По-стриктни мерки срещу COVID-19 в зимните курорти у нас

Условието всички на лифта да са с маски остава
8 фев 2021 16:27, Ния Христова
5
По-стриктни мерки срещу COVID-19 в зимните курорти у нас
Снимка: БГНЕС
Операторът на лифтовите съоръжения в зимния ни курорт Пампорово въведе по-стриктни противоепидемични мерки. За да се избегне струпване на туристи са обозначени 3 отделни коридора. Задължителното условие остава всички на лифта да са с маски. Ако нямат такава, ще им се предостави безплатна, предаде БНР. 
 
От курорта твърдят, че в Пампорово мерките се спазват от началото на сезона. Въпреки това, пред лифтовите станции на моменти се получава струпване на хора. Именно това става причина за въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.
Още по темата
 
"На всички станции на лифтовете има ковид коридори, табели, а също и патрул, който раздава маски", заяви директорът на ски зоната Радослав Рачков. Той подчерта, че навсякъде туристите са приканвани да носят предпазна маска и да спазват социална дистанция. 
 
По думите му в курорта се срещат и чужденци, но броят им е значително по-малък от обичайния. Преобладаващите туристи обаче остават българите, които потеглят към родните зимни курорти основно през уикендите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Пампи преди 3 години
Бях предните 2 седмици на Пампорово, първата (с големия сняг) нямаше никой, нито на пистите, нито на лифтовете (на малина не се чакаше). Чувствах се супер спокоен. Втората седмица беше фул гъчканица. Все пак, маски/бандани и т.н. за каране на ски има от преди короната, така че според мен е достатъчно просто да са задължителни в опашката на лифта.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 Ала бала е това, което пишете. Как си представяте с каска и очила да седите на лифта и още с маска. Няма просто място където да я сложиш. Стига сте тровили българските курорти, те и без това заедно с ресторантьорите и хотелиерите са най-пострадали и с най-големи загуби!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мерки лиспасяват сезона?
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз бях преди седмица на Пампорово... Маски само на самата каса и буквално преди да се качиш на лифта. И то даже не маски, а бандани. Някои и без такива са. Така че ала бала.
1
3
 
3
 
! Отговори
Ozzy преди 3 години
Конкретно на Памповоро - противно на очакванията, курортът се пука по шевовете, а пистите са пълни. Не виждам как няма да има струпвания там, при положение, че капацитетът на лифтовете е по-малък от желяещите. Опашки се образуват дори на "Стойките". Огромен ужас е на лифта от Малина, който е стар, с малък капацитет и където през уикендите се чака по над 40 минути. Никой не слага маска, освен някой друг заблуден румънец. Обикновено се слагат бандани, които в този случай също вършат работа.