Неприемливо е да се иска PCR за българи от Босилеград и Цариброд

Сънародниците ни в Сърбия изготвят петиция
4 фев 2021 17:15, Анисия Иванова
8
Неприемливо е да се иска PCR за българи от Босилеград и Цариброд
Снимка: БГНЕС

Неприемливо е изискването за PCR за българи от Босилеград и Цариброд. Това каза д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар, във връзка с петиция на българи от Босилеград и Цариброд срещу изискването за PCR тест и карантина при влизане в България. Тя е подписана вече от 1000 души.

Той припомни, че има заповед на министъра на здравеопазването, според която сънародниците ни, живеещи в Сърбия, ще бъдат допускани да влизат в България, но трябва да представят отрицателен PCR тест, който да е направен не по-рано от 72 часа, иначе трябва да останат 10 дни под карантина.

"Това е абсолютно неприемливо, става дума за хиляди хора, които учат и работят в България", допълни той пред БНР.

Д-р Янев уточни, че работещите пътуват често през границата, има хора, лекуващи се у нас, други имат имоти или регистрирани автомобили в България, защото имат и българско гражданство:

"Животът им е неотделим от България и едно такова затваряне на границата ги поставя в много тежко положение", смята лекарят.

Той коментира ваксинационната кампания в сраната, като заяви, че опитът за прехвърляне на част от имунизациите в кабинетите на общопрактикуващите лекари "ще разтури доболничната помощ":

"Ще бъдат потърпевши всички останали болни, които трябва да бъдат лекувани и консултирани от личните им лекари".

Според него трябва да има центрове за ваксинация на желаещите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Йоанна преди 3 години
Със затваряне на границите се чувстваме като давещи се хора. Позволят ни само да вземем въздух и давенето продължава. Щом едната държава отвори границата, следващата седмица другата затваря. И така цяла година. Тези мерки повлияха по лошо на хората отколкото вируса.Това започна да прилича на 1919 година.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете хората да си вадят хляба,все едно да накарате перничани, които работят в София да вадят тестове всеки ден. Що за безумица,незнам но мисля ,че ги гоните? Те са наши братя и сестри насила отнети от нас,а и с нищо да не им помогнем,срам от Бога!
4
2
 
6
 
! Отговори
Към 5 преди 3 години
Уточнение:правилното е да не се изисква точно за тях!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно е ,щом ежедневно пътуват,или се лекуват ,работят или учат в БГ.И без това са най ощетените сънародници останали извън пределите на страната и то в Сърбия.Да им правят тук тестове на периоди ,ако е необходимо,те са и български граждани!
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що е неприемливо? Минават граница. Ако не искат да си правят тестове, какво дирят у дивото в Сръбската ***? Айде баста, и тия *** с претенции! Да си гледат върбовата ***!
1
6
 
10
 
! Отговори
Сс преди 3 години
Абсолютно, подкрепа за българите от западните покраинини!