Топлата и дъждовна зима развалила съня на мечките в Белица

Четирима от обитателите в парка изобщо не са заспали зимен сън
9
Топлата и дъждовна зима развалила съня на мечките в Белица
Снимка: БГНЕС

По-топлото и дъждовно време през тази зима се е отразило на съня на обитателите на Парка за реабилитация на танцуващи мечки край Белица, заяви неговият управител Димитър Иванов пред БТА.

Обилните валежи през януари са били причина бърлогите на мечките да се наводнят, поради което много от тях са се събуждали. В парка обаче постоянно има професионални гледачи, които реагират и доставят слама, с която мечките да си постелят отдолу. Част от тях са успявали да заспят отново, посочи Димитър Иванов.

Седемнадесет от общо двадесет и един обитатели са заспали зимен сън тази година. Буден е останал Теди - най-новото мече в парка.

Другият млад обитател - Рико, също е останал буден през зимата, а две от най-възрастните мечки не са изпаднали в пълна хибернация.

Мечките, които се събуждат за кратък период или изцяло, получават храна според сезона и нуждите им. През зимата в природата те не намират храна, а разчитат изцяло на запасите си, посочи управителят на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Маша и медведь преди 3 години
Могат да ги настанят в празните хотели в Банско до пролетта, на олинклузив.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и затова са виновни. Ако бе Радев зимата щеше да е нормална. Със сняг. Нямаше да се излее толкова вода и нямаше да има свлачища и наводнения. Сина му нямаше да го хванат в поредната изцепка. Дори КОВИД 19 нямаше да има. По свобода на словото щяхме да сме в челните места. Нямаше да има снимки на банкови сейфове и сметки в офшорни зони. БББоклуците от Италия дори нямаше да ги заряват. И т.н., и т.н. Ох!
5
1
 
5
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Грешна тема, нищо и мечките ще боцна
4
1
 
3
 
! Отговори
Хасан Вакссинатора преди 3 години
Искат ваксини, да заповядат, приемам безотказно, никого не връщам
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да викнат Бриджит Бардо да ги приспи.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли ги 'наказват' животните с 'живота' в България? Така или иначе климатичните изменения са факт, зимата вече не е същата каквато е била преди 40-50 години. Редно е да помислят и тези мечки да бъдат настанени в друга държава с подходящ климат.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е лошо, предизборно да се направи една поръчка на стойност стотина милиона да се закупят сънотворни за мецаните. Добре е за тях, добре е и за шкафчинциту.