Графити "украсиха" реконструирания наскоро русенски кей

Общината предлага комисия по дизайн да контролира рисунките в града
5 фев 2021 22:10,
6
Графити "украсиха" реконструирания наскоро русенски кей
Снимка: Кадър БНТ

Реконструираният наскоро русенски кей осъмна с графити на неизвестен автор.

Общинският съветник Траян Тотев обясни, че е изграден център за видеонаблюдение, който следи денонощно русенските сгради и улици. Според него обаче грешката е там, че няма място, където графитите да се извършват контролирано.

"Има една комисия по градски дизайн и реклама, която считам, че е уместно да одобрява проекти на графити на художници, които след това на стени, които общината предвиди, да могат да рисуват. И наистина да знаем, че там ще бъдат направени красиви неща, а не като тези, които виждаме на кея - където не им е мястото", допълни Тотев.

Според него цялостно решение на проблема няма да се постигне по този начин, но поне ще се направи някаква крачка към това да се даде възможност на художниците да направят нещо красиво.

Статистиката показва, че повечето от тези автори са непълнолетни.

"Тази комисия по градски дизайн и реклама отдавна не се е събирала и може би трябва да възстанови дейността си. Там тези неща се разглеждат и идеята е да се направят проекти, така че тези хора, които искат да направят графити, да минат през професионалисти, да се огледат нещата и ако се прави нещо, да се направи красиво. Така че като дойдат такива, които искат да го направят колкото се може по-грозно, може би като видят красиво направените неща, ще се притеснят и няма да искат да ги развалят", коментира председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насълзиха ми са учите от умиление
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва на един-двама бездарника да им се потрошат пръстите и ако няма ефект, на още.Виждал съм фирми, които си плащат на някой, който умее да рисувапо този начин, да им направи някаква мацабна рисунка на техен обект. Но на нещастни драскачи като този на снумката, трябва да му се изпочупят всичйи кости на бездарните кунки.
3
1
 
0
 
! Отговори
Smachkania преди 3 години
Ei, BRAVO STRASHNI STE. TOJA GRAFIT OT 5 MESECA E TAM AMA CHAK SEGA GO ZABELJAZAHTE, PO KATAJIISKI DET SE VIKA SLED 4-5 MESECA SE ZACEPVA CHE NJAKOI E NARUSHIL NESHO. TO DOKATO SE USAZNAEM CHE CELIJA GRAD SE OGRABVA OT KORUPCIJATA I OBSHTINATA TE VECHE SHTE SA SE IZNESLI V CHUJBINA I GRADA SHTE SE RAZPADA DOKATO OSTANAT DA JIVEJAT SAMO PENSIONERI. NISHTO CHUDNO CHE SKORO SHTE NI IZLEZE PRJAKORA -- MALKATA KORUMPIRANA STARCHESKA VIENA
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по времето на античността, въпреки различните езици, всички големи пристанищни градове във Средиземноморието са имали "универсални" графити. Тези графити най-често са давали указания на новодошлите чуждестранни моряци/търговци как да стигнат до прoститутките. В този ред на мисли, ако автора на този графит имаше малко обща култура, щеше да осъзнае, че с графита който е направил просто заявява на преминаващите кораби че е една голяма к****
1
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Графитите не се извършват.