Разпространението на коронавируса - заради хора от 29 до 49 години

На тях се дължат 65 от 100 заразявания, сочи анализ
6 фев 2021 14:18, Петя Славова
31
Разпространението на коронавируса - заради хора от 29 до 49 години
Снимка: БГНЕС

Мащабен анализ на данни, проведен от Лондонския имперски колеж, показва, че разпространението на коронавирусната инфекция се дължи най-вече на възрастовите групи от 20 до 49 години. На тях се дължат 65 от 100 заразявания. При завършването на проучването, в края на октомври 2020 г. изследователите констатират, че най-високо число на заразяване има във възрастовата група от 35 до 49 години.

Още по темата

Анализът е базиран на данни, събрани от мобилните апарати на 10 млн. потребители в САЩ, като се проследяват техните контакти и се вземат предвид различни фактори и начини на изчисление за получаване на обективна преценка.

Една от целите на проучването е била да потвърди дали действително децата се явяват най-големият разпространител на коронавирусната инфекция и до каква степен затварянето и отварянето на училищата влияе на разпространението и смъртността от Ковид-19. Училищата в САЩ бяха отворени за присъствено обучение в началото на учебната година от последната трета на август до края на октомври.

Независимо от това, че при отварянето на училищата числото на SARS-CoV-2 инфекции расте, едва до 3,7% произхождат от деца на възраст между 0-9 години и 10,3% от деца и юноши на 10-19 години, пише Puls.bg.

Между 68,6 – 75,9% от случаите на коронавирусна инфекция след възобновяването на присъственото обучение са били предизвикани от хора на възраст между 20 и 49 години, което е най-активната част от населението, като делът при възрастовата група между 35-49 години е най-висок (до 39,4%), следва от 20-34-годишните (до 36,4%).  
Авторите отбелязват, че децата и юношите действително участват активно в епидемичния процес и при тях делът на безсимптомното прекарване на коронавирусната инфекция усложнява контрола на разпространението на пандемичния SARS-CoV-2, но динамиката на заболеваемостта при откриването на училищата не се променя съществено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
Това са родителите на децата който посещават бациларниците...
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички от посочената възрастова група да се въдвори в концлагери.
17
7
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Престанете да плашите хората, бе! Всяка диктатура започва точно така - със сплашване. Няма в 21 век да позволим повече диктатури и нарушаване на човешки права! Правата ни и без това вече са достатъчно нарушени с тия маски, затваряния и тям подобни!
16
2
 
2
 
! Отговори
7 преди 3 години
Най-после нещо смислено като информация , вместо "яко ще се мре"!Точно така-тази възраст е най-активна и комуникативна и е големия брат!Някои от щаба ще го прочете ли или ще бръщолевят своите гадания , вместо научни изследваия !?Имаме цели батальони професори , коита са пълен ***.Никакви изледвания , а и не могат.Фабрикувани на седянка от 7 себеподобни катили по закона Игнатов!
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжите и манипулациите не спират една година за вируса и от раждането на земята на човека го държат под контрол с внушения за какво ли не, за да печелят лекари фармацевтични компании, за състояния до които хората сами са се довели.Вируси винаги е имало.Най големият вирус е невежеството на хората и това че са спряли да се развиват!
14
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Вартоломеева нощ ще има ли?Понеже Бог на небето ще познае своите,ама все пак стават грешки в навалицата,та затова питам..
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярваме!Когато доверието си тръгне,не се връща никога!Лъжци!И бабичките вече не ви вярват!36
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОСТОТИИ
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7:В тази група сме най-активните, но и " най-дисциплинираните". Тези, които работят. изкарват пари за заплати, пенсии, социални помощи... Тези, които произвеждат, лекуват, обучават, възпитават... На нас най-много ни се налага да си правим тестове и да ги плащаме.
10
1
 
27
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Щом е така, дайте да ги трепем!Обаче пък ако ''вируса'' беше толкова ОПАСЕН, за тази година време откакто върлува, щеше да е натръшкал на метър под земята половината държава.
9
9
 
21
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Сложи край на мъката, която наричаш живот. Спазвай мерки, бъди отговорен, закопай се в мазето. Ще спасиш живот на 95-годишен, с рак на панкреаса и деменция в хоспис.
8
2
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
С това изследване учените се опитват да скрият факта, че цялата вина е на марсианците.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"..най-високо число на заразяване има във възрастовата група от 35 до 49 години."Или просто хората от тази възрастова група най-много се тестват. Което е съвсем логично всъщност. По-младите са склонни да пренебрегнат симптомите и няма да бързат да си правят тест, възрастните също, но по други причини, децата обикновено го изкарват леко и няма за какво да се тестват. И ето ти го: "най-високо число на заразяване има във възрастовата група от 35 до 49 години.".
6
9
 
21
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Пишат вече за 7 години,за цялото население по света,за да получат имунитет...Само питам- племената на Амазонка,аборигените в Африка,по островите,в Австралия,Тибет и т.н.-кой ще ги брои? А и само до 1 година-?-помагала ваксината....А и все мутира...Няма край май. В Англия са починали над 100 хиляди...Къде са погребани?Кремирани? Няма пушеци,катафалки,роднини в траур...Голям цирк и пране на пари май.
5
10
 
25
 
! Отговори
Отново лъжа! преди 3 години
Вменяват вина на хората,като ги противопоставят!Циркът коронавирус пандемия не е наше изобретение!
4
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този диапазон по принцип са най-активните и недисциплинирани индивиди, които са и завършени eгоисти и не се съобразяват с морал и правила..
3
3
 
15
 
! Отговори
мен преди 3 години
публичен линч на всички 29 до 49 годишни. ама ха де.... ***
2
23
 
25
 
! Отговори
x преди 3 години
Колко време стадото ще си трае? Харесва ли ви да носите маски? Да ви ограничават свободите? Харесва ли ви да ви е затворен бизнеса? Под предлог, че ви спасяват. Една година мина. Колко още трябва да търпим? Животът е кратък.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я Лондон да си провери оная лаборатория в Солзбъри, че нещо много щамове почнаха да са появяват и да видят дали са усъвършенствали " новичока"