Криза: Продават апартаменти по морето на търг за 236 лв.\кв.м

Жилища, паркоместа, земя и офиси се предлагат на търговете на НАП
4 фев 2021 20:28, Анисия Иванова
65
Криза: Продават апартаменти по морето на търг за 236 лв.\кв.м
Снимка: БГНЕС

Апартаменти на морето с цена 236 лв.\кв.м продават на търг на Националната агенция за приходи. В един търг са предложени общо 14 апартамента в град Бяла, Варненска област. Те са в нова, още ненаселена сграда от хотелски тип, строена по българските държавни стандарти. Общата площ на всичките предложени апартаменти е 857,6 кв.м, а началната цена за тях е само 202 500 лв. - колкото струва едно жилище в София.

Цената е толкова ниска, защото това е трети опит за продажба на жилищата в Бяла, а при предишните търгове не е намерен купувач. Жилищата са с различна площ, която варира от 50 кв.м до 82,7 кв.м.

На търгове на НАП продават и други интересни имоти край морето. Например апартамент в село Равда, община Несебър, в луксозна сграда на първа линия до морето е предложен за 54 375 лв. Площта на жилището е 54,59 кв.м, съобщава "Труд"

Едно от най-интересните предложения край морето са идеални част от поземлен имот в Созопол, местност "Каваци". Целият имот е с площ от 7656 кв.м, като се продават 39% от идеалните части на имоти. Той е в урбанизирана територия, на първа линия до морето, като теренът е предназначен за почивен лагер. Началната цена на терена е малко над 450 хил. лв.

В Бургас пък продават пиано бар с площ от 252 кв.м заедно с идеални части от сградата, в която се намира. Барът е в жилищен блок в ж.к. Зорница, а началната цена е 215 хил. лв. Затварянето на нощните заведения доведе много собственици до невъзможност да плащат вноски по кредити и задължения към хазната.

Във Варна продаван много паркоместа. В един търг са предложени 15 броя паркоместа в подземен паркинг на ул. "кап. Райчо" №101 във Варна. Началната цена за тях е малко над 103 хил. лв. Отделно има и няколко обяви за отделни паркоместа в морската ни столица. На ул. "Тодор Влайков" №5 продават място за паркиране за 5731 лв., а на ул. "Иван Кацарски" №5 продават шест паркоместа с цена съответно 4703 лв., 4703 лв., 5755 лв., 6222 лв., 6761 лв. и 15183 лв.

В Слънчев бряг НАП продава на търг апартамент с площ 48,21 кв.м и още 10,36 кв.м идеални части от общите части на сградата, състоящ се от дневна-спалня, баня с тоалетна и една тераса. Началната цена на жилището е 21 257 лв.

Няколко офиса в Добрич продава на търг НАП, като началната цена на най-евтиния е 200 лв. за кв.м. Офисите са в административна сграда в центъра на града на ул. "Йордан Йовков" №17. Офис от три отделни помещения с обща площ 75 кв.м се продава да 15 хил. лв. За офис от няколко помещения с обща площ 98 кв.м. началната цена е 27 хил. лв. А за офис от 163 кв.м искат 48 хил. лв. За офис от 94 кв.м в същата сграда искат 34 хил. лв. За недостроен хотел в с. Вонеща вода, непосредствено до главен път през Прохода на Републиката на търг на НАП искат 340 хил. лв.

Началната цена на магазин в Търговище е 90 хил. лв. Той представлява търговски обект с площ 39 кв.м, на партерен етаж на жилищна сграда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в самоков има цели апартаменти собственост на роми,които се продават за 1 лев.така че в самоков можеш да купиш цял блок на цена за има няма 30 лева...но заедно с близо половин милион лева неплатени сметки за вода и ток!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзТи дай малко пари за образование. После мисли къде искаш да ти дадат апартамент.
35
5
 
6
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Анонимен 31Приятелю, ако се съберат нормални хора в тази "кооперация" като съседи и се наеме читава фирма за поддръжка (вече ги има много) ... 2000 лв. на година такса е смешна цена! Говорим само за общите площи, който си има апартаментче да си го гледа! Казвам го от личен опит!Поздрави и лека вечер!
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мода мина отдавна. За какво ти е имот на морето, ако не живееш постоянно там. Да си създаваш сам ядове. Спокойно можеш да си ходиш една седмица на ски, една на море-различни дестинации, някъде на спа и т. н.
33
3
 
14
 
! Отговори
Boto преди 3 години
Е какво им е евтиното? Отя ден си капарирах на Равда 80 квадрата за 35 хиляди евро. Да таксата поддъжка я има а като го пусна на тея дето я спестяват Август и после, като ми е кеф ходя.А който не се е занимавал с ЧСИ нищо не е преживял в този живот. Няма по-неприятно усещане.....
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в Кремиковци се продаваха евтини апартаменти. Ама това не означава,че си заслужава да се купят. Има си причина цената да е евтина. Ако беше хубава стоката да са я лапнали вече. Има много хора които се занимават с такива покупко-продажби.
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия са луди кой нормален човек ще си купи жилище в държавата на мутрите и да има за съседи ръкопляскащите им по команда като изумени
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Г.Т.Ти първо виж какви такси поддръжка плащат,тогава приказвай,че било евтино,излизат им златни, със същите пари,които плащат за поддръжката могат да си изкарат разкошна почивка нявсякъде по света,без да се закотват навеки на Черноморието,къде е Киро на кирия?
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайНаГроб-ЧуматаКато чета и гледам колко български бизнеси са унищожили герберите и колко други бизнеси са избягали,вкл. и чуждите инвеститори, само за това заслужават оставка,при БСП и ДПС беше по-добре,поне не преследваха хората като диви животни без и с цецомобилите
28
4
 
4
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Една елементарна задачка: 14 апртамента с обща квадратура 860 кв.м., 14 апартамента се продават на начална цена 236 за кв.м. 860/14=61 кв.м. средна квадратура на апартамент61х236=14 400 лв. начална цена.Въх мааааму ... то по-еФтино и от една средна класа кола на 100 000 км.
27
3
 
23
 
! Отговори
КрайНаГроб-Чумата преди 3 години
Ако бяха суджуци,нападжийките СИК-аджиеви щяха да ги изядат без да ги продават на търг и да закрият цехчето за суджук,както направиха преди години с цехчето в Добрич, изяждайки четири тона суджук на път за Банкя.
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Нямат канализация иначе строят и продават като за световно, не че има много желаещи :) Това явление не е само във Варна, в Софето го има същия проблем, но нали е столицата на Шопия, всеки си мисли че ще изкара пари там :)
25
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитреците продават скъпи жилища по шумното Черноморие,но вече и руснаците разбраха каква е уловката и не искат да си купуват жилища там,хем скъпи, хем хората не живеят в тях,но трябва да плащат фалшиви такси "поддръжка", хем се връзват за мястото чрез закупения имотУмряха баламите,както хората избягаха от България от хаоса и робовладелците,така и купуващите жилища по Черноморието не искат вече да купуват!
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква евтинийка няма .Става въпрос за много маломерни апартаменти в затворени комплекси на 50 км. от Варна .Според мен имота трябва да е на най много 15 км. от административна точка .Трябва да има и инфраструктура до там .Евтина поддръжка ,а не затворен комплекс .Трябва да има все пак и пространство а не килия в затвор . Не разбирам защо са ги строили тия глупости и кой ще им даде 20 000 ? цена от НАП .
23
7
 
19
 
! Отговори
НигогаПовечеСДС-Чума преди 3 години
Вероятно някой местен седесар или СИК-аджия играе в комбина с нападжиите и нотариусите. Друго обяснение по случая с ефтинийката няма .Почеркът,който е седесаро-сикаджийски навежда на този извод.
22
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще броят пари, за да се отърват от подобен тип имоти!Данък сгради, такса смет, такса поддръжка общи части, охрана, видеонаблюдение, такса поддръжка зелени площи...ТИК ТАК ТИК ТАК...Такси ремонт общи части....Накрая на годината - 2200 лева разход!
21
3
 
51
 
! Отговори
Брокер с опит преди 3 години
Балонът рече ПУК!
20
1
 
29
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
БЕЗ ПАРИ ДА МИ ГИ ДАВАТ НЕЩА. НИТО МУ Е ВРЕМЕТО НИТО МУ Е НАСТОТО
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Има такова нещо, но все някой ще намаже, разбира се цените ще паднат с времето, мутрите нямат голям избор, все пак други мутри ще ги купят :)) Като се казва мутра, не си представяйте дебеловрато борче, има хора които са хилки като телосложение обаче въртят "бизнеса" :) Все пак у парламенто са най-големите хищници, затова всеки иска да е дупетат :)
18
0
 
22
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Бяла? Бяла викате а? То там плаж няма бе, Бяла остана единственото село с брегова ивица - но ще си остане и село. Кой луд ще купува там?