината вътре на закрито всеки е с маска и се пропускат на групи хората, за да няма струпване горе на кабините", каза маркетинговият директор на ски зоната в Банско - Иван Обрейков.

Повечето от туристите в Банско бяха румънци. Видимо по-изнервени от чакането обаче се оказаха българите.

А за всички, които ще щурмуват пистите, остава в сила предупреждението да се съобразяват с препоръките за каране само в определените за целта зони, защото опасността от лавини в планините остава висока.

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
38
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Пак ли платена реклама, вече сме Февруари, а днес -неделя за първи път има опашка за лифта...че за чий е втори лифт тогава? За да застроят с още 50-тина хотела и Банско да стане, колкото Пловдив. Всичко да се застрои, да изринат планините изцяло. Виждали ли сте, колко грозна гледка са планинските склонове, които са тотално изсечени заради писти?За сезон от два месеца, колко жертви трябва са има?
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Национален Парк Пирин не трябва да има никакви кабинки, трябва да се разкара тази грозотия и мамалугарите да си карат в кароатите
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете ги веднага, ще ни изпозаразят тези. британски, африканки и бразилски щамове върлуват, чакаме чешкия и афганистанския. Бързо всички вкъщи.
1
4
 
8
 
! Отговори
52922 преди 3 години
Няма оправия с ншенския туризъм и така ще си остане!