Еколози протестират срещу застрояване по морето

Решението според тях е в развалянето на горски заменки
10
Еколози протестират срещу застрояване по морето
Снимка: БГНЕС, архив

Протест под надслов "Долу ръцете от българската природа" събра десетки природозащитници пред Министерския съвет в столицата.

Конкретният повод е отпадането на забраната за строежи в защитена зона Камчия. Въпреки че екоминистърът разпореди преди дни отмяна на спорната заповед, еколозите от коалицията "За да остане природа в България" и инициативата "Зелени закони" виждат трайно решение срещу незаконното строителство в развалянето на т.нар. горски заменки в района на Камчийски пясъци, предаде БНР.

Протестиращите ще посрещнат министрите преди редовното правителствено заседание. За да бъде спасен един от най-известните и все още незастроени плажове у нас, еколозите настояват за разваляне на незаконните заменки, облагодетелствали преди 2009 г. видни бизнесмени с евтини крайбрежни имоти.

Частните лица да получат обратно горите си в Централна и Западна България, а Камчийски пясъци да стане отново държавна собственост, призовават природозащитниците.

Еколозите припомнят последните случаи на незаконно строителство край Алепу и Синеморец и настояват за въвеждането на специална защита и незабавно спиране на всички строежи по Черноморието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе..там са пачките които подаряват от герб на така наречения бизнес
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе..там са пачките които подаряват от герб на така наречения бизнес
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак на бойко възлюбената ли ще строи? Милиционерската щерка, която заради любовта си към къщната работа е известна с прякора цеца cekca и строежа на подпорна стена с вид на хотел.
5
0
 
9
 
! Отговори
6765 преди 3 години
Вгледайте се докъде е застроен националният парк Витоша. Вгледайте се какви огромни здания се издигат по планинските склонове. Като добавим липсата на канализация и сигурно отводняване, помислете какви свлачища се подготвят. Но от тях няма да пострадат само хищниците, предизвикали катастрофата, за съжаление.
4
2
 
6
 
! Отговори
1-n преди 3 години
От години не стъпвамИ не само азНе знам марсианци ли чакат да дойдат за двата летни месецаДа се оправятРадостното е че в съседни страни нещата се правят с акъл а не като тук
3
0
 
14
 
! Отговори
набойковгъза преди 3 години
Съд за престъпниците, които унищожават българската природа!
2
3
 
6
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
И да протестират , файда няма !! В кочи-ната всичко се куупува с много крадени пари !Това правиттелство ,съд е пълен леш !Найкорумирана държава във вселенаа станахме !
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки че екоминистърът разпореди преди дни отмяна на спорната заповед, еколозите от коалицията "За да остане природа в България" и инициативата "Зелени закони".........SOROSOIDI