Малко заразени с коронавирус - 130, починалите са 17

Излекуваните за денонощието са 1449 души
67
Малко заразени с коронавирус - 130, починалите са 17
Снимка: БГНЕС

130 са новите са случаи на коронавирус за последното денонощие при направени 1962 теста (967 са PCR, а 995 са с бърз антигенен тест). Това прави 6,6% от пробите положителни, сочат данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията у нас са доказани общо 218 748 случая на новия коронавирус, от които 22 651 са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 18; Бургас – 14; Варна – 4; Велико Търново – 1; Видин – 1; Враца – 2; Габрово – 1; Добрич – 2; Кърджали – 1; Монтана – 1; Перник – 1; Плевен – 5; Пловдив – 4; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 3; Смолян – 4; София област – 12; София (град) – 46; Стара Загора – 4; Шумен – 1; Ямбол – 2.

Още по темата
Излекуваните за последните 24 часа са 1449, с което вече са 187 052.

В лечебни заведения се намират 2 886 пациенти с потвърден COVID-19, от тях 264 са настанени в интензивни отделения.

Общо поставените ваксини досега са 41 125, като 13 084 са получили и двете дози. През последните 24 часа са поставени 105 ваксини.

Според Националната информационна система медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус у нас, са общо 9 508. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са два.

Починалите лица, при които е бил доказан COVID-19, са общо 9 045. През последното денонощие са регистрирани 17 нови случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха ха, а колко трябва да са..Все някой със слаба имунна система се заразява.. през колко ируси грипове сме минали.Но това не е причина за ограничения и създаване на фалити,безработица депопулация и омраза.Контрол над хората.Много му харесва на вируса,не иска да си отива,тръгва за малко и пак се връща.
58
1
 
2
 
! Отговори
Вирус на конци преди 3 години
Ами той вирусът се съобразява с това,което прави правителството.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като са малко дигнете бройката.. не е като да не си играте на стакмистика тука 1 година...
56
3
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
С други думи е неделя.
55
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Кой е по-ценен, зависи от конкретния човек. Като цяло обаче, пенсионерите да са по-скромни и да не реват постоянно. Другите не са ли важни? По-голямата част от тях имат и жилища, и ренти, и дори спестяват дори и да са малки суми. Не мисля, че са по-приоритетни от другите, които пък им изкарват пенсиите.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора на по 30-45 години яко се стреснаха като видяха какво се е случило с техни приятели или познати на тяхната възраст. Други все още делят хората на млади и стари. Кой е по-ценен за обществото - един професор на 60 години или един крадец на 20 години?
53
6
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
С много ограничен промит мозък си. Живей си в дупката и не занимавай хората с глупостите си. Нормалните здрави работещи хора са двигателя на държавата и икономиката естествено трябва да отворят моловете, фитнесите, училищата, ресторантите, нощните заведения.Там не ходят бедни стари и болни пенсионери на по 70 80 90 години. Не можем да съсипваме живота на работещите хора и младите които са бъдещето, заради пенсионери които са с по един крак стъпили в гроба да дадат път на младите.
52
4
 
4
 
! Отговори
РАЗТРЕВОЖЕН ВАКСИНАР преди 3 години
Това обезсмисля мерките и ваксините. Обещали сме над 70% от хората без значение дали са преболедували да ги боцкаме по два пъти с ваксини.Явно от САМОСЕБЕ СИ ВИРУСА СЕ САМООГРАНИЧАВА по ЕСТЕСТВЕНИ ПРИРОДНИ ЗАКОНИ. Обаче това е кошмар за ВАКСИНАРИТЕ и властите, които злоупотребяват с хората. Нали трябва да си припишат заслуги и успех в липсващото лечение и напълно неадекватните мерки.
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
споко отварят моловете, фитнесите, училищата, после и ресторантите и кръчметата и скоро ще си върнем първите места по заболеваемост и смъртност
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста хора минаха през вируса - може би един на всеки 30 човека
49
2
 
6
 
! Отговори
Гаргамел преди 3 години
*** вече висят на тумби по паркингите. Естествено няма социална дистанция. Снощи на Билата трябваше да използвам шесто чувство за да идентифицирам една пикла отделена от тумбата, седнала на бордюра и не се виждаше в никое огледало. Седнала между две коли, тъмно яке, слушалките в ушите и вероятно гледа нещо в тикток. Ако не бях опитен шофЕр щеше да стане на палачинка, а мен щяхте да ме обсъждате във форума, на колко чашки съм бил и какъв ми бил цвета на кожата.
48
1
 
1
 
! Отговори
do52 преди 3 години
е чак цялото не е, но доста го минаха а други си заминаха.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига, а? Цялото население на БГ мина през настинката, а вие продългажавате с измислената ви статистика !?!
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота! В еталона Швеция има умрели 71!
45
2
 
17
 
! Отговори
до33 преди 3 години
Не знам за вас, но аз като ходя на работа не се боричкам с колегите и не се плюем в почивките. При децата това е ежедневие. Дистанция и хигиена там е невъзможно да се постигне. Затова и на вирусчето при тях му е екстра. Добре че поне не го карат тежко, но това не може да се каже за техните близки.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33Да бе! "Децата биха носили зараза, единствено ако се прибират при възрастен". Те защото децата от училище се телепортират в хола. Не ползват градски транспорт, не ходят по молове, в махалата не се събират на групи от различни училища, не ходят да си купуват храна от лавки, магазинчета и т.н.
43
1
 
18
 
! Отговори
до30 преди 3 години
Бабата и дядото си отидоха по този начин миналия месец. Детето каза че в училище имало болни, но си траели за да не ги карантинират...Българска действителност. Ще се оправим, няма начин.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
довечера Киро Брейка ще Ви каже на вас
41
4
 
3
 
! Отговори
Т-ЪП преди 3 години
Понеделник е. "Вируса си почива", както в началото на всяка седмица. Това вече го научих.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изборите ще се преборят от герб с вируса.