От Helpbook: Паркиране на детска площадка, частен път, незаконна сеч

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
3 фев 2021 15:53, Анисия Иванова
35

Снимка: Helpbook

Тези дни в платформата на Helpbook.infoпостъпи сигнал от жител на столичния квартал "Люлин" за учудваща наглост, визуализирана от снимки.

Водач на автомобил няколко поредни дни паркира колата си насред новоизградена детска площадка в квартал „Люлин“ 1. Молбата е да се предприемат мерки за допълнително поставяне на още две ограничителни колчета така, че да не се допуска влизане на автомобили в територията на детската площадка, което е ежедневие. Авторът на сигнала благодари на община Люлин за бързата реакция и изграждането на самата площадка.

Получихме и сигнал от жител на комплекс „Делта Хил“ в село Кладница, Пернишко. Въпреки наличието на всички съвременни удобства и модерната инфрасктруктура проблеми не липсват. Ето какво пише в сигнала: Глутница от пет бездомни чипирани кучета напада хора. Има нахапани няколко човека и домашни кучета, моето включително. Това продължава повече от година. Преди месец-два от общината ги кастрираха и чипираха, но те са агресивни и нападатгрупово. Като бонус- разнасят боклука от контейнерите по улици и зелени площи. Глутницата се върти около кръговото до контейнерите, а две от тях в първата пряка в дясно на ул. „София“ от ресторанта нагоре. Моля да бъдат предприети мерки“.

А потребител на платформата от село „Паисий“, община Велико Търново, алармира за масова незаконна сеч, която продължава от години. Опасенията са, че при продължителни силни валежи може да се случи това, което сполетя много села при наводненията заради липсата на дървета. През лятото същите лица продължават с тормоза над жителите, като изкарват на обществени места тонколони, от които звучи нетърпимо силна музика, твърди авторът на сигнала. Многократно са подавани оплаквания към телефона за спешни случаи, но до момента резултат липсва.

Изпратиха ни снимка от район „Триадица“, на която се виждат самоволно поставени ограждения на общински път, които позволяват паркирането само на определени лица, а всички останали са гонени със заплахи с обяснението, че пътят е частен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
А преди 3 седмици
СЛЕД КАТО НЕ СТИГАТ МЕСТАТА ЗА ПАРКИРАНЕ ХВАНЕТЕ И ОСЪДЕТЕ ВСИЧКИ ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ И КМЕТОВЕ УПРАВЛЯВАЛИ ГРАДОВЕТЕ ДОСЕГА.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ganjo

Не става с такъв народ, просто е обезверен и обезкървен :) Но пък има и хубава страна, ган*овците винаги ще си мислят, че са нъмбър уан :))
30
0
 
1
 
! Отговори
Бунгар преди 3 седмици
Великите българи...
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това не е неправилно паркирала кола, а съоръжение за игра на стрелички и целене с камъни и павета.
28
0
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 седмици
Липсва Култура. Определението за Културата е средата в която живеем и отнощенията между хората. Ходенето на театър и кино е отнощение към Искуствата,а не е Култура.Вандализъм и простотия на всяка крачка.
27
1
 
13
 
! Отговори
Ganjo преди 3 седмици
Нищо не става с такъв народ. И Господ да дойде да ни упръвлява резултата ще е същия.Сбирщина от вандали и цър вули. Не остана нищо непотрошено и неразбито.Една фиданка да видят посадена задължително трябва да се унищожи. Улиците бъкани с бездомни кучета и котки.Мръсотията по улици и градинки е нещо нормално.Прасе то си обича кочи ната.
26
0
 
0
 
! Отговори
До 26-ти преди 3 седмици
тия дни да не би самолетите отново да са те напръскали с кукумицин? Виж кажи на доктора да ти смени хапчетата, та дано спрът смс-ите от господа , дето получаваш
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 3 седмици
Еми друснете му глоба 500 лева и ще се оправи
24
6
 
7
 
! Отговори
Между другото преди 3 седмици
А затова,че МВР,ДАНС и мутри на Борисов изтезават и преследват хора нито дума!
След 20-30 години като се отворят досиетата ще разберете службите как са убивали и тероризирали хора през 2020-2021 година!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
4,
не ни интересува, че са те орали и че си про-лайф.
като не ти харесва къде паркира, ходи на друг магазин!
широките места са за всички и няма закон забраняващ паркирането там от останалите, просто е препоръчително (демек никога)!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре бе паяк няма ли?Или поне някой с остро ножче?
21
0
 
7
 
! Отговори
В Илинден няма ред преди 3 седмици
До 12 - Благородно завиждам. В кв. Света Троица е пълно безхаберие - изоставени коли, презастрояване, ***, унищожаване на зелени площи. И никакви сигнали и жалби не помагат...
20
0
 
3
 
! Отговори
Краси преди 3 седмици
Съдебната с-ма не може и не иска с крадците и убийците да се справи,та с уличните гамени.....
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахах в район Витоша било по добре.... Преди седмица някакъв *** тръгна в насрещното, след него всички бяха напаркирали след знак "забранен престоя и паркирането" в тези квартали е някаква паралелна вселена!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
отиваш и му режеш 4-те вентила и да се оправя...
17
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
В Шврйцария тази снимка не отива в сайт на празните надежди, а в общината. На следващия ден собственика дължи 300 франка на общината и тя си ги събира през данъците. Така е и с *** и незаконните сметища. Никой не ти се обяснява, действа се.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наскоро имаше случай в шопското метро, дето един пиян си запалил цигара там, жената която му е направила забележка е пострадала :)) Какъв е извода....на никой не му дреме :))
15
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Колчетата против паркираане са изражение на нежеланието на българската власт да НАЛАГА РЕД. В нормална държава никакви колчета няма да ти слагат а ще ти вземат месечната заплата за такова паркиране.
Нежеланието на властта да налага ред се нарича див популизъм. Идеята на властта е - аз да ви харча бюджета па вие ако искате и на главите си се ре те.
14
1
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 седмици
Много интересно какви хора живеят около тая площадка? Близо до мен ако се случи такова нещо минавам покрай колата с 1 пирон и решавам проблема. Ако не разбере от 1я път, от 3я или от 5я със сигурност ще схване.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трошете ве
Па нека пак да спира